دکتر امیررضا عباسی محقق و عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه، پیرامون اهداف این طرح اظهار داشت: هدف از این پروژه بکارگیری نانوذرات ارزان قیمتی همچون مس به منظور تولید نانو کامپوزیتهای آنتی باکتریال، ضد قارچ و ضد میکروب برای ساخت منسوجات بیمارستانی است.
وی در خصوص روش انجام این پروژه اضافه کرد: در ساخت این پوششهای پلیمری از روش سادهای به نام غوطهوری پی در پی استفاده شده که در آن سطوح اولیه همچون الیاف سنتزی، طبیعی یا مصنوعی را باردار کرده و سپس آن را وارد حمامهایی شامل یون منفی و مثبت میکنیم و به طور متوالی الیاف را در این حمامها غوطهور کرده و در نهایت محصول مورد نظر که نانو ذرات آنتی باکتریال است، بر روی سطح اولیه رشد میکند و خاصیت ضد میکروبی به آنها میبخشد.
عباسی بیان کرد: استفاده از این نانوذرات در ساختار نانو کامپوزیتها با زمینه الیاف ابریشمی، علاوه بر ایجاد خاصیت ضد میکروبی به پلیمر، موجب بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی نانوکامپوزیت حاصل میشود.
وی افزود: این نانوذرات آنتی باکتریال در تمام منسوجات بیمارستانی اعم از پوشش تختهای بیمارستانی، ماسکهای پزشکی، چسب زخم، کاورهای بیمارستانی و غیره کاربرد دارد.
این محقق کشور یادآور شد: با بهرهگیری از نتایج این طرح، از ورود مواد گران قیمت خارجی جلوگیری میشود و از نظر اقتصادی بسیار به صرفه است.
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…
قاچاق پوشاک؛ چالشی برای رقابتپذیری صنعت نساجی داخلی مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی…