مواد اولیه تولید کیف و کفش کمیاب و گران شد

 

 

رییس اتحادیه‌‌ کشوری کیف و کفش اعلام کرد که اوضاع این روزهای بازار خرید و فروش کیف و کفش به دلیل گرانی مواد اولیه و قیمت بالای محصولات نامناسب است.

رسول شجری، در رابطه با تاثیر نوسانات نرخ ارز در وضعیت این روزهای واحدهای تولیدی کفش کشور، اظهار کرد: با افزایش قیمت ارز سوءاستفاده‌کنندگان اقدام به صادرات حجم زیاد چرم طبیعی به کشورهای مختلف کردند و حتی قوانین بازدارنده هم نتوانست مانع این صادرات شود.

وی با اشاره به اینکه صادرات چرم طبیعی باعث شد تا واحدهای تولیدی داخل با مشکلات متعددی روبه‌رو شوند، افزود: در همین راستا بسیاری از اقلام مواد اولیه تولید کفش با ۳۰ درصد افزایش قیمت مواجه شد که در نهایت باعث شد محصول تمام شده در حوزه کیف و کفش با ۱۰۰ درصد افزایش به بازار عرضه شود.

رییس اتحادیه کشوری کیف و کفش اضافه کرد: در شرایط فعلی واحدهای تولیدی کفش برای تامین مواد اولیه با مشکل روبه‌رو هستند به گونه‌ای که با کاهش حجم کشتار در تامین اولین ماده اولیه خود که همان پوست هست با کمبودهای فعلی قادر به تولید محصول نیستند. البته کارخانه‌های چرم مصنوعی نیز با افزایش قیمت دلار وضعیت مناسبی نسبت به واحدهای تولیدی ندارند.

به اعتقاد شجری، در بخش صادرات نیز واحدهای تولید کفش در حواله مبالغ با مشکلاتی همراه هستند که با بیان جزئیات این مشکلات به کمیسیون صنایع و معادن مجلس درصدد حل آن برآمدیم، ولی با وجود اقداماتی که در این رابطه اتخاذ شده باید بگویم نتوانستیم به نتیجه مناسب خود دست پیدا کنیم.

وی عدم سازماندهی در بخش کنترل و توزیع مواد اولیه را دیگر معضل مهم واحدهای تولید کفش دانست و گفت: با افزایش قیمت دلار و تصمیمات موثر تا حد قابل توجهی واردات کفش چینی که به نوعی بزرگ‌ترین معضل برای واحدهای داخلی به شمار می‌آمد برطرف شد؛ چراکه برای واردکننده این امر به هیچ عنوان با سود و منفعتی همراه نیست.

وی با اشاره به اینکه با ارسال ارز حاصل از صادرات به اتاق مبادلات ارزی واحدهای تولیدی با مشکلاتی همراه شدند، تصریح کرد: پیش از ارسال ارز به اتاق مبادلات ارزی واحدهای تولیدی کفش بازارهای موثری را در کشورهای همسایه به خصوص عراق و افغاستان کسب کرده بودند که اعمال این تصمیم باعث شد تا حجم صادرات نیز کاهش پیدا کند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 هفته ago