یک طراح لباس گفت: به دلیل عدم حمایت قانونی و نبود قانون کپی رایت، تولیدات طراحان لباس ارزش و اهمیت خود را از دست می دهد.
”معصومه کریمی زاده “روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار میراث فرهنگی ایرنا با بیان اینکه فرهنگ احترام به قانون کپی رایت در کشور وجود ندارد گفت: با وجود ثبت ملی این کار باز هم طرح های مشابه آن تولید شده است که هیچ کدام هم قابلیت های طرح اصلی را نداشته اند.
وی در ادامه افزود: نبود حمایت از ابتکارات باعث بی انگیزه شدن طراحان خواهد شد چرا که با وجود ثبت اثر باز تولید غیرقانونی از آن صورت می گیرد.
به گفته کریمی زاده تا زمانی که طراحان پارچه و لباس دغدغه تولید و کپی رایت را داشته باشند امکان تمرکز برای تهیه و تولید آثار جدید و بهینه را نخواهند داشت. وی با ابراز تاسف از اینکه رشته طراحی لباس و پارچه مهجور واقع شده است اظهار داشت:حمایت از طراحان باعث دلگرمی آنها و تولید طرحهای جدید و مفید برای اجتماع خواهد شد. طراح و مبتکر چادر جلابیب بیان داشت: به دلیل عدم حمایت از این چادر امکان تولید انبوه آن وجود ندارد و تاکنون با هزینه شخصی تنها سه هزار نمونه از آن تولید شده است.
وی در خصوص ایده طراحی چادر جلابیب یادآور شد:همیشه دغدغه ای در زمینه حفظ حجاب و حضور در اجتماع و انجام فعالیت های اجتماعی داشتم و این موضوع انگیزه اصلی من برای طراحی این چادر بود.
کریمی زاده این طرح را اولین اثر ابتکاری ثبت شده طراحی لباس در ایران دانست و خاطر نشان کرد: نام این چادر برگرفته از آیه ۵۹ سوره احزاب و از ماده جلیباب به معنی روسری بلند، مقنعه و پیراهن گشاد است که برای نخستین بار در نمایشگاه قرآن کریم سال ۱۳۸۴ رونمایی شد
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…