Categories: اخبار نساجی

نرخ سود تسهیلات ارزی صادرکنندگان نمونه ۴.۵ درصد شد

 


مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران
از اعمال سیاستهای تشویقی برای صادرکنندگان نمونه خبر داد و گفت: نرخ سود تسهیلات ارزی صادرکنندگان نمونه ۴.۵ درصد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، بهمن وکیلی امروز در نشستی خبری به مناسبت دهه فجر در محل وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: نرخ سود تسهیلات ارزی در سال گذشته برای وثایق درجه دو ، ۷ درصد  و برای تضامین درجه یک ۶ درصد بود .

مدیر عامل بانک توسعه صادرات ایران افزود: امسال نرخ سود تسهیلات ارزی وثایق درجه دو ۶ درصد و وثایق درجه اول ۵ درصد شد .

وی با اعلام اینکه این بانک سیاست های تشویقی برای صادرکنندگان نمونه در هر سال در نظر گرفته است، گفت: بر این اساس مقرر شده است که برای صادرکنندگان نمونه در سال مربوطه نیم درصد نرخ سود از نرخ های اعلام شده کمتر باشد با این احتساب نرخ سود تسهیلات ارزی صادرکنندگان نمونه ۴.۵ درصد شده است.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات با اشاره به جهش حدود ۶ برابر صادرات غیر نفتی کشور در ۵ سال گذشته گفت: رقم صادرات غیرنفتی کشور از ۸ میلیارد دلار در سال اول برنامه چهارم به ۳۲ میلیارد دلار در پایان سال گذشته رسیده است.

وکیلی اضافه کرد: امسال برای صادرات غیر نفتی ۴۵ میلیارد دلار هدف گذاری شده است که تاکنون ۳۸ میلیارد دلار آن محقق شده است و پیش بینی می شود تا پایان سال رقم ۴۵ میلیارد دلار محقق شود.

وی با بیان اینکه این بانک ۱۵۰۰ صادرکننده نمونه کشور را تحت پوشش تامین مالی قرار داده است، گفت: اما هنوز واردات کشور را تحت پوشش قرار نداده ایم زیرا منابع بانک به حدی نیست که بتوان علاوه بر صادرات، واردات را نیز پوشش داد.

وکیلی با اشاره به اینکه ما باید بتوانیم حداقل ۱۰ درصد صادرات کشور را پوشش دهیم افزود: سرمایه این بانک یک سوم صادرات ۴۵ میلیارد دلاری است بنابراین نیازمند افزایش سرمایه و تامین منابع ارزان قیمت هستیم تا در اختیار صادرکنندگان قرار دهیم.

به گفته مدیرعامل بانک توسعه صادرات این بانک حدود ۷ میلیارد دلار پروژه برای دریافت تسهیلات به صندوق توسعه ملی معرفی کرده که تاکنون منجر به انعقاد ۲ میلیارد دلار قرارداد شده است.

وی رقم تسهیلات اعطایی بانک را ۳ میلیارد دلار ، رقم ال سی وارداتی و صادراتی را ۲ میلیارد دلار، مانده تسهیلات در پایان سال گذشته را ۴.۲ میلیارد دلار، مانده تعهدات را ۲.۸ میلیارد دلار و گردش مالی سالانه را ۷ میلیارد دلار ذکر کرد.

وکیلی با اعلام اینکه ۸۳ درصد منابع بانک در اختیار صادرکنندگان قرار گرفته است، افزود: با صندوق اوپک برای اجرای پروژه ها قرارداد منعقد کرده ایم.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات با اشاره به مشکلاتی که برای گشایش ال سی ایجاد شده است گفت: در این زمینه جلسات متعددی را با بانک مرکزی و بانک ها برگزار کرده ایم شاید به طور مستقیم قادر به گشایش ال سی ارزی نباشیم ولی در تلاش هستیم تا مشکلات برطرف شود . مشکلات ال سی ریالی نیز به زودی حل خواهد شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این سئوال که دلیل اینکه نام شما در لیست مدیران دارای تایید صلاحیت شده بانک مرکزی قرار نگرفته است، گفت: این موضوع شخصی است و از لحاظ قانونی مشکلی در این زمینه وجود ندارد و بانک مرکزی بر اساس مقررات و ضوابطی که دارد این موضوع را در دست بررسی دارد.

وکیلی با بیان اینکه صادرکنندگان از اختلاف ارز دولتی به قیمت ۱۲۲۶ تومان و ارز بازار آزاد خوشحال نمی شوند، گرچه نرخ ارز بالا به نفع آنهاست گفت: با توجه به مشکلاتی که در مراودات تجاری مان با کشور امارات ایجاد شده است می توانیم از طریق سایر کشورها مثل چین، کره، ترکیه و روسیه اقدام کنیم این در حالی است که سبد تسویه ارزی کشورمان توسط بانک مرکزی گسترش یافته است.

به گفته مدیرعامل بانک توسعه صادرات، عده ای می خواهند در بازار ارز اختلال ایجاد کنند و ما باید سعی کنیم که اثرات این گونه بازیها را کم کنیم . اخیرا با ابلاغ بسته جدید بانک مرکزی و افزایش نرخ سود سپرده ها و اوراق مشارکت پیش بینی می شود که نقدینگی ها جمع و مشکلات کاهش یابد.

وی گفت: سقف تسهیلات پرداختی به بخش صنعت و معدن توسط بانک توسعه صادرات ایران ۲۴ درصد، در بخش کشاورزی ۴ درصد ، در بخش خدمات ۷ درصد و مابقی به بخش صادرات اختصاص یافته است.

وکیلی در مورد فعالیت فردی از جریان انحرافی در صندوق مشترک ایران و ونزوئلا گفت: این صندوق پیش از این قرار بود که تشکیل شود اما این اتفاق نیفتاد و فرد مورد نظر نیز با توجه به ویژگی های فردی و تسلط به برخی زبان های خارجی قرار بود که از سوی ایران در این صندوق به عنوان مسئول مشغول به فعالیت شود اما در هر حال این اتفاق رخ نداد.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات گفت: فعالیت بانک ایران و ونزوئلا به عنوان بانک مشترک بین دو کشور همچنان ادامه دارد. قرار بود سرمایه اولیه این بانک حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار باشد که هم اکنون ۲ رقم صد میلیون دلاری برای آن تامین شده است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

1 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

2 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

3 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

3 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

6 روز ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

1 هفته ago