مصاحبه با آقایان ریحانی و نجفیان از مدیران شرکت ساچ نخ

       ما توان صادرات نخ به ترکیه را داریم

مجموعه ساچ نخ یکی از معدود تولیدکنندگان نخ پلی استر BCF  در ایران است. این مجموعه توسط علی ریحانی اداره می شود؛ مدیریت کارخانه  این مجموعه نیز با مهندس نجفیان است. چندی پیش راهی دفتر ایشان در یکی از محلات مرکزی تهران شدیم و در خصوص فعالیت این مجموعه و تولیدات شان با آن ها به گفت و گو نشستیم.

◄ مجموعه شما فعالیت اش را از چه زمانی آغاز کرده است؟
فعالیت غیر رسمی ما از سال ۱۳۸۵ بود که بر الیاف نساجی متمرکز بود و بعد از مدتی به دلیل مشکلاتی که در شهرک صنعتی شکوهیه در زمینه تامین آب وجود داشت که به تولید نخ پلی استر و BCF تغییر یافت و در حدود یک سال بعد به صورت رسمی فعالیت مجموعه ساچ نخ در سه خط ذوب ریسی، تاب و هیت ست و با مشارکت بانک صنعت و معدن آغاز شد. از حدود سال ۹۱ تولید در مجموعه ما آغاز شده است.

◄ به اعتقاد شما صنعت نساجی نسبت به صنایع دیگر دارای مزیت نسبی است. چرا اینطور فکر می کنید؟
صنعت نساجی و به طور خاص در بخش تولید مواد اولیه با پتروشیمی مرتبط است و در حال حاضر ایران در این زمینه به خودکفایی رسیده است ؛ و در حال حاضر این دو واحد پتروشیمی در بخش خصوصی نیز توسط دو مدیر نساج اداره می شود. از آنجایی که این دو مجموعه توان هم پوشانی  محصولات یکدیگر را دارند در صورت بروز تحریم نیز می توانند مواد اولیه صنعت نساجی را تامین کنند. به علاوه هزینه تهیه و تولید چیپس پلی استر ارزان تر است و امکان تولید نخ از آن بسیار آسان تر است.

◄ نخ تولیدی شما نسبت به سایر محصولات چه مزایا و ویژگی هایی دارد؟
ما توان تولید نخ پلی استر از چهار دنیر تا ۳هزار دنیر تک لا را داریم، توان رنگ کردن از طریق کیبلینگ را داریم، علاوه بر این امکان فریز نخ هم داریم( در این سیستم نخ نوعی حالت مجعد پیدا می کند که در صورت استفاده از آن در بافت فرش، فرش حالت پر تر و نخ های برجسته تر می شود و در صورت ضربه نخ های فرش به حالت اول باز می گردد) و در مقایسه با نخ های مشابه برتری ویژه دارد.

◄ به عنوان تولیدکننده مواد اولیه صنعت نساجی فکر می کنید این صنعت تا چه حد در بهبود اقتصاد کشور نقش داشته باشد؟
به نظر من هر چه به تولید کالای نهایی نزدیک می شویم، ارزش افزوده ای که تولیدکننده کسب خواهد کرد بیشتر می شود. تولیدکنندگان فرش از ارزش افزوده بیشتری برخوردارند، و بعد از آن ها ما بیشترین سهم از ارزش افزوده را داریم؛ البته بازار تولیدکنندگان فرش در مقایسه با ما بازار متکثر تر و مشتریان آن ها بیشتر هستند اما به این مسئله هم باید توجه داشت که ترکیه به عنوان یک رقیب عمده و بزرگ در کنار ما قرار دارد و با توجه به مزایا و جایگاهی که در بازار هی جهانی دارد، این امکان را برای ما فراهم کرده است که بتوانیم به بازارهای خارجی هم ورود پیدا کنیم و از طریق صادرات، ارز آوری هم داشته باشیم.

