نجات صنعت نساجی ایران با ورود ماشین آلات مدرن

 

 

ماشین آلات سنتی صنعت نساجی ایران را فلج کرده است و این مسئله ای جدیدی نیست. مسئولان کشوری با دانستن این امر، در تلاش هستند تا تکنولوژی مدرن را به این صنعت وارد کرده و نقطه عطفی در حیات آن به وجود آورند.
ترکیه یکی از کشور هایی است که در نظر دارد ماشین آلات نساجی خود را به ایران وارد کند. مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت از انجام مذاکراتی با برخی شرکت‌های سازنده ماشین‌آلات نساجی در جریان بازدید از نمایشگاه ITM ترکیه خبر داد و گفت: انجام سرمایه‌گذاری‌های مشترک و امکان تولید در کارخانه‌های نساجی ایران در این مذاکرات مطرح شد که با ترغیب و ابراز تمایل طرف خارجی همراه بود.
وی که بهمراه هیاتی تجاری از این نمایشگاه بازدید به عمل آورده بود، عنوان داشت: حضور در نمایشگاه‌های تخصصی با توجه به حضور اغلب شرکت‌های مطرح و قدرتمند سازنده ماشین‌آلات و تجهیزات مدرن نساجی و مشاهده آخرین دستاوردهای تکنولوژیکی و فنی، فرصت بسیار ارزشمندی برای صنعتگران و تولیدکنندگان ایرانی محسوب می‌شود.
مدیرکل دفتر نساجی و پوشاک وزات صنعت معدن و تجارت، به برگزاری جلسه مشترک انجمن صنایع نساجی ایران و انجمن صنایع ماشین‌آلات و قطعات یدکی ترکیه نیز پرداخت و گفت: در این جلسه پیرامون تمرکز بر تولید داخل، همکاری‌های مشترک در قالب قراردادهای بیع متقابل، تولید مشترک ایران و ترکیه و لزوم ارتقای کیفیت محصولات، مواردی مطرح شد و وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران نیز آمادگی خود را جهت حمایت از انجام موارد مذکور اعلام نمود.
نصراللهی ضمن اشاره به این مطلب که در نمایشگاه ITM این دوره، تولیدکنندگان ماشین‌آلات و تجهیزات شاخه‌های مختلف صنایع نساجی دنیا حضور داشتند، تصریح کرد: چندین هیئت بزرگ و موثر نیز از ایران به ITM اعزام شده بود که طبق اطلاعات به‌دست آمده، مذاکرات خوبی در زمینه بهره‌گیری واحدهای تولیدی از ماشین‌آلات جدید انجام شد و حتی چند مورد منتهی به عقد قرارداد شد که خبر بسیار خوبی است و نشانگر پویایی و توجه ویژه فعالان آن به نوسازی و بازسازی ماشین‌آلات خطوط تولید می‌باشد.
وی افزود: هیئت دولتی که از ایران در نمایشگاه حضور داشت، ضمن انجام مذاکرات با برخی شرکت‌های سازنده ماشین‌آلات، شاهد تغییرات تکنولوژی چشمگیری به‌خصوص در بخش چاپ و رنگرزی بود که این موضوع می‌تواند مورد توجه صنعتگران ایرانی قرار گیرد.
نصراللهی به موضوع تعرفه ترجیحی ایران و ترکیه نیز اشاره‌ای کرد و گفت: برای هر بخشی از تعرفه ترجیحی که به زیان صنعت نساجی و پوشاک ایران باشد، گزارشی تدوین می‌شود و در اختیار مراجع ذی‌ربط قرار می‌گیرد.
تحکیم ارتباطات فنی ایران با سازندگان ماشین آلات نساجی دنیا
دبیر انجمن صنایع نساجی ایران نیز از برگزاری کارگاه آموزشی توسط انجمن صنایع ماشین آلات و قطعات یدکی ترکیه (تمساد) را یکی از برنامه های مهم بیست و دومین دوره نمایشگاه نساجی تهران اعلام کرد.
محمدمهدی رئیس زاده که در قالب هیئت ۱۷ نفره از اعضای هیئت مدیره انجمن صنایع نساجی ایران به همراه مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک، معاون مدیرکل ماشین سازی و نماینده معاونت دفتر طرح و برنامه وزارت صنعت به دعوت تمساد از نمایشگاه ITM بازدید به عمل آورده بود؛ به برگزاری نشست مشترک مدیران انجمن نساجی ایران و ترکیه اشاره کرد و گفت: در این نشست مشترک که با استقبال رسمی مدیران ITM همراه بود، مسائلی در زمینه توسعه همکاری های مشترک مطرح شد.
