همایش مرکز آمار ایران به علت کسالت رئیس دولت نهم بدون حضور او برگزار شد.معاون مرکز آمار ایران در این مراسم از فرا رسیدن موج دوم بیکاری فارغ التحصیلان خبر داد و گفت: جمعیت فارغ التحصیل دانشگاهی ۲۰تا۲۹ ساله در سال جاری موج دوم تقاضای ورود به بازار کار را تشکیل می دهند.
علیرضا زاهدیان در مراسم روز آمار با بیان اینکه در حال حاضر متولدین سال های ۶۰ تا ۶۵ که بالغ بر ۹ میلیون نفر هستند، به سن اشتغال رسیده اند، افزود: جمعیت ۲۴ساله ها در سال های بعد از ۸۵ تا ۸۹ به ۹/۱ میلیون نفر خواهد رسید که رشد این رقم نسبت به سنوات گذشته بی سابقه است. معاون مرکز آمار ایران جمعیت بین سنین ۱۵ تا ۱۹ ساله را در حال حاضر ۲۰ درصد جمعیت فعال شاغل و در حال تحصیل اعلام کرد و گفت: ۴۵ تا ۴۹ درصد ۲۰ تا ۲۴ ساله ها در حال حاضر بیکار یا شاغل هستند که در پنج سال آینده با رشد تقاضای کار این روند افزایش می یابد. وی ورودی به دانشگاه را در سال ۸۳ ، ۳۵۰ هزار نفر ذکر کرد و افزود: این رقم در سال های ۸۵ و ۸۶ به ۷۳۰ هزار نفر رسیده و رقم ورودی به دانشگاه در سال ۸۶ بالاترین میزان است. معاون مرکز آمار ایران همچنین تعداد ورودی جوانان به دانشگاه ها را در سال ۸۶ یک میلیون نفر ذکر کرد و گفت: در این مورد بعد از چهار سال سالانه با یک میلیون نفر فارغ التحصیل متقاضی کار مواجه می شویم. زاهدیان خاطرنشان کرد: در سال گذشته تعداد بیکاران کشور دو میلیون و ۴۸۰ هزار نفر بود که ۷/۱ میلیون نفر در سنین ۱۵ تا ۲۴ سال بودند که از آن به عنوان موج اول تقاضای کار نام برده شده است. وی جمعیت ۲۵ تا ۲۹ساله ها را در سال جاری موج دوم تقاضای ورود به بازار کار برشمرد و تاکید کرد: در آینده جمعیت ۲۵ تا ۲۹ ساله های متقاضی کار افزایش می یابد و لازم است برای این مهم برنامه ریزی صورت گیرد. همچنین وزیر کار و امور اجتماعی در این مراسم با بیان اینکه اشکال اساسی امروز ما جمع آوری داده ها بدون اطلاعات از آنچه می خواهیم است، گفت: امروز برای تصمیم گیری نه تنها مدیران بلکه تک تک کارشناسان یک مجموعه نیز باید نحوه جمع آوری اطلاعات و تحلیل داده ها را در نظر بگیرند و بر اساس آن شبکه را ساماندهی کنند. او افزود: یک سوال دیگر این است که چرا امروز جامعه نسبت به آمارهای ارائه شده اعتماد نمی کند، مشکل این بخش فرهنگ سازی است یا آمار یا اطلاعات. جهرمی با بیان اینکه باید علت عدم اعتماد مردم به آمار ارائه شده را فهمید و آن را در گزارش گیری ها دخالت داد، گفت: برخی آمار کلی است و باعث عدم اعتماد مردم می شود در حالی که اگر همین آمار برش سنی، جنسیتی و جغرافیایی باشد، برخورد و واکنش ها نسبت به آن متفاوت خواهد بود.
جهرمی: نرخ بیکاری به ۲/۱۰ درصد رسید
در همین حال سیاست های انقباضی بانک مرکزی و بانک های عامل به همراه مساله خشکسالی در ماه های گذشته، دامنگیر بخش تولید شد و اقتصاد را با مشکل رکود مواجه کرد. وزیر کار و امور اجتماعی در حاشیه مراسم روز آمار با بیان اینکه آمار بیکاری از دو مرجع رسمی مرکز آمار و بانک مرکزی اعلام می شود، گفت: خوشبختانه در چند سال اخیر هر دو نرخ اعلام شده نشان می دهد نرخ بیکاری کاهش یافته است. اما در تابستان امسال مرکز آمار هم اعلام کرد نرخ بیکاری از ۶/۹ درصد بهار به ۲/۱۰ در تابستان رسید. محمد جهرمی اظهار کرد: آنچه مردم می شنوند نرخ بیکاری کلی است و با این روش مجموعه آمار احساس نمی کند این آمار درست است، بنابراین باید این نرخ با برش های جمعیتی، سنی و جغرافیایی اعلام شود تا اطمینان مردم به آن جلب شود. وی ادامه داد: در برخی استان ها هم اکنون در رده نیروی کار ساده به اشتغال کامل و نسبی یعنی پنج درصد رسیده ایم ولی این نرخ در فارغ التحصیلان دانشگاه ها ۶/۱۵ درصد است. وی با اشاره به اینکه متاسفانه در شش، هفت ماه اول امسال مشکلات زیادی را در بخش تولید داشته ایم، گفت: علاوه بر این مشکلات که ناشی از سیاست های پولی و مالی اتخاذ شده از سوی بانک مرکزی رخ داد، مشکل خشکسالی هم داشتیم که این مشکل علاوه بر ایجاد مانع شغلی برای کشاورزان، صنایع غذایی کشور را هم درگیر کرد. جهرمی با بیان اینکه نرخ بیکاری و پدیده اشتغال یک مجموعه چندوجهی است و یک سازمان و وزارتخانه نمی تواند در مورد کاهش آن تصمیمی و راهکاری قطعی ارائه دهد، گفت: همه فعالیت های اقتصادی و اجتماعی، سیاسی، مسائل صادرات و واردات و سرمایه گذاری ها و رفع مشکلات کسب و کار در این موضوع دخیل است.
وی در ادامه با بیان اینکه در مجموع بنگاه های اقتصادی، اولویت بانک مرکزی تامین سرمایه در گردش واحدهای موجود برای حفظ اشتغال کنونی و نیز سرپا ماندن یا تکمیل طرح های بنگاه های نیمه کاره است، گفت: طرح هایی که مورد تصویب بانک ها قرار گرفته است در اولویت سوم قرار دارند. جهرمی اظهار کرد: امیدواریم بانک ها بتوانند به این تصمیم بانک مرکزی عمل کنند، چون بانک ها حتماً به این اعتقاد دارند که هر چه به تولید کمک کنند، رونق اقتصادی ایجاد خواهد شد و به تبع آن تورم کاهش خواهد یافت.
منبع: اعتماد ملی
تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…
آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…