◄ مزیت شما چیست که امکان ورود به بازارهای جهانی را برای فراهم می دانید؟
همانطور که اشاره کردم امکان تولید چیپس پلی استر به عنوان ماده اولیه برای ما فراهم است و برای تولید نخ  نیازی به واردات نداریم و از این جهت دارای مزیت هستیم.

◄ قطعا وجود مواد اولیه به تنهایی کافی نیست. آیا ما از دانش فنی کافی برای بهره برداری از آن برخورداریم؟
تکنولوژی همراه با ماشین آلات وارد می شود و امکان ندارد که تکنولوژی جدیدی به ایران وارد شود و ما نتوانیم دانش فنی را کسب نمائیم.
ما در مجموعه خودمان سعی کردیم تمام اطلاعات فنی درباره ماشین آلات را همراه با آن خریداری کنیم و دانش فنی برای فهم عملکرد آن در گذر ایام به دست می آید.

◄ چه برنامه هایی را در راستای مدیریت کیفیت در نظر گرفتید؟
کیفیت محصولات ما به عنوان یک کالای واسطه ای در ماشین آلات آن پیش بینی شده است. در کل مستربچ نسبت به انواع دیگر از مزیت بیشتری برخوردار است.

◄ محصول شما برای بافت کدام نوع از فرش ها مناسب تر است؟
از این نوع نخ می توان هم در تولید فرش های سنتی و هم فرش های فانتزی و مدرن استفاده کرد.

◄ چه آینده ای را برای این صنعت پیش بینی می کنید؟
ایران از گذشته در زمینه کفپوش پیشتاز بوده، در زمینه فرش دستباف همچنان پیشروست اما در زمینه فرش ماشینی و مصنوعات به دلیل وارداتی بودن تکنولوژی مورد نیاز آن کمی عقب تر از بازار جهانی حرکت کرده ایم؛ با این حال طی سال های اخیر و با توسعه حضور شرکت ها در نمایشگاه های بین المللی توانستیم به بازار جهانی نزدیک شویم و می توان گفت آینده خوبی خواهد داشت. علاوه بر این، با توجه به اینکه ترکیه به تولید نخ های پلی استر BCF نیاز دارد، در صورت رکود تولید داخلی امکان فروش برای ما همچنان فراهم است.

تهیه و تنظیم: شیما شعاعی

منبع: شماره ۲۸ مجله کهن

تلفن اشتراک: ۷۷۲۴۵۷۸۰-۰۲۱

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

ثبت نام زود هنگام نمایشگاه دموتکس آسیا

نمایشگاه DOMOTEX asia/CHINAFLOOR در سال آینده از تاریخ ۲۶ تا ۲۸ می ۲۰۲۵، بار دیگر…

15 ساعت ago

استانداردهای نساجی در شرکت‌های ایرانی

متأسفانه آگاهی پایین در مورد استانداردهای نساجی در بسیاری از شرکت‌های ایرانی، به‌ویژه در بخش‌های…

17 ساعت ago

رونمایی از محصولات جدید شرکت ساتین و توسعه صادرات در صنعت چاپ لیبل (ویدیو)

شرکت ساتین، پیشرو در ارائه فناوری‌های نوین در صنعت چاپ و بسته‌بندی، از حدود ۸…

1 روز ago

چالش‌های ویزا در نمایشگاه های صنعت نساجی

چرا با وجود عدم صدور ویزا از سوی کشورهای اروپایی، نمایشگاه‌ها باید در این قاره…

1 روز ago

راهنمای انتخاب پارچه مناسب برای هر فصل

مقدمه: انتخاب پارچه مناسب برای هر فصل یکی از کلیدهای موفقیت در صنعت نساجی و…

2 روز ago

گزارش نشست مطبوعاتی نمایشگاه ایتما آسیا

در حاشیه نشست مطبوعاتی نمایشگاه ایتما اسیا آقای الکس زوکی در مورد بحث مهم تولید…

2 روز ago