همزمان با نزدیک شدن به آغاز فاز سوم فعالیت مرکز مبادلات ارزی، وزیر اقتصاد اذعان کرد: نرخ ارز در مرکز مبادلات ارزی بالاست. شمسالدین حسینی اظهار کرد: به هر ترتیب صادرات غیرنفتی ما در این بازار حضور پیدا نمیکنند و معتقد هستیم با این تفاهماتی که صورت میگیرد اگر صادرکنندگان هم وارد بازار شوند یک بازار حداکثری خواهیم داشت. وزیر اقتصاد و دارایی در خصوص احتمال کاهش نرخ ارز در بازار گفت: باید اجازه دهیم که مرکز مبادلات ارزی جا بیفتد و گسترش پیدا کند و برداشت، پیشبینی و تلاش ما این خواهد بود که این مرکز را گسترش دهیم و آن را برای کاهش نوسانات لنگری کنیم و هماکنون هم بازار به سمت کاهش قیمت ارز در حال حرکت است. حسینی در پاسخ به این سوال که با توجه به این روند، شاهد کاهش قیمت نرخ دلار خواهیم بود؟ گفت: ما نمیتوانیم در مورد موضوع با توجه به مجموعه عواملی که وجود دارد روی عدد مشخصی دست بگذاریم. مسلم این است که مرکز مبادلات سیطره خود را بر بازار حاشیهای خواهد گذاشت. وی درخصوص پایین آمدن نرخ ارز به کمتر از ۲۰۰۰ تومان گفت: بازار ارز ما امروز درگیر مسائل مختلفی است و مسائل تحریمها در مورد این موضوع اثرگذار است. مسلم این است که ما به فکر حذف نوسان هستیم و نظر و نگاهمان این است که اعدادی که امروز در مرکز مبادله وجود دارد عدد بالایی است و به این سمت خواهیم رفت که نرخ فوق کاهش پیدا کند.
زمزمه آغاز فاز سوم فعالیت مرکز مبادلات ارزی
در همین رابطه سخنگوی مرکز مبادلات ارزی کشور با اعلام آغاز فاز سوم فعالیت مرکز مبادلات ارزی از هفته آینده تاکید کرده است که متقاضیان باید تنها به شعب ارزی مراجعه کنند. صمد کریمی در همین رابطه تاکید کرده است: فاز سوم به این شکل است که همه مشتریان ارزی بانکها به شعب ارزی هدایت شده و تقاضاها و درخواستهایشان توسط ادارات مرکزیشان تجمیع و به نمایندگانشان در مرکز مبادلات ارزی کشور به صورت الکترونیکی یا سایر ابزارها ارسال میشود. وی با بیان اینکه با توجه به روش کاری که تقریبا حدود یک ماه در مرکز مبادلات ارزی کشور نهادینه شده اشکالات کار رفع شده است، گفت: در هفته آتی نمایندگان بانکها به جای مشتریان نسبت به اخذ کد تخصیص ارز از بانک مرکزی اقدام میکنند که البته همه نمایندگان که در مرکز حضور دارند با شیوه کار در مرکز مبادلات ارزی کشور آشنا شدند. غلامحسن نتاج، مدیر عامل بانک مهر نیز درخصوص عملکرد مرکز مبادلات ارزی از آغاز راهاندازی تاکنون نیز اظهار کرد: این طرح میتواند موفق باشد، در صورتی که در کنار ورود متقاضیان ارزی، عرضهکنندگان بیشتری نیز به آن وارد شوند، در حالی که اگر ارز مورد نیاز این مرکز تامین نشود، بهطور یقین با مشکل مواجه خواهد شد. در این زمینه رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به ایجاد تغییراتی در گروه کالاهای نهم و دهم مرکز مبادلات تصریح کرده است که بانک مرکزی باید پاسخگوی شکاف قیمتی ارز مبادلاتی با بازار آزاد باشد. حمید صافدل از تغییر اولویتهای نهم و دهم کالایی در مرکز مبادلات ارزی خبر داد و گفت: تغییراتی در گروه کالاهای نهم و دهم صورت گرفته و این امر پس از غربالگری به زودی اطلاعرسانی خواهد شد. وی در ادامه در مورد شکاف موجود در تعیین نرخ ارز به صورت مبادلهای نسبت به نرخ بازار اظهار کرد: هرچند مرکز مبادلات ارزی در حوزه سازمان توسعه تجارت است اما مدیریت آن و اعلام نرخ ارز و فعالیت زیر مجموعه این مرکز توسط بانک مرکزی مدیریت میشود و بانک مرکزی باید به این ابهام پاسخ دهد.
واردات مواد اولیه با ارز مبادلهای
محسن صالحینیا، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز درخصوص واردات مواد اولیه صنایع تاکید کرده است که در چند ماه گذشته ارز مرجع به واردات هیچ کالایی به جز اقلام اساسی غذایی و دارویی داده نشده است. وی با اشاره به اینکه افزایش نرخ ارز باعث کاهش واردات بیرویه قاچاق شده است، افزود: به همین دلیل فرصت مناسبی برای تولیدکنندگان به وجود آمده تا سهم خود را در بازار داخلی افزایش دهند. در همین رابطه بهروز علیشیری، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه سرمایهگذاران خارجی که مشمول هشت اولویت اول دریافت ارز از مرکز مبادلات ارزی نیستند باید تعیین تکلیف شوند. معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: برخی از این شرکتها مشمول این هشت اولویت نیستند. به عنوان مثال حجم عمده سیگاری که در کشور وجود دارد وارداتی است که به صورت مستقیم و قاچاق وارد کشور میشود بنابراین نیاز به تولید داریم. اما تعدادی از شرکتهای خارجی که با دخانیات قرارداد دارند و از ما و دولت مجوز دارند به مرکز مبادلات ارزی مراجعه کردهاند تا بتوانند مواد اولیهشان را برای تولید سیگار وارد کنند اما به آنها گفته شده که جزو هشت اولویت نیستند. اما یک کارشناس اقتصادی در این زمینه اعلام کرده است که استفاده از ارزهای حاصل از صادرات در مرکز مبادلات ارزی پیش از این باید انجام میشد. ابوالقاسم حکیمیپور، کارشناس ارشد اقتصادی عنوان کرد: ارز واردات از منابع ارزی صادرات تامین شود و در حال حاضر ۸۵ کشور دارای مرکز مبادلات ارزی است. حکیمیپور با اشاره به اینکه استفاده از ارزهای حاصل از صادرات در مرکز مبادلات ارزی پیش از این باید انجام میشد، تاکید کرد: ۸۵ کشور جهان دارای مرکز مبادلات ارزی هستند که از همه دستگاهها تامین میشوند. وی افزود: مرکز مبادلات ارزی در ایران تنها از طریق بانک مرکزی تامین میشود که اگر مشوق لازم برای ورود ارزهای حاصل از صادرات در این مرکز وجود داشته باشد، قطعا نابسامانی ارزی ایجاد نخواهد شد و ذخایر ارزی نیز افزایش مییابد.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…