نباید بازار را به راحتی در اختیار ترکها قرار داد

عضو هیات مدیره انجمن صنایع نساجی ایران گفت: با به‌ کارگیری استراتژی بازار در مقابل بازار بین ایران و ترکیه علاوه بر حفظ اشتغال داخلی، حجم مبادلات محصولات صنعت نساجی دو کشور نیز افزایش خواهد یافت.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی انجمن نساجی، محمود زینی در مراسم آغاز همکاری مشترک با یک شرکت ترکیه‌ای افزود: در حال حاضر بسیاری از تولیدات صنعت نساجی کشور از جمله منسوجات خانگی و کالای خواب کاملا قابل رقابت با برندهای معتبر کشور ترکیه است و از آنجا که تولیدکنندگان این کشور همواره در کمین بازار ایران نشسته‌اند، نباید بازار را به راحتی در اختیار آنان قرار داد.

وی با بیان اینکه هر دو کشور به لحاظ جمعیتی از یک بازار برابر برخوردار هستند، گفت: در چنین شرایطی طی امضای یک تفاهم نامه همکاری مشترک با یکی از تولیدکنندگان معتبر کشور ترکیه، این امکان فراهم شده تا در مقابل ورود کالاهای این کشور به بازار ایران، تولیدات ایرانی نیز در سطح وسیعی از بازار ترکیه عرضه شود.
وی خاطر نشان کرد: با این شیوه نه تنها اشتغال داخلی حفظ می‌شود، بلکه افزایش صادرات کالاهای با کیفیت ایرانی، تنوع محصولات موجود در سطح بازار داخلی و رقابت پذیری بسیای دیگر از تولیدکنندگان را در پی خواهد داشت.

زینی با بیان این‌که هم اکنون تب خرید کالاهای خارجی در بازار ایران بالا گرفته است، افزود: در پیش گرفتن برنامه بازار در مقابل بازار این امکان را فراهم می‌کند تا مصرف کنندگان به راحتی بتوانند کیفیت کالاهای ایرانی را با انواع مشابه خارجی آن مقایسه کنند.

وی با اشاره به صادرات منسوجات خانگی و کالای خواب تولید کشورمان به نقاط مختلف جهان افزود: طی سال‌های اخیر ورود محصولات مشابه و بی کیفیت چینی به کشور رقابت ناسالم در بازار را رقم زده است و واردکنندگان این کالاها همواره از عدم آگاهی مصرف کنندگان سوء استفاده کرده و کالاهای بنجل را به مردم تحمیل می‌کنند.
عضو هیات مدیره انجمن صنایع نساجی به مشکلات پیش روی تولید کنندگان اشاره و اظهار کرد: در حال حاضر صنعت نساجی کشور با معضل اساسی در زمینه تامین مواد اولیه که مهم‌ترین آن پنبه است، دست و پنجه نرم می‌کند و همین مساله باعث شده تا قیمت تمام شده تولید در این صنعت به صورت نگران کننده‌ای افزایش یابد.
وی ادامه داد: در مهرماه سال گذشته قیمت خرید هر کیلوگرم پنبه ۱۶هزار و ۳۰۰ ریال بود و در حال حاضر با قیمت ۴۵ هزار ریال نیز امکان خرید وجود ندارد و این آمار نشان می‌دهد که تنها طی ۱۶ ماه قیمت پنیه ۱۷۶ درصد افزایش یافته که به طور متوسط ماهانه ۱۱ درصد رشد را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه در این شرایط کنترل قیمت تمام شده تولید بسیار دشوار خواهد بود، افزود: در گذشته ایران صادر کننده پنبه بود اما در حال حاضر تنها حدود یک چهارم پنبه مورد نیاز صنعت نساجی در داخل تولید می شود و با توجه به کاهش تولید جهانی این محصول و هجوم چین برای خرید پنبه موجود در بازارهای جهانی، تامین این ماده اولیه بسیار دشوار شده است.

زینی، رفع محدودیت واردات پنبه از کشورهای تاجیکستان و ازبکستان و تامین پنبه مورد نیاز این صنعت از نقاط مختلف جهان را خواستار شد و افزود: در شرایط سخت و شکننده بازارهای جهانی، امضای تفاهم نامه‌های همکاری مشترک با کشورهایی مانند ترکیه می تواند زمینه توسعه صادرات و حفظ اشتغال در صنعت نساجی کشور را به دنبال داشته باشد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۱ مجله نساجی کهن ویژه نامه آذر ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…

2 روز ago

مصاحبه با آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران

  آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…

2 روز ago

کاهش ۱۲ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه اول ۲۰۲۴

براساس گزارش‌های منتشرشده، صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…

4 روز ago

دریافت بلیط رایگان نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول

نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…

4 روز ago

فروش ماشین‌آلات نساجی دست دوم باکیفیت

شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائه‌دهنده ماشین‌آلات نساجی دست دوم با…

7 روز ago

برنامه ریزی کامل سرویس و نگهداری پیشگیرانه ماشین آلات ریسندگی – کاردینگ

مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…

1 هفته ago