اخبار فرش ماشینی

منسوجات محافظتی چیست؟ بازار این نوع منسوجات چطور است؟

نویسنده : بهنام قاسمی :: تحریریه مجله نساجی کهن

پیشرفت های تکنولوژیک و علمی انجام شده در دنیای امروز در بخش های مختلف صنعتی همه و همه بر یک چیز صحه می گذارند و آن چیزی نیست جز ارتقاء سطح ارزش و کیفیت زندگی ما انسانها هرچند که این تکنولوژی ها و پیشرفت ها می تواند خطرات و ریسک های پنهانی را هم برای ما به دنبال داشته باشد.

یکی از بخش هایی که امروزه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است صنعت تولید منسوجات حفاظتی است که یکی از نیازهای جدید بشر در قرن جدیداست. با پیشرفت صنایع امروز با نیازهای جدیدی مواجه هستیم که بدون منسوجات حفاظتی پیشرفته امکان توسعه آها وجود ندارد.

مثلا امروزه نیاز به لباس هایی که بتواند دانشمندان را در برابر میکروب های جدید در آزمایشگاه ها و لابراتوارها و یا در برابر مواد سمی و رادیو اکتیو مراقبت و محافظت کند یک نیاز ضروری است. و یا تولید لباس هایی که بیشترین سطح مراقبت را برای آتش نشانان در عملیات های ویژه فراهم آورد امروزه به یک امر طبیعی تبدیل شده است.

در واقع بزرگترین هدف این نوع منسوجات مراقبت افراد ، کارگران و پرسنل در برابر آسیب های ناشی از مواد شیمیایی، مواد سمی ، الکتریسیته و مغناطیس، آسیب های فیزیکی و … است.

طبق آمارها حجم بازار منسوجات محافظتی در سال ۲۰۱۶ معادل ۶ میلیارد دلار بوده است و با رشد سالانه  ۳.۴ درصدی تا سال ۲۰۲۵ به رقم ۷.۷ میلیارد دلار خواهد رسید.

قاره اروپا بزرگترین مصرف کنندگان این نوع منسوجات هستند و پس از آن آمریکای شمالی و آسیا قرار دارند.

علت اصلی افزایش توجه ها به این بخش و پیشرفت جدی آن افزایش توجه به سلامت و امنیت کارگران، افزایش شدید هزینه های درمان و سلامت و بیمه های سلامت کارگران، صنعتی شدن کشور ها با سرعت بسیار بالا، خطرات و ریسک های جدید، مواد و آسیب های تازه ایجاد شده توسط دانشمندان و صنعتی سازی و … می باشد.

این بازار بخش های بسیار متفاوتی دارد که از مهمترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد : منسوجات محافظتی بالستیک ، محافظت در مورد الکتریسیته و میدان های مغناطیسی، منسوجات ضد آتش و گرما و حرارت، محافظت شیمیایی ، محافظت فیزیکی ، لباس های فضایی ، لباس های نظامی و …

بخش های نظامی و دفاعی کشورها یکی از مهمترین مشتریان این بخش هستند به طوری که منسوجات محافظتی بالستیک حدود ۲ میلیارد دلار از حجم بازار را در اختیار دارند.

ارسال مقالات و ترجمه جهت انتشار در سایت : info@kohanjournal.com

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

3 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

4 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

5 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

5 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 هفته ago