یک تیم بین المللی از محققان موفق به تولید نخستین پارچه کاملا الکترونیکی جهان با استفاده از گرافن شدند.
به گزارش ایسنا محققان دانشگاه اکستر، موسسه مهندسی سیستمها و رایانه، میکروسیستمها و نانوفناوری در لیسبون، دانشگاه لیزبون، شرکت Aveiro در پرتغال و مرکز تحقیقات نساجی بلژیک توانستهاند یک روش جدید را برای ادغام الکترودهای منعطف و شفاف گرافن در الیاف پارچه ابداع کنند.
این کشف میتواند تولید دستگاههای الکترونیک پوشیدنی سبک، بادوام و قابل حمل آسان مانند پوشاک حاوی رایانه، تلفن همراه و پخشکنندههای MP3 را متحول کند. گرافن با ضخامت یک اتم، نازکترین ماده موجود با قابلیت رسانایی برق است. این ماده بسیار منعطف بوده و یکی از محکمترین مواد شناختهشده است. در سالهای اخیر، دانشمندان و مهندسان در تلاش بودهاند تا بتوانند از گرافن در دستگاههای الکترونیک پوشیدنی بهره ببرند. تحقیقات جدید نشان داده گرافن تکلایه که از ویژگیهای استثنایی الکتریکی، مکانیکی و نوری برخوردار است، آن را به یک پیشنهاد جذاب به عنوان یک الکترود شفاف برای کاربری در الکترونیک پوشیدنی تبدیل کرده است. در این روش، گرافن توسط یک روش رشد موسوم به رسوب شیمیایی بخار (CVD) روی سیمپیچ مسی و با استفاده از یک سیستم جدید نانو CVD تولید شد.
محققان یک روش جدید را برای انتقال گرافن از سیمپیچ مسی به الیاف پلیپروپیلن ابداع کردند که در حال حاضر در صنعت نساجی مورد استفاده است. به گفته دانشمندان، این دستاورد میتواند به بخشهای گستردهای از حوزه دفاعی گرفته تا مراقبتهای بهداشتی کمک کند. نتایج این تحقیق در مجله Scientific Reports منتشر شده است.
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…
مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی پلیمر، نساجی و پوشاک زنجان افزود: امروز که…
نساجی بروجرد؛ توسعه ۱۶۶ درصدی و نیاز به حمایت بیشتر برای حفظ برند ملی فاطمه…