Categories: اخبار نساجی

موافقت دولت با تغییر ۳ ماه یکبار فهرست کالاهای توافقنامه ترجیحی ترکیه

 

رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید مجلس از موافقت دولت مبنی بر تغییر فهرست کالاهای قرارداد ترجیحی ایران و ترکیه در هر ۳ ماه یکبار خبر داد.

حمیدرضا فولادگر در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در رابطه با جلسه کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس که با حضور وزیر صنعت به همراه معاونین و تعدادی از مسئولین وزارت امور اقتصاد و دارایی برگزار شده بود، اظهار داشت: این جلسه به بهانه اعتراض تولیدکنندگان داخلی به قرارداد ترجیحی ایران و ترکیه برگزار شده بود چرا که به اعتقاد تولیدکنندگان این قرارداد غیر عادلانه بوده و آسیب‌های زیادی را به تولید ملی وارد خواهد کرد.

وی با بیان اینکه وزیر صنعت در این جلسه نکاتی را در خصوص اصلاح و تغییر لیست کالاهای قرارداد ترجیحی ایران و ترکیه اعلام کرد، افزود: قرار شده اصلاحات وزارت صنعت در لیست قرار داد مذکور به مجلس شورای اسلامی ارسال و مورد بررسی قرار بگیرد.

رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی با تاکید بر اینکه امکان لغو قرارداد ترجیحی ایران و ترکیه وجود نداشت، گفت: این قرارداد از اول ژانویه اجرایی شده است اما در نهایت تصمیم بر آن شد که هر ۳ ماه یکبار لیست کالاهای این قرارداد مورد بررسی و بازنگری قرار گیرد.

فولادگر با اشاره به اینکه در این قرارداد امکان تجدیدنظر و بازنگری فهرست کالاها در هر سه ماه یکبار وجود دارد، تصریح کرد: در این قرارداد ایران کالاهای کشاورزی، غذایی و خشکبار را به ترکیه صادر و در مقابل طرف ترکی نیز کالاهای صنعتی خود را به ایران صادر می‌نماید که این موضوع باعث شده بود تا اعتراضات زیادی از سوی تولیدکنندگان داخلی به این قرارداد مطرح شود.

این عضو کمیسیون ویژه حمایت از تولید اضافه کرد: علاوه بر بازنگری فهرست کالاهای قرارداد ترجیحی ایران و ترکیه، تولیدکنندگان داخلی نیز باید ضمن پذیرش شرایط رقابتی، تمام تلاش خود را برای تولید کالاهای با کیفیت انجام دهند.

وی اضافه کرد: ایران عضو سازمان تجارت جهانی نیست و این موضوع باعث شده تا در مبادلات تجاری خود با کشورهای مختلف با مشکلاتی روبرو شود. به همین منظور درصددیم با انعقاد قراردادهای دوجانبه سطح همکاری‌های خود را با کشورهای منطقه افزایش دهیم.

فولادگر تاکید کرد: تولیدکنندگان داخلی باید امکان رقابت با محصولات خارجی داشته باشند در غیر این صورت نمی‌توانند در عرصه اقتصادی حضور با قدرتی داشته باشند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

10 ساعت ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

11 ساعت ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

4 روز ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

6 روز ago

قاچاق و واردات بی رویه پوشاک، صنعت نساجی کشور را تهدید می‌کند

مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی پلیمر، ‌نساجی و پوشاک زنجان افزود: امروز که…

1 هفته ago

۶ هزار میلیارد ریال تجهیزات جدید برای کارخانه نساجی بروجرد خریداری شد

نساجی بروجرد؛ توسعه ۱۶۶ درصدی و نیاز به حمایت بیشتر برای حفظ برند ملی فاطمه…

1 هفته ago