Categories: اخبار نساجی

مصوبه منع صادرات محصولات پتروشیمی لغو شود

 

 

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: مصوبه منع صادرات محصولات پتروشیمی برخی از مجتمع های تولیدی را با چالش رو به رو کرده است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار کرد: مصوبه ابلاغ شده وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر ممنوعیت صادرات برخی از محصولات پتروشیمی تعدادی از مجتمع های تولیدی پتروشیمی را با مشکلات فراوان رو به رو کرده است.

مهندس عبدالحسین بیات افزود: محصولاتی که صادراتشان متوقف شده در انبارها انباشته شده و متاسفانه به علت این که در هفته پایانی اسفند ماه و نیمه اول فروردین ممنوعیت های تردد جاده ای اعمال می شود، امکان حمل و نقل وجود نخواهد داشت و وقوع این امر شرکت های پتروشیمی را با چالش های زیادی رو به رو خواهد کرد.

وی با بیان این که امکان توقف تولید وجود ندارد، گفت: نگران تولید هستیم و در صورت عدم صادرات به علت این که در صنایع تکمیلی در پایان سال و ایام تعطیلی سال جدید میزان تقاضا کاهش یافته و معامله در بورس کالا مانند ایام عادی سال انجام نمی شود، تولید مجتمع های پتروشیمی با اختلال رو به رو خواهد شد.

بیات تصریح کرد: از وزارت صنعت در خواست داریم هر چه زودتر به اعطای مجوز صادرات اقدام کند تا افزون بر ارزآوری و ایجاد ارزش افزوده، مشکلات ارزی واحدهای پتروشیمی نیز برطرف شود.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی گفت: امکان تامین نیاز داخلی محصولات پتروشیمی به طور کامل وجود دارد و در صورت هرگونه کمبودی با واردات می توانیم بازار را کنترل و مدیریت کنیم و این مطلب چندین بار به وزارت صنعت اعلام شده است.

وی ادامه داد: هنوز در حال مذاکره ایم و امیدوار هستیم مسئولان ذیربط همکاری لازم را با شرکت های پتروشیمی در روزهای آتی داشته باشند.

همچنین، معاون امور حقوقی و مجلس وزارت نفت اظهار کرد: این معاونت و نیز معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی در حال مذاکره و رایزنی برای لغو مصوبه ممنوعیت صادرات برخی از محصولات پتروشیمی هستند.

دکتر شجاع الدین بازرگانی افزود: این مصوبه نباید منجر به از دست رفتن بازارهای صادراتی ایران شود و شرکت ملی صنایع پتروشیمی چندین بار اعلام کرده که محصولات و فرآورده های پتروشیمی پس از رفع کامل نیاز داخل صادر خواهد شد و مجتمع های پتروشیمی آمادگی دارند که نیاز داخل را تامین کنند و در برخی از موارد نیز با واردات بازار را تنظیم کنند.

وی تصریح کرد: باید مدیریت بازار حفظ شود و بازارهایی را که با سرمایه گذاری های فراوان در فضای رقابتی ایجاد شده، حفظ کرد و از دست دادن بازارهای جهانی شرایط مطلوبی را به همراه نخواهد داشت.

معاون امور حقوقی و مجلس وزارت نفت ادامه داد: در تجارت آزاد نباید فروش را ممنوع کرد و امروزه در سراسر جهان برای کنترل قیمت ها و تنظیم بازار، تعرفه ها تعیین کننده هستند.

بازرگانی افزود: تلاش های انجام شده در طول سالیان گذشته، صنعت پتروشیمی ایران را در سطح بین المللی به یک برند معتبر تبدیل کرده و باید با همکاری هم در راه حفظ این دستاوردهای ملی تلاش کنیم و نباید فرصت ها را از بخش خصوصی بگیریم.

وی گفت: کمیسیون های انرژی و صنایع مجلس نیز در حال پیگیری و مذاکره با متولیان امر در وزارت صنعت برای ادامه صادرات هستند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

6 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago