معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بار دیگر تاکید کرد که اختصاص ۲۴ میلیارد دلار به واردات، رویهای جدا از رویه سالهای گذشته نبوده است، اما انعکاس مطبوعاتی آن نامناسب بود و موضوع بیجهت بزرگنمایی شد.
حمید صافدل با بیان اینکه من در بخشی از جلسهای که منجر به تصمیم گیری درباره واردات ۲۴ میلیارد دلاری شد، حضور داشتم، افزود: در آن جلسه گزارشی ارائه و طبق روال همه ساله برای سیاستهای تنظیم بازار تصمیم گیری شد.
او ادامه داد: ما در سالهای گذشته هیچ وقت تصمیم گیری برای سهمیه بندی ارزی نداشتهایم و به طور میانگین در طول دو تا سه سال گذشته عددی حدود ۵۸ تا ۶۰ میلیارد دلار مجموع واردات کشور بوه است. حال با توجه به اینکه در پاییز و زمستان سال گذشته نوساناتی در نرخ ارز بهوجود آمد، برخی کارشناسان گلهمندی کردند که بخشی از نوسانات سطح عرضه به دلیل نوسانات نرخ ارز بوده است.
رییس سازمان توسعه تجارت با اشاره به اینکه در آن جلسه گفته شد اگر بخواهیم سیاست واحدی برای واردات به کشور داشته باشیم، نیاز ضروری به ماده اولیه وکالاهای اساسی چه میزان است؟ گفت: پاسخ این بود که برای کالاهای پر مصرف برآورد ۲۴ میلیارد دلاری وجود دارد. در واقع این به معنی سهمیه برای واردات نبود، بلکه قرار بود تحت هر شرایطی بانک مرکزی کمک و راههای کمک به واردات از منابع خود را مهیا کند.
وی با تاکید بر این که ۲۴ میلیارد دلار تخصیص یافته جزیی از حجم حدود ۶۰ میلیارد دلاری واردات هر ساله است، ادامه داد: آمارها نشان میدهد که طی سالهای گذشته همواره حدود ۸۵ درصد واردات به کشور را کالاهای واسطهای یا نیمه ساخته یا سرمایهای و مواد اولیه تشکیل میدهند.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…