موزه فرش متحول می شود

 

 

در مراسم آیین بزرگداشت و مروری بر خلاقیت و نبوغ برادران عمواوغلی در هنر قالی بافی ایران، معاون میراث فرهنگی کشور تداوم سنت و خلاقیت را ذات میراث فرهنگی دانست و از تحول موزه فرش در ۶ ماه آینده گفت.
«محمد حسن طالبیان» در مراسم بزرگداشت فرش عمواوغلی که با حضور تولیدکنندگان و کارشناسان حوزه فرش برگزار شد گفت: درحالی بحث کپی و بازبافی فرش و قالی تبدیل به یکی از دغدغه های کارشناسان شده و به شدت در جامعه رواج پیدا کرده است که در گذشته این اتفاق هیچ گاه رخ نمی داد.
وی افزود: در گذشته مردم به ارزشها احترام می گذاشتند و تلاش برای خلق هنر و آفرینش تازه داشتند.
معاون میراث فرهنگی کشور با اشاره به اینکه تداوم سنت و خلاقیت ذات میراث فرهنگی است تاکید کرد:اگر به تمامی آثار ایرانی و میراث فرهنگی کشور نگاهی بیاندازید خواهید دید که هیچ یک از آثار شبیه به یکدیگر نیستند. با اینکه برخی تصور می کنند که باغ های ایران شبیه یکدیگرند اما هیچ باغ ایرانی را پیدا نخواهید کرد که به یکدیگر شباهت داشته باشند.
وی افزود: هنرمندان درگذشته پا بر پله های فرهنگی می گذاشتند و با احترام به گذشته خود و اتصال به ریشه های تاریخی دست به آفرینشی تازه می زدند. از همین رو ما شاهد هنرآفرینی در آن دوره هستیم.
طالبیان با اشاره به اینکه هم اکنون نیز معنای میراث فرهنگی تغییر یافته به منظرهای فرهنگی تاکید کرد و ادامه داد: امروز دیگر موضوع ما تنها محوطه های باستانی نیست امروز خلاقیتی مهم است که به تاریخی وصل باشد. درحال حاضر سایت های تاریخی ما با منظرهای فرهنگی که شامل طبیعت منطقه و آیین هایی که در پیرامون آن ها وجود دارد اهمیت دارد.
معاون میراث فرهنگی کشور گفت: کشوری موفق است که به داشته های فرهنگی  آن جامعه توجه و از ارزشهای آن پاسداری کند. از همین رو معاونت میراث فرهنگی کشور برآن شد تا مهارت بافت قالی ریزبافت عمواوغلی را در فهرست میراث ناملموس کشور ثبت کند..
وی همچنین به وضعیت نابسامان موزه فرش اشاره کرد و افزود: از آنجایی که دولت در این چند سال با کمبود بودجه مواجه شد ما نتوانستیم اعتبارات کافی را در اختیار موزه ملی فرش بگذاریم. موزه ای که از سالهای گذشته با مشکلات بسیاری مواجه است.
طالبیان تاکید کرد: زمانی که وضعیت دولت در سالهای گذشته خوب بود، توجهی به میراث فرهنگی نشد و زمانی که توجه وجود داشت اعتباری نبود. اما درحال حاضر با حمایت و برنامه ریزی های انجام شده قرار است در ۶ ماه آینده موزه فرش به عنوان نگین موزه های کشور دچار تحول شود.
او گفت: درحال حاضر محتوای موزه ها از شرایط فیزیکی آنها جدا نیست و این مقوله باید به موازات یکدیگر رشد کنند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نقش طراح محصول در تجربه کاربر و توسعه محصول

 دکتر امیررضا باودر طراح محصول، مسئول تجربه‌ی کاربرِ یک محصول بوده و معمولاً اهداف کسب‌…

17 ساعت ago

موانع و راهکارهای توسعه صادرات در صنعت فرش ماشینی ایران (ویدیو)

آقای مهدی نوروزپور: در سال‌های اخیر، صادرات محصولات نساجی ایران با چالش‌ها و فرصت‌های متعددی…

2 روز ago

نمایشگاه اصفهان فرصتی برای نشست های ارزشمند و بین المللی (ویدیو)

نمایشگاه اصفهان جایگاه برگزاری برتر با نشست‌های ارزشمند آقای رضا مشیری رئیس هیئت مدیره و…

2 روز ago

بهبود صنعت نساجی ایران: درس‌هایی از ترکیه و راهکارهای پیشنهادی (ویدیو)

مهران مختاری: دکترای نساجی و تجربه ۳۷ ساله در صنعت من، مهران مختاری، با مدرک…

3 روز ago

پیشرفت نمایشگاه اصفهان و افزایش شرکت‌کنندگان و نقاط قوت پس از تهران (ویدیو)

نمایشگاه اصفهان: تجربه و پتانسیل رونق صنعت نساجی نمایشگاه امسال بسیار خوب بود و نسبت…

4 روز ago

پنجاه و نهمین مجمع عمومی انجمن صنایع نساجی ایران

از تأسیس تا پنجاه و نهمین مجمع عمومی انجمن صنایع نساجی ایران یکی از قدیمی…

5 روز ago