گفتگو با آقای داوود کاشفی – مدیر عامل شرکت اوراسیا نوید – مجری برگزاری نمایشگاه فرش ماشینی، موکت و کفپوش تهران
لطفاً در مورد مشخصات و ویژگی های پنجمین نمایشگاه فرش و کفپوش تهران بیشتر توضیح فرمائید؟
این نمایشگاه در واقع محلی برای توسعه بازار شرکت های فرش ماشینی و صنعت کفپوش کشور است و در طی چهار دوره گذشته توانسته جایگاه مناسبی را در بین شرکت های فعال در این حوزه و مشارکت کنندگان پیدا کند و رقابت سالمی را به وجود بیاورد. به نظر من زمینه برای پیشرفت و ورود به بازارهای صادارتی مهیا شده است و نمایشگاه امسال را نیز بر همین مبنا برنامه ریزی کرده ایم. سعی داریم از این پس کار گروه ویژه ای را با حضور نخبگان صنعت فرش ماشینی تشکیل دهیم و به طور جدی و با همکاری موثرترین افراد در حوزه صادرات به این مهم بپردازیم. کشورهایی را در حال حاضر به عنوان کشورهای هدف صادراتی در نظر گرفته ایم و بر روی آن ها تحقیقات میدانی صورت گرفته است. در این برهه از زمان که همه چیز در حال انتقال به دولت جدید، و اوضاع ظاهرا رو به بهبود است خود را آماده می کنیم تا در موقع مناسب برای ورود به بازارهای هدف آماده باشیم. حوزه فرش ماشینی با توان تولید و پتانسیل بالایی که دارد نیازمند مشخص شدن نقشه راه و شناخت مسیر صادرات است.
ما امسال از تیزرهای تلویزیونی، تبلیغات رادیویی و بیلبوردهای شهری و شبکه مترو جهت تبلیغات عمومی استفاده کرده ایم. ضمن اینکه بانک اطلاعات خوبی از شبکه توزیع فرش کشور در اختیار داریم که قطعاً اطلاعات کامل و جامعی از این نمایشگاه دریافت خواهند کرد. نمایشگاه امسال دارای شاخص های خوبی است که امیدواریم نیازهای این صنعت و صنف را پاسخگو باشد.
علل تغییر تاریخ نمایشگاه پنجم می تواند سوال بسیاری از خوانندگان و شرکت های فرش و کفپوش باشد در این رابطه توضیحات بیشتری ارائه فرمائید؟
نمایشگاه بین المللی تهران سالانه بالغ بر ۷۰ نمایشگاه بین المللی و ۴۰ جشنواره برگزار می کند. این حجم از برگزاری نمایشگاه، انتخاب تاریخ های برگزاری نمایشگاه را با مشکل اساسی روبرو می کند. ضمن اینکه تعطیلات رسمی نمایشگاه ها در اواخر سال و اوایل سال نو مقداری از زمان موجود برای برنامه ریزی را از بین می برد و هیچ نمایشگاهی در آن برگزار نمی شود. همچنین تغییرات اندکی هم هر ساله به واسطه تغییر زمان ماه مبارک رمضان در جدول نمایشگاه ها ایجاد می شود. اگر می خواستیم امسال هم مانند سنوات گذشته در مهر ماه نمایشگاه فرش و کفپوش را برگزار کنیم تنها زمان موجود در جدول نمایشگاهی روزهای یکشنبه تا چهارشنبه را در اختیار ما قرار می داد. اما تجربه نشان داده است که نمایشگاه هایی مانند نمایشگاه فرش ماشینی تهران نیازمند تعطیلات پایان هفته است تا به مردم و شبکه های توزیع این امکان داده شود تا در نمایشگاه حاضر شوند و اوضاع را رصد کنند. به همین دلیل تاریخ نمایشگاه را به شهریورماه منتقل کردیم تا بتوانیم روزهای سه شنبه تا جمعه را برای هر چه پر بار ترشدن نمایشگاه در اختیار بگیریم.
نکته بسیار مهم دیگر این است که با این تغییر زمان توانستیم سالن های بسیار خوب، استاندارد و مناسبی را برای شرکت کنندگان در نظر بگیریم. متاسفانه ساعات برگزاری نمایشگاه از حیطه اختیارات ما و حتی شرکت نمایشگاه های بین المللی تهران خارج است. اما به نظر من با توجه به وجود ۲ روز نیمه تعطیل و تعطیل در ۴ روز برگزاری نمایشگاه، مشکلی از این نظر وجود نخواهد داشت. طبق اعلام نظر شورای شهر تهران زمان خاتمه نمایشگاه های تهران در محل دائمی نمایشگاه ها ساعت ۱۶ می باشد که موجب ایجاد ترافیک نشود. ما هر سال پیشنهادی مبنی بر افزایش ساعت کار نمایشگاه را ارائه کرده ایم و امسال به همین منوال پیشنهادات خود را به سازمان ارسال کرده ایم که امیدواریم با افزایش ساعات بازدید موافقت شود.
از دولت جدید چه انتظاراتی برای رونق صنعت نمایشگاهی و فرش ماشینی خواهید داشت؟
من امیدوارم دولت جدید به مسائل مختلف با دیدگاه کاملاً تخصصی نگاه کند و به جای دخالت در امور و دست و پا گیر شدن برای همه، حوزه نظارتی خود را قوی تر کند. صنعتی مثل فرش ماشینی که کاملاً خصوصی است و از همه نظر توانمند، اصلاً نیازی به دولت ندارد.
دولت باید وظیفه شناس باشد و به وظایف خودش عمل کند. مهمترین وظیفه دولت ایجاد زیر بنا و بستر تولید و صادارت است که می تواند از جنبه های مختلف اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و نظارتی مورد توجه قرار گیرد. دخالت نکردن دولت در صنعت فرش ماشینی بزرگترین لطف به این صنعت خواهد بود. بخش خصوصی به خوبی می داند که برای حفاظت از سرمایه خود و پولسازی باید چه مسیری را انتخاب کند. دولت جدید با شعار باز کردن فضای کشور و اعتدال به روی کار آمده که امیدواریم به همین شعارها جامعه عمل بپوشاند و انتظارات بخش خصوصی را به طور کامل برآورده کند.
– چه برنامه هایی را برای بین المللی کردن این نمایشگاه در نظر دارید؟
به نظر من این نمایشگاه در حال حاضر جای خود را در منطقه باز کرده است. به نظر من این نمایشگاه در مقایسه با نمایشگاه های دموتکس روسیه یا استانبول چیزی کم ندارد. متاسفانه در شرایط فعلی کشور و با سیاست های خارجی پیش گرفته شده و همچنین قوانین صادره از جمله ممنوعیت کامل واردات فرش ماشینی به داخل کشور عملاً فضا برای بین المللی کردن این نمایشگاه بسیار محدود شده است. در حال حاضر عمده فعالیت ما بر روی دعوت از هیات های تجاری و بازدیدکنندگان بین المللی است که امسال از کشورهای روسیه، امارات، ترکیه، کویت، قزاقستان، تاجیکستان، گرجستان و …از نمایشگاه بازدید خواهد شد. امیدواریم با تدبیر دولت جدید، سال آینده شاهد رشد مطلوب و دلخواه این نمایشگاه باشیم.
تهیه و تدوین: تحریریه مجله کهن
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…
سید شجاعالدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشتماهه نخست…