در ادامه دو مقاله گذشته که دو سیستم ریسندگی تاو به تاپس و کاردینگ به صورت مفصل توضیح داده شد.
در این مقاله قصد داریم تفاوتها و مزیتهای دو سیستم ریسندگی مذکور را به صورت کلی و با جزئیات بررسی کنیم. اما قبل از ورود به بحث مقایسه ذکر یک نکته را ضروری میدانم. ما در بافندگی فرش ماشینی بسیار جلوتر از ریسندگی هستیم و بدون توجه به بخش ریسندگی در حوزه بافندگی گشایشهایی صورت گرفته و اقدام به بافت فرشهای ۱۰۰۰ و ۱۲۰۰ شانه کردهایم بدون توجه به این نکته که آیا اصلا سیستم ریسندگی ما جوابگوی این تراکم و شانه را دارد یا خیر؟ به نوعی امروز این توان پاسخگویی به نیاز تولیدکنندهها برای بافت فرش با شانه و تراکم بالا تبدیل به معضل بزرگی شده است.
چگونه میخواهیم جوابگوی مقدار نخی باشیم که برای این حجم از فرش شانه و تراکم بالا نیاز است را پاسخ دهیم. فراموش کردیم که نخهای ما ظرافت لازم برای تولید اینگونه فرش را ندارند. و بایستی حداقل نمره ۳۳ تا ۴۲ را داشته باشند.
به این فکر نکردیم این نیاز چگونه برآورده خواهد شد. در ابتدا همکارانی بودند که نیاز خود در این زمینه را با واردات نخ از ترکیه تأمین میکردند.
باتوجه به تعرفه پایین، واردات نخ به این شیوه طبیعی بود. اوایل کار، هم تعرفههای گمرکی بسیار پایین بود و هم پرداخت به تولیدکنندگان نخ ترک به صورت قسطی و شش ماه یک بار انجام میشد. به همین جهت برای شرکتها صرفه اقتصادی بالایی داشت بود. از طرفی برخی شرکتها رانتی داشتند که میتوانستند به واسطه آن با قیمت بسیار پایین نخ وارد کنند.
از همان زمان نیز مشخص بود که واردات به این شیوه تا زمان محدودی پاسخگوی نیاز داخل خواهد بود و از طرفی دیگر نیز دولت برای جلوگیری از واردات بیرویه و ضربه خوردن تولید داخل تعرفههای گمرکی را افزایش داد. این سختگیریها باعث شد تا تولیدکنندگان فرش ماشینی با تراکم بالا به مشکل بخورند. مگر ما در کشور چه تعداد شرکت تولیدکننده نخ متناسب با فرش تراکم و شانه بالا داریم؟
مسئله اینجاست که نمیدانیم این صحبتها را به که بگوییم، نمیدانیم مخاطبمان کیست، چه کسی باید به مشکل ما رسیدگی کند. مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک یا انجمن صنایع نساجی ایران؟ برای رفع این مشکل چه باید کرد؟
باید کاری کنیم که ضمن خودکفایی د تولید نخ موردنیاز واردات نیز داشته باشیم. این ممنوعیت واردات و جلوگیری از آن اوضاع بد بازار را متشنجتر خواهد کرد.
امیدوارم مسئولین عزیز، راهکاری برای وضعیت موجود داشته باشند؟ حداقل به ما بگویند زمانیکه نه امکانات برای تولید نخ مورد نیاز باکیفیت داریم و نه وارداتی صورت میگیرد چگونه بتوانیم فرشی متناسب با بازار صادراتی تولیدکنیم. راههای دسترسی به سیستمهای پیشرفته که پر است از موانعی که برای خود بحث مفصلی میطلبد.
بخش قابل توجهی از کارخانجات صنعت نساجی استان اصفهان که ۶۰ درصد از کل نساجی ایران را تشکیل میدهد در وضعیت رکورد به سر میبرند و مقدار کمی هم که فعالیت دارند به علت وجود کارخانجات فرش ماشینی در کاشان است. اگر این مقدار هم از بین بروند به کل صنعت نساجی ایران ضربه سختی وارد خواهد شد.
قاعدتا اگر ما نتوانیم در حوزه صادرات هم پیشرفتهای قابل توجهی داشته باشیم و حوزه های صادراتی خود را به کشورهای اروپایی افزایش دهیم صنعت فرش ماشینی هم به پایان راه خود خواهد رسید. ما باید در صنعت فرش ماشینی و برای تولید نخهای خواب به سیستمهای پیشرفته نساجی دنیا دسترسی پیدا کنیم و شرایطی را برای تولیدکنندگان با تعرفه های کم و قیمتهای منطقی به وجود بیاوریم و تولید کنندگان و صاحبان صنایع خارجی را برای آموزش به ایران دعوت کنیم تا بتوانیم به خود کفایی کامل برسیم.
تفاوتهای دو خط ریسندگی نیمه فاستونی“کاردینگ“ و “تاو به تاپس“:
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…
سید شجاعالدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشتماهه نخست…
دكتر محمد ميرجليلي: مدير نمایشگاه نساجی و پوشاک استان یزد و مدیرعامل شركت مهندسي تحقيقاتي…