Categories: مد و پوشاک

مهار ریشه‌ای قاچاق پوشاک

 

 

بحث قاچاق پوشاک، معضلی است که همواره در رسانه‌ها به ‌روش‌های مختلف به آن پرداخته شده است؛ درحالی که باید برای برطرف شدن آن کاملا کارشناسی و با دقت برنامه‌ریزی شود و به جای جریان‌سازی اشتباه، با شیوه‌های علمی و اصولی آن را به واردات قانونی تغییر…

بحث قاچاق پوشاک، معضلی است که همواره در رسانه‌ها به ‌روش‌های مختلف به آن پرداخته شده است؛ درحالی که باید برای برطرف شدن آن کاملا کارشناسی و با دقت برنامه‌ریزی شود و به جای جریان‌سازی اشتباه، با شیوه‌های علمی و اصولی آن را به واردات قانونی تغییر مسیر داد. از این‌رو لازم است قبل از هرگونه اظهار نظر ابتدا به برخی آمارهای موجود در این زمینه توجه کنیم و آدرس اشتباه از دلایل افزایش قاچاق به مسئولان ندهیم.

سرانه مصرف پوشاک ایران چیزی نزدیک ۱۴۰ دلار است که در مجموع جمعیت کشورمان حدود ۵/۱۱ میلیارد دلار تقاضای پوشاک کشورمان است. از این‌رو اگر میزان قاچاق اعلام شده از سوی وزیر محترم صنعت یعنی ۵/۲ میلیارد دلار را از این رقم کم کنیم، می‌بینیم نسبت سهم بازار تولیدات داخلی به واردات غیرقانونی بسیار بیشتر است که باعث ایجاد این سوال می‌شود که پس چطور بازهم شاهد افزایش قاچاق هستیم؟

پاسخ این سوال در دو نکته عرضه و تقاضا و بروکراسی غیراصولی واردات نهفته شده است. درباره نکته اول یعنی عرضه و تقاضای موجود بازار می‌بینیم، میزان عرضه پوشاک چه از نظر مد یا کیفیت و چه از نظر حجم تولید، متناسب با تقاضای بازار نیست، اما در بخش دوم، این قوانین غیراصولی واردات قانونی کالاست که باعث روند روبه رشد قاچاق به داخل بازار کشورمان شده است.

پس اکنون که صحبت از کاهش قاچاق و حمایت از تولیدات داخلی است، لازم است به این نکته توجه داشته باشیم که دیوار تعرفه‌ای چاره کار نیست. همان‌طور که تاکنون نتوانسته جلوی قاچاق را بگیرد و باید با برطرف کردن مشکلات موارد یاد شده مسئولان بدون نگرانی از واردات البته از نوع قانونی شرایطی را فراهم کنند تا مبادا صنعت پوشاک کشورمان نیز دچار معضلی همانند صنعت خودروسازی ایران شود؛ چون پوشاک لکوموتیو صنعت نساجی است و در صورتی که رشد نداشته باشد، در آینده مشکلات بزرگ‌تری را تجربه خواهیم کرد.

 

 

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

7 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago