مدیرکل بازرسی کالا و امور صادرات و واردات کالای سازمان ملی استاندارد ایران گفت: مشکل بازرسی از کالاهای صادراتی ایران به عراق هنوز حل نشده است.
نیره پیروزبخت با اشاره به اینکه تا پیش از این دو شرکت تائید صلاحیت شده در عراق مجوز بازرسی از کلیه کالاهای صادراتی به عراق را داشتند، افزود: یکی از این شرکتها لغو مجوز شده و به همین دلیل فرایند صادرات کالاهای ایرانی به عراق با کندی مواجه شده است.
وی افزود: تنها شرکت بازرسی تائید صلاحیت شده فعال در عراق اگرچه در ایران نمایندگی داشته، اما چندان در کشورمان فعال نیست و این باعث شده تا فرآیندهای مربوط به صادرات کالا از ایران به عراق دچار تاخیر و کندی شود.
به گفته پیروزبخت، در حال حاضر ۷۳ شرکت بازرسی تائید صلاحیت شده در ایران فعالیت میکنند که ۴۳ شرکت بینالمللی و از بین آنها نیز ۱۰ شرکت خارجی هستند.
مدیرکل بازرسی کالا و امور صادرات و واردات کالای سازمان ملی استاندارد ایران همچنین با اشاره به اینکه سازمان استاندارد بسته حمایت از تولید را به اجرا درآورده است، اظهار کرد: برای واردات مواد اولیه و حد واسط و همچنین برندهای ثبت شده و افرادی که گواهی ثبت کالا دارند، تسهیلاتی برای واردات محصول قائل شدهایم.
برخی از محمولههای صادراتی ایران به عراق به ویژه محصولات غذایی به دلیل تاخیر در فرایند بازرسی مجبور شدهاند مدت زمان زیادی را در گمرکها معطل بمانند که این معطلی عملا باعث از بین رفتن این محصولات و وارد آمدن خسارت سنگین به صادرکنندگان ایرانی شده است.
از سوی دیگر تاخیر در فرایند بازرسی کالاهای صادراتی ایران به عراق در حالی رخ داده که دولت عراق در اقدامی غیرمنتظره تعرفه کلیه کالاهای وارداتی به این کشور را ۵۰ درصد تعیین کرده که این تعرفه از ابتدای ماه جولای امسال (۱۱ تیر ماه) اجرایی میشود.
این تصمیم دولت عراق ترس از بالا رفتن شدید قیمت کالاهای خارجی را در بازار این کشور به شدت افزایش داشته است. افزایش تعرفه واردات تقریبا شامل تمام کالاهای وارداتی به عراق میشود. افزایش تعرفه واردات کالا به عراق میتواند به ضرر صادرکنندگان کشورهای همسایه به ویژه ترکیه و ایران تمام شود.
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…