Categories: اخبار نساجی

منسوجات تولیدی استان زنجان موقعیت مناسبی برای منطقه ایجاد کرده است

 

 

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: منسوجات تولیدی موقعیت مناسبی از لحاظ اقتصادی و اشتغال برای استان ایجاد کرده است.

 علی کلانتری گفت: سرمایه‌گذاری در صنعت نساجی دارای مزایای بسیاری است و این صنعت ارزش افزوده به نسبت بالایی را تولید می‌کند و نسبت به سرمایه‌گذاری که در آن می‌شود اشتغال نسبتا بالایی را ایجاد می‌کند و در صورت تمرکز بر صادرات ارزآوری بسیار مطلوبی دارد و همین مزایا سبب شده است که اکثر کشورهای در حال توسعه که اکثرا فاقد منابع معدنی و نفت و گازی هستند، جهت ارتقاء و رونق اقتصاد خود به این صنعت گرایش پیدا کنند.

 این مسئول ادامه داد: کشور ترکیه درآمد چند ده میلیاردی دلاری از پوشاک، منسوجات و تولیدات چرم دارد که بی‌شک این صنعت سهم عمده‌ای در قرار گرفتن این کشور بین ۲۰ اقتصاد بزرگ دنیا دارد و کشورهای توسعه‌یافته و در حال‌توسعه‌ای همچو ویتنام، چین و هند نیز هر کدام بهره‌های بسیاری از سرمایه‌گذاری در این صنعت می‌برند.

 معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان خاطرنشان کرد: قبل از تشدید تحریم‌ها و بر اساس سرمایه‌گذاری‌های انجام شده موجود سرانه سرمایه‌گذاری در صنعت نساجی به‌طور متوسط ۳۰۰ میلیون ریال بوده و این در حالی است که در سایر صنایع از جمله خودرو و فولاد این شاخص بالای ۱۰۰۰ میلیون ریال بوده است و در حال حاضر صرفا بر اساس سال‌های ۹۲و ۹۳ سرانه ایجاد یک شغل در صنایع استان ۲۸۵۰ میلیون ریال بوده که این رقم در صنعت نساجی استان ۱۷۵۰ میلیون ریال است.

 این مسئول با اشاره به میزان بالای اشتغال‌زایی این صنعت یادآور شد: در کشور به طور مستقیم ۳۵۰ هزار نفر اشتغال در صنعت نساجی ایجاد شده و این میزان اشتغال با احتساب موارد غیرمستقیم به یک میلیون نفر نیز می‌رسد و این در حالی است که صادرات نساجی و پوشاک کشور به یک میلیارد دلار هم نمی‌رسد. صنعت نساجی جزو صنایع کاربردی است که سرانه ایجاد اشتغال در حدود ۲۰ هزار دلار برای هر نفر است.

 کلانتری در رابطه با وضعیت نساجی کشور تصریح کرد: بنا به آمار وزارت صنعت ،معدن و تجارت در حدود ده هزار واحد دارای مجوز در زمینه تولید انواع محصولات نساجی، پوشاک و چرم فعالیت دارند که از نظر تعداد واحدهای صنعتی ۱۱ درصد این واحدها را تشکیل می‌دهند که این واحدها مجموع سرمایه‌گذاری ۸۰ هزار میلیارد ریالی را شامل می‌شود و در حدود ۳۵۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و یک میلیون نفر اشتغال غیرمستقیم را در کشور ایجاد کرده است

 معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در رابطه با وضعیت نساجی استان خاطر نشان کرد: استان زنجان به عنوان قطب صنایع نساجی در کشور مطرح است و در زمینه تکنولوژی مورد استفاده،پس از استان اصفهان در رتبه دوم کشور قرار دارد. گروه نساجی و پوشاک استان در حدود ۸۰واحد فعال با اشتغال‌زایی بیش از ۵ هزار نفر را شامل می‌شود و از این تعداد واحدهای فعال ،۱۱ واحد در حوزه چرمو کفش و ۳۱ واحد در حوزه پوشاک و ۴۰ واحد در حوزه تولید انواع منسوج دسته‌بندی می‌شود.

 وی افزود: تولیدات متنوع این صنعت شامل انواع نخ با سیستم ریسندگی الیاف کوتاه و بلند، فرش، پارچه، پرده پارچه‌ای، پارچه فاستونی و برخی تولیدات دیگر که موقعیت و مزیت مناسبی برای استان فراهم آورده است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

23 ساعت ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

2 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

2 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

5 روز ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

1 هفته ago

قاچاق و واردات بی رویه پوشاک، صنعت نساجی کشور را تهدید می‌کند

قاچاق پوشاک؛ چالشی برای رقابت‌پذیری صنعت نساجی داخلی مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی…

1 هفته ago