در حالی که قرار بود با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها، هدف تقویت تولید و ترغیب مردم به اصلاح الگوی مصرف دنبال شود، اما بار دیگر ثابت شد که دولت از اجرای این قانون جز توزیع پول بین مردم هدف دیگری ندارد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی مشرق، بر اساس جدیدترین تصمیم دولت، قرار شد رقم مبهم و بدون منبع ۲۸ هزار تومان که در روزهای تعطیل نخست امسال به حساب مردم واریز شده بود به عنوان یارانه افزایش قیمت نان قابل برداشت شود.
در همان روزهای نخست واریز این مبلغ، این سوال از سوی نمایندگان مجلس مطرح شد که دولت، منابع این بخش را از کجا تامین کرده است؟ پاسخ دولتی ها این بود که این رقم قابل برداشت نیست و به همین دلیل فعلا منبع مشخصی ندارد.
تصمیم دولت این بود که این رقم را به عنوان مابه التفاوت یارانه نقدی مرحله اول و دوم اجرای قانون هدفمندی یارانه ها منظور کند. با این وجود در میانه راه تصمیم جدیدی برای این ۲۸ هزار تومان گرفته شد.
به تازگی، با اصرار وزارت جهادکشاورزی، قیمت خرید تضمینی گندم افزایش یافت و به تبع آن، کارگروه های دولتی تصمیم گرفتند قیمت نان را در سراسر کشور باز هم اصلاح کنند.
افزایش قیمت حداقل ۱۶ درصدی و حداکثر ۳۳ درصدی قیمت نان، باعث شد که مردم، نمایندگان مجلس و حتی مراجع تقلید نسبت به آن موضع گیری کنند. دولت نیز تحت همین فشارها، به جای بازگرداندن قیمت نان به وضعیت پیشین، تصمیم گرفت یارانه ۲۸ هزار تومانی را آزاد کند تا مردم بتوانند این مبلغ را در ۹ ماه برای خرید نان هزینه کنند.
در حال حاضر دولت به ۷۵ میلیون نفر یارانه نقدی می پردازد. با محاسبه واریز ۲۸ هزار تومان به حساب این تعداد، مشخص می شود که دولت ۲۱۰۰ میلیارد تومان هزینه کرده است. با این اقدام چند سوال مطرح می شود.
نخست این که این مبلغ از چه منبعی هزینه شد؟ آیا این رقم جزئی از منابع ۶۶ هزار میلیارد تومانی یارانه نقدی امسال است؟
سوال دیگر این که افزایش ماهیانه ۳ هزار تومان به یارانه نقدی هر نفر چه مشکلی را می تواند حل کند، در حالی که قطار شهری های کشور بیش از سه سال است که با وجود تصویب قانونی برای دریافت همین رقم از سوی دولت معطل اند و دولت هم به بهانه این که منبعی برای این پول در نظر گرفته نشده، از پرداخت آن خودداری می کند.
بر اساس اعلام سرپرست سازمان هدفمندی یارانه ها، به ازای هر ماه ۳ هزار تومان به یارانه نقدی برای ۹ ماه آینده هر نفر اضافه شده و مبلغ هزار تومان باقی مانده از ۲۸ هزار تومان بابت جبران افزایش قیمت نان در چند روز اخیر است! در واقع دولت ۷۵ میلیارد تومان از منابع کشور را فقط برای همین چند روز هزینه کرده است!
واقعیت این است که دولت در اجرای قانون هدفمندی یارانه ها سردرگم مانده و بدون این که از تولید حمایتی داشته باشد، تلاش می کند منابع کشور را بدون هدف میان مردم توزیع کند. منابعی که قرار بود به صورت هدفمند میان اقشار ضعیف و نیز تولید در حال احتضار کشور هزینه شود.
آن چه دولت در پیش گرفته، به جای این که هدفمند کردن یارانه ها باشد، به نظر می رسد که هدردادن منابع ملی است که برای ذخیره آن، مردم با قبض های نجومی آب و برق و گاز مواجه شده اند.
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…
رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…