اخبار فرش ماشینی

نحوه صحیح تا زدن فرش چیست؟

نحوه صحیح تا زدن فرش در سالم ماندن آن بسیار موثر است. فرش ها عنصری بسیار مهم در دکوراسیون خانه‌ها هستند و با رنگ‌ها ، طرح‌ها و نقش‌های زیبایشان به خانه‌ها گرما ، صمیمیت و انرژی می‌بخشند. شاید بارها تجربه کرده باشید که در پایان چیدمان خانه ، پهن کردن فرش های کوچک و بزرگ در جای‌جای آن چقدر به فضا رنگ ، جلا ، نور و زیبایی می‌بخشد.

هر فرشی با رنگ و طرح خاص خود گویا شخصیت ، اصالت و رمز و راز خود را دارد و آن‌قدر از هنر و ظرافت سرشار است که باید با آن به شیوه‌ای درست رفتار کرد ! نحوه صحیح تا زدن فرش یکی از مهمترین مواردی است که در رفتار با فرش ها باید بیاموزیم. نحوه‌ی درست شستشوی فرش ، جارو کردن ، جا به جایی و در کل نگهداری اصولی از فرش ها که کالاهای ارزشمندی هستند ، در افزایش طول عمر آنها به شدت موثر است.

 

نحوه صحیح تا زدن فرش برای حمل‌ونقل
نحوه صحیح تا کردن فرش مانع از آسیب رساندن به تاروپود فرش می‌شود. جمع‌کردن و تا زدن فرش به شکلی اشتباه تاروپود فرش شما را خواهد شکست و دیگر هرگز به شکل اولیه در نخواهد آمد. فرش های دستباف ایرانی یا ماشینی را برای حمل در چمدان و … باید با نحوه صحیح تا زدن فرش ، به کمترین حجم ممکن درآورید. شاید ویدیوهای زیادی از نحوه صحیح تا کردن فرش دیده باشید یا با افراد متخصص در این زمینه مشورت کرده باشید اما ما نکات جامعی را درباره‌ی نحوه صحیح تا کردن فرش ارائه می‌دهیم که به کمک آنها فرش‌های بزرگ شما به بسته‌هایی کوچک تبدیل خواهند شد :

  • ابتدا با دقت فرش را پشت‌ورو نمایید و کاملا صاف بر زمین پهن کنید.
  • فرش را به‌صورت طولی از یکی از لبه‌های راست یا چپ به‌اندازه‌ی یک سوم تا بزنید.
  • لبه‌ی دیگر را نیز جوری تا کنید تا یک سوم پاپانی فرش بر قسمت تا خورده قرار گیرد و فرش به مستطیلی بلند و باریک تبدیل شود.
  • فرش را صاف کنید و با لمس توسط دستان ، جهت خاب فرش را بیابید ؛ سپس برخلاف خاب فرش یک سوم آن را از عرض تا بزنید.
  • از روی فرش کنار بروید ؛ پشت قسمت تا خورده بر زانو بنشینید و یک سوم تا خورده را در دو مرحله تا بزنید و این کار را ادامه دهید تا فرش به مستطیلی کوچک و حجم دار تبدیل شود.
  • با طنابی محکم فرش تا خورده را خوب ببندید تا در طول مسیر باز نشود.

تا زدن فرش وقتی به آن نیاز ندارید

نحوه صحیح تا زدن فرش برای هدفی غیر از حمل‌ونقل می‌تواند کمی متفاوت باشد ؛ در واقع نحوه تا زدن فرش برای اهداف مختلف و بسته به زمانی که به فرش نیاز ندارید ، متفاوت است. فرش ها چه دستباف و چه ماشینی گران‌قیمت هستند و ترمیم آنها در صورت آسیب دیدن پرهزینه است. ما به شما توصیه می‌کنیم اگر برای مدتی نیاز به فرش ندارید ، به هیچ عنوان آن را تا شده برای زمانی طولانی در گوشه‌ای قرار ندهید بلکه آن را با دقت لوله کنید ؛ لوله کردن فرش روش درست تا زدن فرش در زمان طولانی است. در لوله کردن فرش مراقب باشید که لایه‌ها خیلی به هم فشرده نشوند و موارد زیر را در آن رعایت نمایید :

  • بهتر است فرش رول شده را در کاور مخصوص فرش ، سلفون یا پارچه‌ای تمیز بپیچید تا مانع از رسوخ گردوخاک به آن شود. البته بین همه‌ی این‌ها توصیه‌ی ما به شما پارچه است زیرا کاورهای پلاستیکی زودتر دچار عرق زدگی می‌شوند و فرش در رطوبت کپک می‌زند.
  • قرار دادن نفتالین لابه‌لای فرش را فراموش نکنید زیرا اگر حتی نحوه صحیح تا زدن فرش رعایت شود ، عوامل دیگری ممکن است به فرش شما آسیب برسانند.
  • فرش را به حال خود رها نکنید ؛ هر از چندی به سراغ فرش خود بروید ، رول فرش را بازکنید تا هم فرشتان نفسی تازه کند و هم شما آن را خوب بررسی کنید تا خیالتان از مشکلات احتمالی راحت شود.
نکات دیگری در نگهداری فرش

علاوه بر نحوه تا زدن فرش ، عواملی دیگری نیز در حفظ فرش شما از آسیب مهم و ضروری هستند. پس‌ازآنکه فرش ماشینی یا دستباف خود را با نحوه صحیح تا زدن فرش جمع نمودید باید در مکانی مناسب قرار دهید که دمای آن برای انبار کردن فرش بیش‌ازحد نباشد ؛ بالا بودن دمای محیط کیفیت فرش شما را پایین خواهد آورد. جایی که فرش را نگاه می‌دارید به هیچ وجه نباید نم و رطوبت داشته باشد زیرا رنگ و جلای فرشتان را از بین خواهد برد همچنین موریانه و بید که عاشق فضاهای نمناک هستند می‌توانند فرش دستباف شما را به کلی از بین ببرند. هرچند تابیدن نور خورشید در مکان نگهداری فرش حشرات را دور می‌کند اما تابش مستقیم آن به فرشتان می‌تواند آن را معیوب کند.

 

اهمیت نحوه صحیح تا زدن فرش دستباف

هرچند نحوه صحیح تا زدن فرش ماشینی مهم است اما فرش های دستباف به دلیل ارزش بالاتر ، ترمیم سخت‌تر و بافتن مشکل‌تر نیاز به مراقبت‌های بیشتری دارند. بافندگان احساس ، هنر ، مهارت و نبوغ خود را در تاروپود فرش های دستباف می‌بافند و به این فرش ها معنا و ظرافت می‌بخشند. همین هنری که در فرش های دستباف موج می‌زند ، شما را وا می‌دارد که در مراقبت از آنها بیشتر بکوشید و درباره‌ی نحوه صحیح تا کردن فرش و مراقبت از آن آگاهی کامل را کسب نمایید. این صنایع‌دستی والا و ارزشمند که خانه‌ها را سرشار از انرژی ، هنر و جذابیت می‌کند ، نیاز به مراقبت و رسیدگی نیز دارد.

منبع : ویکی‌پدیا ، دانشنامه آزاد

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

3 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

4 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

5 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

5 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 هفته ago