Categories: اخبار نساجی

مشکل انباشت دارو در گمرک ها حل نشد

 

وزیر بهداشت در حالی اول تیر ماه سال جاری مدعی حل مشکل کمبود دارو در بازار شد و اعلام کرد که بانک مرکزی مجوز ترخیص دارو را از گمرک‌های داخلی صادر کرده که یک فعال حوزه واردات دارو و تجهیزات پزشکی این اظهارات را رد می‌کند.

به گزارش ایسنا، دارو و برخی تجهیزات پزشکی سال قبل در اولویت ۱ واردات کالا قرار داشتند و برای واردات نیز ارز مرجع دریافت می‌کردند اما بانک مرکزی از اوایل اردیبهشت سال جاری ارز مرجع واردات دارو را حذف و اعلام کرد که از این پس دارو صرفا با ارز مبادله‌ای وارد خواهد شد.
سازمان غذا و دارو نیز چندی بعد از آغاز روند اختصاص ارز مبادله‌ای به واردات دارو خبر داد. این در حالی است که بانک مرکزی در سال ۱۳۹۱ بیش از سه میلیارد دلار ارز مرجع به واردات دارو اختصاص داده بود. طی دو ماه نخست امسال هم حدود ۵۰۰ میلیون دلار به واردات دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی اختصاص یافت.

از سوی دیگر براساس گزارش‌های منتشر شده مقادیر زیادی دارو و مواد اولیه دارویی به دلیل مشکلات ارزی به وجود آمده در گمرک‌ها انباشت شده و گمرک به آنها اجازه ترخیص نمی‌دهد.

اگرچه آمار دقیقی از میزان انباشت دارو در گمرک‌ها در دست نیست اما این نگرانی وجود دارد که انباشت بیش از حد دارو در گمرک‌ها به فاسد شدن و از بین رفتن این داروها منجر شود.

در همین حال وزیر بهداشت در جدیدترین اظهارات خود با اشاره به اینکه مشکل دارو در کشور حل شده است، گفت که بانک مرکزی مجوزهایی را داده است تا هر کسی بتواند دارو را وارد گمرک کند و براساس استانداردهای ما مواردی که ارز آنها تعیین شده یا نشده می‌توانند از گمرک ترخیص شوند.

با این وجود یک فعال حوزه واردات دارو و تجهیزات پزشکی با اشاره به این‌که مشکل دپوی دارو در گمرک‌ها حل نشده است، گفت: علاوه بر مشکلات قبلی مشکلات جدیدی هم برایمان به وجود آمده است. به عنوان مثال حتی وقتی واردکننده دارو مابه‌التفاوت نرخ ارز مرجع و مبادله‌ای را به بانک می‌دهد، چند هفته طول می‌کشد که بانک مرکزی مجوز ترخیص دارو را به واردکننده بدهد که تازه شاید هم مجوز داده نشود.

هاشم تبریزی دانا با بیان این‌که اظهارات مطرح شده درباره حل مشکل کمبود دارو در حد شعار باقی مانده است، افزود: بانک‌ها ارز مبادله‌ای را هم به زور به واردات دارو اختصاص می‌دهند و متاسفانه وزارت بهداشت هم توانایی مدیریت وضعیت کنونی را ندارد.

عضو اتحادیه واردکنندگان دارو با اشاره به اینکه مافیای دارو در کشور به صورت کاملا علمی عمل می‌کند، گفت: مافیای دارو برخلاف دیگر مافیاها از افراد باسواد و باتجربه تشکیل شده است و مقابله با آن کار ساده‌ای نیست.

او با بیان این‌که دولت می‌تواند با پول بلوکه شده در خارج از کشور اقدام به واردات دارو کرده و مشکل کمبود آن را در بازار برطرف کند، افزود: ‌براساس اظهارات اخیر یکی از مقامات بهداشتی بیش از ۱۰۰ قلم کالای دارویی دچار کمبود شده‌اند.

وی افزود: افزایش ارزش پول ملی طی یکی دو هفته اخیر تاثیری بر حل مشکل واردات دارو نداشته است، چرا که ۸۰ درصد از دارو با یورو به نرخ مبادله‌ای وارد می‌شود و نرخ یورو مبادله‌ای هم برخلاف قیمت آن در بازار آزاد در چند وقت اخیر ۱۵۰ تومان بیشتر شده است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش قازی آنتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی قازی انتپ، نمایشگاه فرش قازی انتپ 2024 را…

4 روز ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

4 روز ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

4 روز ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

5 روز ago

ریچارد آرکرایت پیشگام انقلاب صنعتی و پدر سیستم کارخانه‌های مدرن

ریچارد آرک‌رایت: پدر سیستم کارخانه های صنعتی مدرن ریچارد آرکرایت بود. او که یک مرد…

5 روز ago

تفکر طراحی رویکردی برای خلق محصولات کاربرمحور و نوآورانه

تفکر طراحی روش یا رویکردی است که به افراد (مانند مدیران محصول یا طراحان محصول)…

6 روز ago