Categories: اخبار نساجی

معاون وزیرصنعت: صادرات به عراق با ایجاد زیرساخت ها درمرز محقق می شود

 

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: تحقق صادرات ۶۹ میلیارد دلاری به عراق (۴۷ میلیارد دلار کالا و ۲۲ میلیارد دلار خدمات) پیش بینی شده در مصوبات دولت منبعث از قانون برنامه پنجم توسعه، نیازمند ایجاد زیرساخت ها در مرزهاست.

ˈولی الله افخمیˈ روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از مرزهای پرویزخان و خسروی شهرستان قصرشیرین در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: برای تحقق این میزان صادرات به کشور عراق، باید امسال نسبت به سال قبل ۵۰ درصد افزایش داشته باشیم.

وی تصریح کرد: مبادی ورودی و خروجی کالای صادراتی در جمهوری اسلامی ایران و عراق هم اینک مجهز نیست ضمن اینکه راه های دسترسی، ادارات مرتبط، پنجره واحد پیش بینی شده در قانون نیز در مرزهای دو کشور دیده نشده بنابراین تا این زیرساخت ها در مرزهای کشور فراهم نباشد، تحقق رشد ۵۰ درصدی صادرات هم دشوار است.

افخمی با اعلام اینکه چاره ای جز ایجاد زیرساخت ها از محل منابع در اختیار استان ها و دستگاه های اجرایی ملی نداریم، اظهار کرد: تا زمانیکه پیش بینی بودجه برای این مهم صورت نگیرد و فعالیت های عمرانی با سرعت هر چه بیشتر انجام نشود بطور طبیعی تحقق اهداف صادراتی نیز با مشکل مواجه خواهد بود.

وی در خصوص رقابت با کشور ترکیه در بدست آوردن بازارهای کشورهای همسایه گفت: فارغ از اینکه ببینیم کشور ترکیه در چه شرایطی است، باید مواد کارهای ابتدایی و اصلی صادرات کالا و خدمات در مرزهای کشورمان انجام شود تا امکان رقابت نیز بیشتر باشد.

رییس سازمان توسعه تجارت ایران یادآور شد: باید بتوانیم ضمن تقویت زمینه های تولید کالا و خدمات در مرزهای کشور بخصوص مرزهای مشترک با عراق، نیازسنجی مطلوبی از بازار عراق نیز داشته باشیم تا نبض بازار هدف را در دست بگیریم که این مهم از مجموعه فعالیت هایی است که در برنامه کار وزارت صنعت، معدن و تجارت وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: تقویت بنیه تولید داخلی، رفع موانع پیش روی صادرات از جمله ایجاد زیرساخت های سخت و نرم افزاری از مسایل دیگری است که باید انجام شوند تا برنامه چشم انداز صادرات از مرزهای کشور به عراق محقق شود.

افخمی در پاسخ به اینکه آیا برنامه ای برای سامان دهی ترانزیت سوخت در مرز پرویزخان دارید، افزود: توسعه ترانزیت از برنامه های اصلی است چون هم برای کشور ارز آوری دارد و هم از قبل آن می توان زیرساخت های ارتباطی را توسعه داد.

وی تاکید کرد: تزانزیت سوخت اسباب ایجاد اشتغال و درآمد است ضمن اینکه دستگاه های اجرایی ذیربط باید با اتخاذ تدابیر مناسب بگونه ای عمل کنند که معطلی تانکرهای سوخت رسان در حاشیه جاده های ارتباطی، زیرساخت ها را از بین نبرد.

افخمی، در خصوص اهداف این سفر گفت: بررسی وضعیت مرزهای پرویزخان و خسروی و شناخت ظرفیت ها و مشکلات این مرزها در بخش صادرات کالا و خدمات به کشور عراق، به منظور ارایه راهکارهای مناسب در جلسه کارگروه توسعه صادرات استان کرمانشاه مهمترین هدف ما از انجام این سفر کوتاه بوده است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت روز چهارشنبه در راس هیاتی متشکل از برخی مدیران کل استان کرمانشاه، فرماندار و برخی مسوولان مجلی شهرستان قصرشیرین از مرزهای پرویزخان و خسروی بازدید کرد.

قصرشیرین در غرب استان کرمانشاه بیش از ۲۵ هزار نفر جمعیت دارد این شهرستان مرزی ۱۸۶ کیلومتر مرز مشترک با عراق دارد که در امتداد این مرزهای طولانی دو مرز فعال خسروی و پرویزخان قرار گرفته اند و روزانه بطور میانگین بیش از یک هزار کامیون حامل محموله های صادراتی از این دو مرز به کشور عراق صادر می شود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

ترکیه و جهش صادرات فرش به ۱۸۳ کشور

ترکیه طی ۶ ماه به ۱۸۳ کشور و منطقه آزاد فرش صادر کرد؛ آمریکا و…

8 ساعت ago

گزارش صنعت نساجی و پوشاک ترکیه

نویسنده: دکترکامران داوری نیکو رایزن بازرگانی ایران در ترکیه آشنایی با صنعت نساجی و پوشاک…

3 روز ago

نمایشگاه فرش قازی آنتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی قازی انتپ، نمایشگاه فرش قازی انتپ 2024 را…

1 هفته ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

1 هفته ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

1 هفته ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

1 هفته ago