نمایشگاه قازی آنتپ بسیار موفق بود و با وجود شرکت های بزرگ ترک در آینده موفق تر خواهد شد. شرکت آلتا گروپ اولین حضور خود را در نمایشگاه قازی آنتپ داشته است. در ادامه این مطلب مجله کهن به مصاحبه اختصاصی با جناب آقای علیرضا فرخی مدیرعامل این شرکت میپردازد.
شرکت آلتا گروپ برای اولین بار بود که در نمایشگاه فرش قازی آنتپ شرکت می کرد اما حدود ده سال است که در حوزه فرش با ترک ها همکاری میکنند. همچنین شرکت آلتا گروپ به مدت ۸ سال در حوزه فرش دستباف و سپس ۱۸ سال بعد از آن در حوزه فرش ماشینی فعال میباشد. تلاش شرکت آلتا گروپ همیشه بر این بوده است که کیفیت فرش های ماشینی از لحاظ رنگ بندی و طراحی در در اندازه فرش های دستباف باشد.
تفاوت این صنعت در ایران و ترکیه این است که رونق دادن و به ثمر رساندن در ایران بسیار مشکل است اما ترک ها از تجارب دیگران بسیار استفاده میکنند و به دست اندر کاران این صنعت بسیار بها میدهند.
همچنین در ایران هنر و زحمت طراحان مورد تقدیر قرار نمیگیرد و ارزش کار آنها زیر سوال می رود. علاوه بر این نیز نظر دادن و دخالت های افراد غیر متخصص در حوزه طراحی نیز از دیگر مشکلات ما می باشد که خوشبختانه در ترکیه ما با چنین مسائلی رو به رو نمی باشیم.
از نظر آقای علیرضا فرخی تفاوت دیگر بین شرکت های ایرانی و ترکیه این است که شرکت های ایرانی میخواهند سریع به درآمد برسند اما در مورد شرکت های ترکیه اینطور نیست و با آزمون و خطا و گذر زمان به این نقطه میرسند.
برنامه ای که ایشان برای نمایشگاه استانبول دارد بدین صورت است که طرحی با فرهنگ ایرانی و مناسب برای استفاده در فرش ماشینی اجرا کنند که توجه توریست ها و بازدید کنندگان را به خود جذب کند. در همین راستا جناب آقای علیرضا فرخی گفتند که کپی کردن از طرح های دیگر شرکت ها و برند ها در ترکیه بسیار کمتر از ایران می باشد و ترک ها دارای خلاقیت و نوآوری در این راستا می باشند که همین موضوع سبب جذب مشتری مشود که موضوع بسیار مهمی است.
از نظر آقای علیرضا فرخی نکته دیگری که در طراحی حائر اهمیت است تغییر جزئی در سبک های طراحی مطابق با سلیقه و خواسته بازار هدف می باشد و شرکت ها باید طرح هایی را متناسب با خواسته و سلیقه مشتریان طراحی کنند.
اما با همه ی این موارد جناب فرخی شرکت بسیاری از شرکت های ایرانی در این نمایشگاه بسیار خوب و عملکرد آنها را قوی ارزیابی کردند زیرا رقبای ما به خصوص رقبای ما در ترکیه میخواهند که از تعداد شرکت کنندگان ایرانی در نمایشگاه کاسته شود اما شرکت های ایرانی نباید به آنها این اجازه را بدهند.
بیشتر بازدیدکنندگان نمایشگاه امسال از کشورهای روسیه، ازبکستان و قزاستان بودند. در نمایشگاه امسال مشتریانی که آقای علیرضا فرخی با آنها دیدار و گفت و گو داشتند خواستار خوش قولی و تحویل سفارش ها در تایم ذکر شده هستند و از بد قولی بیزارند اما تولیدکنندگان ترک به دلیل داشتن یک اکیپ طراح، به موقع محصولات را به مشتریان خود عرضه میکنند و مسئله به موقع رساندن محصول به مشتری بسیار حائز اهمیت است. همچین مورد دیگری که از آن گله داشتند تقلب در محصولات بود که این کار سبب زیر سوال رفتن اعتبار شرکت های ایرانی در این عرصه میشود.
از نظر ایشان در مقایسه طرح های شرکت های ایرانی و ترکیه میتوان گفت شرکت های ترک طرح های مدرن قوی تر و بهتری میزنند اما در طراحی های سنتی به هیچ عنوان به پای شرکت های ایرانی نمیرسند و شرکت های ایرانی نیز اگر بخواهند میتوانند در مدت زمان بسیار کوتاهی حدود یک سال با صرف وقت به رقیبی قدر در صنعت طراحی های مدرن برای شرکت های ترک نیز تبدیل شوند. بطور کل میتوان گفت که شرکت های ایرانی در هنر و طراحی حرف اول را میزنند و بی رقیب می باشند.
مورد دیگری که آقای علیرضا فرخی به آن اشاره داشتند مسئله همبستگی و حمایت دست اندرکاران و شرکت های ترک از یکدیگر می باشد که نکته ای قابل توجه می باشد. به همین علت در رابطه با حواسی به وجود امده درباره دموتکس و نمایشگاه فرش استانبول حضور و وجود شرکت های ترک مبحثی مهم می باشد زیرا شرکت های ترک در این صنعت نقشی پررنگ و بسیار مهم دارند و عدم حضور آن ها در دموتکس سبب کاهش بازدیدکننده ها و اعتبار نمایشگاه میشود که این موضوع به ضرر شرکت های ایرانی نیز می باشد.
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…