Categories: اخبار نساجی

میزان صادرات ایرانی در شش ماه نخست سال

 

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از صادرات ۳۷ میلیون تن کالا به ارزش ۲۱ میلیارد دلار در شش ماهه ابتدای سال جاری خبرداد و گفت: به ازای هر دو واحد کالای وارداتی یک واحد کالای صادراتی داریم.

به گزارش افکارنیوز به نقل از مهر، حمید صافدل دیشب در مراسم روز ملی صادرات با اشاره به عملکرد صادرات غیرنفتی در برنامه چهارم توسعه کشور گفت: در این برنامه هدفگذاری بر این بود که ۵۲ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی صورت گیرد که خوشبختانه با رشد ۱۵۰ درصدی به ۷۹ میلیارد دلار رسیده است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در سالهای ۸۹، ۹۰ و ۶ ماهه ابتدای سال جاری نیز از رشد مناسبی در صادرات برخوردار بوده‌ایم.

وی تصریح کرد: به نسبت ارز مورد نیاز برای واردات از محل صادرات، ۷۱ درصد را می توان با احتساب میعانات از این محل محاسبه کرد؛ به این معنا که به ازای هر دو واحد کالای وارداتی یک واحد کالای صادراتی داریم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: یکی از حوزه هایی که ظرفیتهای خوبی در کشور را برای صادرات به وجود آورده، خدمات فنی و مهندسی است که بر این اساس، ایران در ۶ ماه ابتدای سال جاری توانسته از رشد ۲۴ درصدی در خدمات فنی و مهندسی برخوردار شود.

وی اظهار داشت: امسال در ۶ ماهه ابتدای سال جاری ۱.۸ میلیارد دلار عقد قرارداد فنی و مهندسی صورت گرفته است که توسط شرکت‌های ایرانی در ۱۷ کشور صورت پذیرفته است و شامل ۲۸ پروژه است.

صافدل تصریح کرد: در سال ۹۰ بیشترین حوزه اجرایی پروژه‌های خدمات فنی و مهندسی در حوزه ساختمان، راه و نیرو و صنعتی بوده است که در ۶ ماهه سال جاری این پروژه‌ها در حوزه نیرو، ساختمان و راه و صنعتی متمرکز شده است.

به گفته صافدل، در سال گذشته بیشترین پروژه‌ها در حوزه آمریکای لاتین اجرایی شده است که امسال در خاورمیانه، آسیای میانه و آفریقا متمرکز شده ‌است.

وی اظهار داشت: در موضوع صادرات غیرنفتی منجر به بدست آوردن عملکردهای خوبی در حوزه صادرات غیرنفتی شده ایم که امروزه علاوه بر صادرات کالایی در حوزه های سنتی که از رشد خوبی برخوردار است؛ در سایر حوزه‌ها نیز از عملکرد خوبی برخوردار هستیم؛ به نحوی که در سال ۲۰۱۰ از ۶۰۰ میلیون دلار صادرات های تک برخوردار بوده‌ایم.

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به فرآیند پذیرش منتخبان در حوزه صادرکنندگان نمونه خاطرنشان کرد: از بین ۵۸۰ متقاضی که از حوزه های مختلف صادرات در رشته های صنعت، معدن و کشاورزی و خدمات و خدماتی فنی و مهندسی کاندید شده بودند، انتخاب‌ها صورت گرفته است که ۵ بنگاه نیز به عنوان بنگاه ممتاز انتخاب شده اند که بیش از ۵ بار به عنوان صادرکننده نمونه انتخاب شده اند.

وی اظهار داشت: همچنین تشکل نمونه نیز انتخاب شده، این در شرایطی است که بالاترین انتخاب نیز در استان تهران با ۱۹ بنگاه منتخب و بعد از آن نیز اصفهان با ۴ مورد، بیشترین صادرکنندگان نمونه را داشته اند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

1 روز ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

5 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

6 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

1 هفته ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

1 هفته ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago