Categories: اخبار نساجی

معمارنژاد: اجرای سامانه هوشمند ترانزیت در گمرکات تهران و شهید رجایی

به گزارش خبرنگار مهر، عباس معمارنژاد در نخستین همایش توسعه ترانزیت از بنادر جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: موقعیت جغرافیایی ایران در منطقه مطلوب و پتانسیل بالایی در انواع کریدورها برای این کشور ایجاد می‌کند.

وی افزود: هم‌ اکنون از ۱۴۵ گمرک فعال در قلمرو جمهوری اسلامی ایران، حدود یک سوم آنها مجاز به فعالیت در امر ترانزیت و کارنه‌تیر هستند.

رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: ارگان‌های دست‌اندرکار ترانزیت اگر با هم هماهنگ باشند، رتبه تجاری ایران در دنیا از ۱۰۳ به ۸۷ کاهش می‌یابد.

وی با بیان اینکه ۴۸ گمرک مبدأ و ۵۱ گمرک مقصد در ترانزیت داریم، افزود: در سال ۲۰۱۰ میلادی ۹ میلیارد تن کالا در جهان مبادله شد که ۸.۳ میلیارد تن آنها از طریق دریا و بنادر بوده است؛ در ایران هم ۹۰ درصد صادرات و واردات از طریق بنادر انجام می‌شود.

‌رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه ترانزیت خارجی باید در گمرک ثبت شود، گفت: لازم است به سمتی برویم که سامانه ترانزیت به‌روز شود، هم‌اکنون در حال برنامه‌ریزی هستیم تا یک سامانه در گمرک فعالیت ترانزیتی را به طور کامل انجام دهد.

معمار‌نژاد افزود: هم‌ اکنون ۹۰ درصد سامانه هوشمند ترانزیت در دو گمرک تهران و بندر شهید رجایی فعال است و در ۸ گمرک دیگر هم ظرف دو ماه آینده به مرحله عملیاتی می‌رسد.

‌رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: نبود زیرساخت‌ها و بسترهای مخابراتی و پهنای باند در مبادی و طول مسیرهای مجاز ترانزیت، نبود تجهیزات کنترلی، نبود نظارت کامل در طول مسیر مجاز ترانزیت، عدم استفاده از ظرفیت ناوگان ریلی و عدم وجود انبار دپوی کالای ترانزیتی در مبادی ورودی و خروجی، برخی چالش‌های گمرک ایران در ترانزیت است.

معمار‌نژاد با اشاره به لزوم به کارگیری ابزارها و شیوه‌های نوین در این‌باره گفت: سیستم یکپارچه نرم‌افزاری جهت تشریفات ترانزیت خارجی لازم‌الاجرا است.

وی با تأکید بر لزوم سرعت گرفتن پروسه عبور کامیون‌ها ازگمرک و مرز، تصریح کرد: اجرای پروژه دروازه مشترک با گمرک کشورهای همجوار، اجرای کنوانسیون هماهنگی کنترل کالا در مرز و تجهیز گمرکات مرکزی به تجهیزات نوین نظیر دستگاه‌های بازرسی ایکس‌ری، برخی از اقدامات در زمینه توسعه ترانزیت است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

23 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

5 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

6 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

7 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

7 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago