اخبار نساجی

نخستین جلسه نگرشی نو در نساجی

جامعه متخصصین نساجی ایران با همراهی انجمن صنایع نساجی ایران اقدام به برگزاری کارگاه نگرشی نو در نساجی نموده اند که نخستین جلسه آن با موضوع پرورش شخصیت مهندسی روز سه شنبه ۱۰ مرداد برگزار گردید.

در جلسه نگرشی نو که مهندس سید شجاع الدین امامی رئوف دبیر انجمن نساجی، مهندس مهدی یکتا دبیر جامعه متخصصین و شماری از مهندسین جوان و فارغ التحصیلان رشته نساجی حضور داشتند مهندس وحید حریری رئیس هیئت مدیره جامعه متخصصین و مهندس غلامرضا اله وردی رئیس هیئت مدیره شرکت پارس تکسان و عضو هیئت مدیره انجمن نساجی ایران سخنرانان کارگاه بودند.

مهندس وحید حریری در ابتدا ضمن تشکر از انجمن نساجی ایران بابت برگزاری این جلسه اظهار داشت: شخصیت با حس درونی ما ارتباط پیدا می کند و چندین مورد در شکل گیری شخصیت مهندس تاثیرگذار هستند. ابتدا باید از شخصیت دانشجویی شروع کنیم و سپس به شخصیت مهندسی و صنعتی برسیم.

دانشجو در درجه اول باید یاد بگیره تا شخصیتش کم کم شکل بگیره. سخت کوشی در کنار یادگیری دو عامل پرورش شخصیت دانشجوی مهندسی هستند که باعث می شوند شما بتوانید تغییر ایجاد کنید. بعد از این مرحله شخصیت مهندسی معنا پیدا می کند. درآمد هیچگاه موجب ایجاد شخصیت نمی شود اما تخصصی که برآمده از یادگیری است موجب پرورش دائمی شخصیت شماست.

ما در اینجا قصد نداریم نگرشی نو در صنعت نساجی ایجاد کنیم بلکه هدفمان این است که همان نگرش مثبت و سازنده ای را که در سالهای نه چندان دور وجود داشت دوباره احیا کنیم. توقع ما از دانشگاه ایجاد تغییر است و نگرش موردنظر ما را در درجه اول دانشگاه باید ایجاد کند. همچنین نگاه ما مهندسین نسبت به کارفرما و کارخانه ای که در آن کار می کنیم باید بگونه ای باشد که به حفظ آن مجموعه و ارتقای آن بیندیشیم.

مهندس غلامرضا اله وردی نیز اظهار کردند ما در تمام امور روزمره خود انتخاب هایی داریم که شخصیت درونی ما انتخاب های درست و صحیح را تعیین می کند. همه ما باید اصولی داشته باشیم که در تمام مراحل کاری بایستی به این اصول پایبند باشیم و از آن ها عدول نکنیم. هر شخصی بر اساس علائق و تمایلات خود این اصول را تعریف می کند.

تصور من این است که ما از پنج سرفصل می توانیم اصول خودمان را ایجاد کنیم. در سرفصل یا ستون اول هنر قرار دارد. ستون بعدی عرفان هست و ستون سوم علم مدیریت صنعتی. سرفصل چهارم فناوری و آخرین ستون هم اشتیاق است، البته اشتیاق همراه با شرافت. آن چیزی که شعله اشتیاق را در دل افراد روشن می کند برای هر فردی مخصوص به خود است و محرک اشتیاق برای همه یکسان نیست.

موضع دیگر امید است که نقش انکارناپذیری دارد. صنعت نساجی در بین اکثریت صنایع جایگاه و کاربرد دارد بطوری که ما فقط در بخش تکنیکال تکستایل میتونیم اشتغال تمام فارغ التحصیلان این رشته را تامین نمائیم. بنابراین جایگاه نساجی بسیارمعتبر و والاست.

آخرین مطلبی که بنظرم بسیار مهم است موضوع مقایسه است. برای هر تصمیم که اتخاذ می کنیم مقایسه وضع فعلی و وضع مطلوب را در نظر می گیریم. بین وضع موجود و وضع مطلوب باید فاصله باشه و شما باید این فاصله را بفهمید. همین مقایسه با بهترین ها به پرورش شخصیت ما کمک می کند . در ادامه این جلسه حاضرین ضمن بیان برداشت های خود از این کارگاه، سوالات خود را مطرح نمودند که توسط سخنرانان پاسخ داده شد.

الهام حبیبی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

3 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

4 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

5 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

5 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 هفته ago