استاندار گیلان از افزایش تولید ابریشم و رسیدن آن به هزار و ۱۰ تن خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه گیلان، کیهان هاشمنیا امروز در جلسه توسعه کشاورزی گیلان که در سالن شهید انصاری استانداری برگزار شد، گفت: ۱۰ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی به توسعه کشاورزی گیلان اختصاص یافته بود که صد درصد این اعتبارات جذب شد.
وی با بیان اینکه با شناور شدن این اعتبارت نتایج خوبی از جذب این اعتبار در استان گرفتیم، اضافه کرد: شهرستانهای لنگرود و صومعهسرا بهترین عملکرد را داشتند و شهرستانهایی مانند آستارا، رشت و انزلی سهم خود را به طور کامل جذب نکردند و دیگر شهرستانها توانستند مابقی اعتبارات جذب نشده این شهرستانها را جذب کنند.
وی ادامه داد: ۲۵۰ میلیارد تومان دیگر برای توسعه بخش کشاورزی گیلان مصوب شده است که به محض تخصیص به استان، کارهای بهتری در گیلان انجام خواهد شد.
هاشمنیا با بیان اینکه تالاب و رودخانههای گیلان از مزیتهای بزرگ استان ما هستند و هیچ استانی نمیتواند در این مورد با ما رقابت کند، خاطرنشان کرد: با بهرهگیری موثرتر از دریا، ۱۴ هزار هکتار از اراضی ساحلی گیلان را ۸۰ هزار کیلومتر افزایش دادهایم.
وی تصریح کرد: باید با رعایت ملاحظات زیست محیطی و استانداردها حتی یک بیکار هم در گیلان نداشته باشیم.
وی افزود: کشاورزی در گیلان فقط این نیست که شالی بکاریم و از چای حرف بزنیم، بلکه باید در کنار تولید این محصولات استراتژیک از دیگر ظرفیتهای استان استفاده کنیم.
هاشمنیا گفت: کشاورزی و گردشگری از مهمترین بخشهای گیلان هستند و صنعت پشتیبان این دو بخش است.
وی با بیان اینکه در گیلان امروز دیگر پرورش زغفران یک آرزو نیست و این امر در املش محقق شده است، تصریح کرد: گیلان امکان این را دارد که رتبه اول تولید زیتون کشور را از آن خود کند.
استاندار گیلان با تاکید بر اینکه هم اکنون ۱۳هزار عرصه در رودبار و لوشان آماده تبدیل شدن به باغات زیتون است، گفت: همه ۹ شهرستان حاشیه دریای خزر باید از فرصتهای ساحلی استفاده کنند و من نمیدانم چرا پرورش ماهی در قفس فقط در شهرستانهای رشت و انزلی اجرا میشود.
وی افزود: دیگر شهرستانها نسبت به آبزی پروری بیتوجه نباشند، در این صورت گناه بیکاری بر گردن سهلانگاران خواهد بود.
هاشمنیا با اشاره به اینکه باید در استان کمیته مستقل برای حاشیه تالاب تشکیل دهیم، گفت: در ۲۰ هزار هکتار از اراضی حاشیه تالاب میتوان آبزیپروری کرد و در صورت اختصاص فقط نیمی از این اراضی میتوان ۳۰ هزار تن ماهی به تولید ماهی استان افزود، من از کارکردها در این بخش ناراضی هستم و شهرستانها عمده نارضایتی من را تشکیل میدهند.
استاندار گفت: از ماهیهایی که در آبزی پروری تالاب انزلی اختصاص داده شدهاند، تشخیص داده شده که گونه آمور بهترین رشد و عملکرد را دارد و ما از این پس آمور تولید میکنیم، بدون اینکه هیچ هزینهای داشته باشیم.
وی گفت: گیلان ۵۲ رودخانه دارد و کارهای بزرگ آبزی پروری در این رودخانهها میتوان انجام داد.
وی یکی دیگر از موفقیتهای گیلان را در بخش ابریشم عنوان کرد و گفت: امروز تولید ابریشم گیلان از ۴۰۰ تن به هزار و ۱۰ تن رسیده است و این رشد به شدت در حال تغییر است.
هاشمنیا از افزایش راندمان ۳۶ درصدی در تولید تخم نوغان خبر داد و گفت: این افزایش راندمان موجب افزایش ۲۵ درصدی نوغانداری در گیلان شده است.
وی گفت: ما به استانداردهای ابریشم دنیا نزدیک شدیم و امیدواریم ابریشم گیلان را به روزهای طلاییاش بازگردانیم تا دنیا خود را به ابریشم ایران مانند استاندارد فرش ایران نزدیک کند.
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…
رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…