نخستین همایش بین‌المللی نساجی ایران در دانشگاه گیلان برگزار شد

خبرگزاری فارس: نخستین همایش بین‌المللی و هفتمین کنفرانس ملی مهندسی نساجی ایران با حضور صاحبان صنایع در دانشگاه گیلان برگزار شد.
رئیس دانشگاه گیلان در این همایش با اشاره به اهمیت پیوند دانشگاه و صنعت اظهار داشت: ایجاد زمینه‌های تعامل بین‌المللی مقدمه‌ای در راستای توسعه علم و صنعت در کشور است.
عبدالله حاتم‌زاده با بیان اینکه رشته نساجی علم چند بعدی است، افزود: ارتباط این صنعت با ریاضی، مکانیک، مهندسی شیمی و … برای ارتقای آن تاثیرگذار است.
وی برپایی چنین همایش‌هایی را گامی مهم برای گسترش صنعت نساجی قلمداد کرد و گفت: برگزاری همایش‌ها تبادل اطلاعات علمی و به روز دنیا را در بر دارد.

حاتم‌زاده با تاکید براینکه گیلان از امکانات بالقوه‌ای در زمینه علم و صنعت برخوردار است، تصریح کرد: وجود اقلیم و آب و هوایی نباید سبب محرومیت سبز این منطقه شود.
وی گیلان را از استان‌های پیشتاز در عرصه نساجی دانست و خاطرنشان کرد: به دلایل مختلف و ناخوشایند توانمندی‌های گذشته استان از بین رفته و آن را به یک انبار تبدیل کرده است.
رئیس دانشگاه گیلان تعداد کارخانه‌های تولید نساجی در استان را ۱۷۵ واحد اعلام کرد و افزود: تعداد شاغلان در این واحدها از ۱۰ تا یک هزار و ۸۰۰ نفر است و با توجه به اینکه ۲۰ درصد شاغلان در بخش صنعت نساجی فعال هستند، نشان از اهمیت این رشته در اشتغالزایی دارد.

حاتم‌زاده اظهار داشت: دانشگاه گیلان به عنوان یک مرکز علمی ارتباط مستمر با صنایع داشته و به‌کارگیری تکنولوژی نانو در عرصه‌های نساجی برای پیشرفت در این صنعت الزامی است.
وی با بیان اینکه دانشگاه گیلان در راستای توسعه علم و صنعت در حوزه فرا منطقه‌ای از اعتبار مناسبی برخوردار است، تصریح کرد: این دانشگاه برای همکاری علمی و روابط بین‌المللی اجرای پروژه‌های تحقیقاتی با دانشگاه‌های برلین، انگلستان، گرجستان، آستاراخان و داغستان گام‌های بلندی برداشته است.
رئیس دانشگاه گیلان افزود: پردیس بین‌المللی انزلی نیز به تبادل دانشجو با کشورهای حوزه دریای خزر در رشته‌های مهندسی عمران، معماری، حقوق بین‌الملل و … اقدام کرده است.

حاتم‌زاده خاطرنشان کرد: دانشگاه گیلان در حال حاضر با بیش از ۱۲ هزار و ۶۰۰ دانشجو در رشته‌های کارشناسی و دکتری در ۴۶ رشته گرایش در زمینه دکتری و ۵۱ رشته در کارشناسی ارشد در حال فعالیت است.
دبیر همایش بین‌المللی نساجی ایران نیز هدف از برگزاری همایش مذکور را فراهم‌سازی بستری برای تقویت ارتباط میان نساجی ایران و دانشکده‌های نساجی عنوان کرد و گفت: ایجاد فضای مناسب برای تبادل جدیدترین اطلاعات، تحقیق و تجربه‌های متخصصان ایرانی و بین‌المللی در زمینه مهندسی نساجی از دستاوردهای این همایش است.
وحید متقی‌طلب افزود: از ۵۰۰ مقاله ارسال شده به دبیرخانه تعداد ۳۴۵ مقاله پس از بررسی‌های نهایی پذیرفته شد که از این تعداد ۸۹ مقاله در بخش بین‌الملل و ۲۵۶ مقاله در بخش ملی ارائه می‌شود.
وی به‌کارگیری نیروی جوان در کنار متخصصان ماهر را یکی از نیازهای پویایی این همایش برشمرد و اظهار داشت: ارائه مقاله‌های متخصصان در کنار نمایشگاه‌های دستاوردهای نساجی ایران امکان آشنایی با جدیدترین پییشرفت‌های صنعت نساجی و پوشاک ایران و همچنین ارائه راهکارهای بنیادین در راستای ارتقای این صنعت و رفع چالش‌ها را در بر دارد. ‏

مدیر گروه نساجی دانشگاه گیلان از برپایی ۱۰ غرفه شرکت‌ها و نهادهای مختلف اجرایی خبر داد و خاطرنشان کرد: در بخش ویژه نیز معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی وابسته به سازمان میراث فرهنگی، غرفه صنایع دستی را برگزار می‌کند.
برگزاری کارگاه‌های منسوجات هوشمند، روند تجاری‌سازی ایده و همچنین تولید سلولز از گیاهان غیردرختی با همکاری پارک علم و فناوری گیلان از دیگر برنامه‌های سه روزه این همایش است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

19 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

5 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

6 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

7 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

7 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago