Categories: اخبار نساجی

مقرون به صرفه نبودن کشت پنبه در گرمسار و آرادان

 

 

برخلاف گذشته که بخش عمده اراضی وسیع شهرستان‌های گرمسار و آرادان به کشت پنبه اختصاص می‌یافت و همین این دو شهرستان را به قطب طلای سفید در کشور تبدیل کرده بود، دیگر کشت پنبه در غرب استان سمنان از رونق گذشته برخوردار نیست.

حسین اصغری با اشاره به عملکرد پایین پنبه ایران نسبت به متوسط جهانی این محصول که از دیرباز به طلای سفید اشتهار داشته است، اظهار کرد: عدم صرفه‌ اقتصادی به دلیل تناژ پایین تولید پنبه، کاهش دبی آب رودخانه حبله‌رود، رویکرد سنتی به کشت پنبه و میزان عملکرد پایین این محصول در واحد سطح از عمده‌ترین دلایل از رونق افتادن کشت پنبه در گرمسار و آرادان است.

معاون بهبودتولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان سمنان با بیان اینکه هزینه تولید پنبه در کشور و از جمله استان سمنان بالا است، تصریح کرد: متاسفانه همچنان کاشت و برداشت این محصول به‌صورت سنتی و از طریق کارگری و دستی انجام می‌شود و همین هزینه‌های تولید را تا حد زیادی افزایش داده است.

وی در پاسخ به پرسش در خصوص عدم وجود بازار خرید برای محصول پنبه‌کاران این استان در سال گذشته و نبود انبار برای ذخیره‌سازی آن گفت: جهادکشاورزی برای رفع این مشکل طرح خرید تضمینی پنبه را در دستور کار خود قرار داد و سال گذشته تعاون روستایی برای خرید هر وش پنبه ۲۵۰۰ تومان پرداخت می‌کرد لذا بعید است مشکل پنبه‌کاران عدم فروش محصول باشد بلکه مشکل اساسی در این بخش میانگین عملکرد پایین، کمبود منابع آبی، نگرش سنتی و هزینه بالای تولید است که سبب می‌شود سود زیادی نصیب کشاورز نشود.

اصغری از کاهش قابل توجه اراضی زیرکشت پنبه در این دو شهرستان خبر داد و با اشاره به کاهش مزارع پنبه استان به کمتر از یک‌سوم خاطرنشان کرد: اراضی زیرکشت این شهرستان از ۶۰۰۰ هکتار به ۱۷۰۰ هکتار رسیده چرا که کشت آن صرفه اقتصادی برای پنبه‌کار ندارد به‌طوری که مثلا اگر پنبه‌کاری محصول خود را به پنج میلیون تومان بفروشد بیش از چهار میلیون آن هزینه‌های تولید خواهد بود.

معاون بهبودتولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان سمنان بر لزوم حمایت از کشاورزان و بهره‌برداران تاکید کرد و گفت: جهادکشاورزی تلاش می‌کند که به کاهش هزینه‌های تولید در این بخش کمک کند و همزمان بستر را برای تصحیح نگرش سنتی به کشت این محصول مهم آماده کند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 هفته ago