مصر الگویی برای صادرکنندگان پوشاک ایران

مصر یکی از کشورهای منطقه شمال آفریقاست که بیش از ۸۵ میلیون نفر جمعیت دارد. این کشور با توجه به تاریخ طولانی خود، در صنعت نساجی نیز پیشینه خوبی دارد.
پنبه مصر در جهان به عنوان یکی از با کیفیت ترین و مرغوب ترین انواع پنبه شناخته می شود. اقتصاد و سیاست مصر در دهه گذشته همواره با تنش ها و مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کرده است اما همواره صنعت نساجی مصر از پس این بحران ها سربلند بیرون آمده است.

مصر دارای صنعت پوشاک قدرتمندی است و حتی در جریان جنگ سوریه بسیاری از کارخانجات تولید پوشاک در سوریه، خطوط تولیدی خود را به مصر منتقل کردند و به طور مستقل و یا با همکاری شرکای مصری خود به تولید پوشاک در مصر ادامه می دهند. یکی از دلایل این امر جدای از زبان و فرهنگ مشترک عربی، همان زیر ساخت های مناسب صنعت پوشاک مصر می باشد.

طبق آمارها در سه ماهه ابتدایی سال ۲۰۱۸ میلادی میزان صادرات پوشاک مصر از مرز ۳۸۵ میلیون دلار عبور کرده است و نسبت به دوره مشابه سال قبل رشد ۱۷ درصدی را نشان می دهد. طبق اعلام اتحادیه تولید و صادرات پوشاک مصر تولید کنندگان این کشور می توانند تا پایان سال ۲۰۱۸ ضمن تامین نیاز بازار ۸۵ میلیونی این کشور صادرات خود را به ۸/۱ میلیارد دلار افزایش دهند. در مدت سه ماهه ابتدایی سال ۲۰۱۸ میلادی حدود ۴۸ درصد کل صادرات پوشاک مصر یعنی ۱۸۵ میلیون دلار روانه بازار آمریکا شده است.

همچنین صادرکنندگان مصری انتظار دارند امسال با توجه به اجرایی شدن قانون تجارت آزاد بین کشورهای آفریقایی بتوانند محصولات خود را به طور گسترده تری به تمام کشورهای آفریقایی به ویژه آفریقای جنوبی صادرکنند.

با توجه به اینکه کشور مصر از جنبه های زیادی شبیه کشور ایران می باشد بررسی دقیق تر روش های تولید و صادرات در این کشور آفریقایی می تواند الگویی برای صادرکنندگان پوشاک ما باشد.
میزان صادرات پوشاک ایران تنها ۳۸ میلیون دلار است که اگر با رقم ۸/۱ میلیارد دلاری مصر و یا ۲۳ میلیارد دلاری ترکیه مقایسه کنیم متوجه عقب ماندگی فاحشی در این بخش می شویم.

مهمترین کشورهای وارد کننده پوشاک در جهان کشورهای آمریکا، آلمان، ژاپن، فرانسه و انگلستان هستند که در مجموع ۲۰۰ میلیارد دلار پوشاک وارد می کنند. کل گردش مالی صادراتی صنعت پوشاک جهان سالانه حدود ۴۰۰ میلیارد دلار می باشد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

12 ساعت ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

4 روز ago

هوش مصنوعی و آینده خرید فرش: وقتی فناوری به کمک سنت می‌آید

مقدمه فرش ایرانی، نمادی از هنر و فرهنگ ایران زمین، همواره جایگاهی ویژه در زندگی…

1 هفته ago

شماره ۹۱ مجله نساجی کهن ویژه نامه آذر ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…

2 هفته ago

مصاحبه با آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران

  آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…

2 هفته ago

کاهش ۱۲ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه اول ۲۰۲۴

براساس گزارش‌های منتشرشده، صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…

2 هفته ago