موفقیت صادرات فرش در گرو تولید براساس نیاز بازارهای جهانی

رئیس اتاق بازرگانی همدان موفقیت صادرات فرش در گرو تولید براساس نیاز بازارهای جهانی را دانست و گفت: تولیدات فرش همدان باید صادرات‌محور باشد.

علی اصغر زبردست پیش از ظهر امروز در نشست با صادرکنندگان فرش استان همدان اظهار داشت: امیدواریم با کمک مسئولان و همراهی فعالان حوزه فرش، تولید و صادرات فرش را به رونق قبلی خود بازگردانیم.

وی خواستار تشکیل تیمی برای بازدید از کشورهای هدف با هماهنگی اداره فرش و اتاق بازرگانی همدان شد و گفت: این امر سبب می‌شود تا تولیدکنندگان با نیاز بازارهای هدف آشنا شده و براساس سفارش‌پذیری اقدام کنند.

زبردست با بیان اینکه احیا صنعت فرش و افزایش فعالیت مشوقان در این حوزه مورد اهمیت بوده و در اولویت اتاق بازرگانی همدان قرار دارد، گفت: هدف اصلی شفاف‌سازی امور و رفع مشکلات فعالان اقتصادی است، در صورت ایجاد موانع از طرف دارایی، با این سازمان برخورد می‌شود.

وی با اعلام اینکه بانک توسعه صادرات مناسب‌ترین مرجع در رونق بخشی به تجارت فرش است و روحیه حل مشکلات در این بانک مشاهده می‌شود، اظهار داشت: از دیرباز دو محصول فرش و پوست چرم، در صنایع دستی همدان قدمت و سابقه دیرین دارند که در تمام شرایط سخت اقتصادی سعی شده این دو محصول به عنوان اصالت استان حفظ شود.

دبیر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی تحریم را علت اصلی کمرنگ شدن صادرات فرش در استان همدان مطرح کرد و گفت: مسئولان با مشاهده مشکلات باید به فکر تدبیر و چاره‌ای می شدند تا همدان هم مانند سایر شهرهای کشور در شرایط رکود اقتصادی می‌توانست به فعالیت خود ادامه دهد.

زبردست با اشاره به اینکه هفت کشور به عنوان بازار هدف تعریف شده است که ۳ کشور آن در اروپا است، گفت: تعدادی از صادرکنندگان، تولیدکنندگان و بافندگان فرش از کشورهای هدف در حوزه فرش بازدید داشته باشند تا با انجام این کار بافت قدیمی را تغییر داده و با توجه به نیاز بازار اقدام به تولید کنند.

وی با بیان اینکه اگر طرح، نوع بافت و رنگ فرش به همان ترتیب قدیم بماند نباید انتظار موفقیت در صادرات فرش استان و مطرح شدن در سطح جهانی را داشت، اظهار داشت: در اتاق ایران پیگیر قطع دخالت وزارت صنایع و سایر ارگان‌های دولتی در حوزه صادرات فرش از بخش خصوصی هستیم.

زبردست خواستار برگزاری جلسات با حضور فعالان حوزه فرش در اتاق همدان به صورت ماهیانه شد و بیان کرد: صادرکنندگان و بافندگان به برگزاری نشست با یکدیگر اقدام کنند تا از این طریق از مشکلات یکدیگر اطلاع پیدا کرده و با هم‌اندیشی در پیشبرد بهتر امور اقدام کنند.

وی تاکید کرد: در صورت نیاز به برگزاری دوره‌های آموزشی جهت آگاهی فعالان حوزه فرش با علم روز تولید و صادرات فرش، اتاق همدان آماده همکاری و برگزاری دوره‌های مورد نیاز را دارد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

3 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

4 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

5 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

5 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 هفته ago