رئیس زاده ادامه داد: یکی از نکات مهم این جلسه، خبر مربوط به برگزاری کارگاه آموزشی تمساد در جریان برگزاری نمایشگاه نساجی تهران( ۱۳تا ۱۶ شهریور سال جاری) بود که در این کارگاه، ضمن معرفی توانمندی های سازندگان ماشین آلات نساجی ترکیه، آخرین مباحث فنی و تکنولوژیکی روز دنیا در اختیار صنعتگران و بازدیدکنندگان نمایشگاه قرار خواهد گرفت و به این ترتیب فرصت ارزشمندی جهت تبادل اطلاعات و ارتباطات میان سازندگان ماشین آلات نساجی ترکیه با تولیدکنندگان ایرانی فراهم می شود.
وی ضمن یادآوری این مطلب که انجمن تمساد میهمان رسمی شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی جمهوری اسلامی ایران خواهند بود، افزود: یکی دیگر از برنامه های انجمن صنایع نساجی ایران برای میهمانان ترکیه، امکان بازدید از برخی کارخانه ها و واحدهای تولیدی موفق و مجهز به ماشین آلات مدرن می باشد تا در جریان توانمندی های صنعت نساجی ایران قرار گیرند.
رئیس زاده تصریح کرد: در تمام جلساتی که با سازندگان ماشین آلات نساجی از کشورهای آلمان، ایتالیا، فرانسه و ترکیه برگزار کرده ایم، لزوم توجه و دقت بیشتر آنان به موضوع ارائه خدمات مطلوب پس از فروش به مشتریان ایران را متذکر شده ایم و اعلام کرده ایم که بعضی شرکت ها، ماشین آلات یا قطعات موردنیاز صنعتگران ایرانی را در موعد مقرر به آنان تحویل نمی دهند یا دقت و تعهد چندانی در زمینه خدمات پس از فروش لحاظ نمی کنند.
وی اذعان داشت: شرکت های خارجی باید توجه داشته باشند که با لغو تحریم ها و از سرگیری روابط مالی و بانکی، مشتریان ایرانی مانند سال های تحریم، مجبور به خرید از یک شرکت یا مجموعه خاص نیستند و قطعاً در صورت عدم همکاری به سراغ سازندگانی خواهند رفت که خدمات پس از فروش بهتر وگسترده تری در اختیار آنان قرار دهند، پس مراقب حفظ جایگاه خود در بازار گسترده ایران باشند.
دبیر انجمن صنایع نساجی ایران ابراز داشت: نکته دیگری که در جلسات خارجی مطرح می شود؛ عدم اتکای صرف به خرید ماشین آلات و تمرکز بر انتقال دانش فنی و تکنولوژی است که با توجه به محدودیت های تأمین مالی در مشتریان ایران، از طرف خارجی انتظار همکاری بیشتری در این زمینه وجود دارد.
به گفته وی، برگزاری دوره های آموزشی در شاخه های مختلف صنعت نساجی برای متخصصین و تکنسین های ایرانی یکی دیگر از مباحث عنوان شده انجمن صنایع نساجی در نشست های مشترک با انجمن های خارجی است.
رئیس زاده در بخش دیگر این مصاحبه به برگزاری قریب الوقوع جلسه ای با مدیران ارشد سازمان امور مالیاتی با مساعدت معاون وزیر صنعت (خسروتاج) اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد تا در این جلسه، مشکلات واحدهای نساجی پیرامون مسائل مالیاتی برطرف شود. وی دغدغه این روزهای فعالان نساجی را مسائل مالیاتی، مشکلات سیستم بانکی، کمبود سرمایه در گردش و نقدینگی دانست.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

کاهش ۱۲ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه اول ۲۰۲۴

براساس گزارش‌های منتشرشده، صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…

6 ساعت ago

دریافت بلیط رایگان نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول

نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…

11 ساعت ago

فروش ماشین‌آلات نساجی دست دوم باکیفیت

شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائه‌دهنده ماشین‌آلات نساجی دست دوم با…

3 روز ago

برنامه ریزی کامل سرویس و نگهداری پیشگیرانه ماشین آلات ریسندگی – کاردینگ

مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…

5 روز ago

نساجی زیر تیغ واردات

سید شجاع‌الدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…

1 هفته ago

رشد ۱۳ درصدی صنعت نساجی کشور

ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشت‌ماهه نخست…

1 هفته ago