سرپرست مرکزملی فرش ایران با بیان این که تبلیغ، مهمترین راهکار آگاهی و آشنایی مردم با فرش ایرانی است، گفت: در گذشته نگاه به فرش دستباف، نگاهی سرمایهای بود که با کمرنگ شدن باورهای مربوط به فرش دستباف حجم تقاضا فرش ایرانی کاهش یافت.
حمید کارگر در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اظهار کرد: سالانه به طور تقریبی ۳ میلیون متر مربع فرش در کشور بافته میشود که بیش از ۶۰ درصد آن صادر و مابقی در داخل کشور مورد استفاده قرار میگیرد.
وی ادامه داد: برای بهبود فرآیند تولید و رونق بخشیدن به تجارت فرش دستباف ایرانی باید به بازار داخلی و خارجی در کنار هم توجه شود.
کارگر یادآور شد: تبلیغ اصلی ترین عامل آشنایی مردم با فرش دستباف ایرانی است، در گذشته باورهای درستی به فرش دستباف وجود داشت که در نسل جوان به دلیل ورود کف پوشهای جدید، تنوع چیدمان و تزئین خانه و از یاد بردن ویژگیهای فرش دستباف ایرانی، کمرنگ شده است.
سرپرست مرکز ملی فرش ایران تصریح کرد: در گذشته به فرش با نگاه کالای سرمایهای نگریسته میشد که در حال حاضر میزان این نگرش کاهش یافته است، از سوی دیگر در تولید فرش دستباف از مواد اولیه طبیعی استفاده شده که برخلاف فرش ماشینی هیچگونه ضرری برای محیط و افراد ندارد.
وی گفت: باور غلطی همچون گرانی فرش دستباف در بین مردم رایج شده که این به دلیل عدم آگاهی و شناخت مردم از تنوع فرش دستباف است.
کارگر یادآور شد: نمایشگاه فرش دستباف سالجاری با رویکرد فرهنگی، هنری و علمی در کنار نمایشگاه و غرفه داری آغاز به کار کرد که همراه با تغییرات کیفی و کمی بود.
وی بیان کرد: در نمایشگاه سالجاری نشست پژوهشگران فرش دستباف ایرانی با حضور پژوهشگران و رزنامه نگاران خارجی برگزار شد، همچنین در راستای ارتقاع تجارت الکترونیک، آشنایی با مقررات تجارت بین الملل، فنون مذاکرات تجاری و حمل ونقل، بیمه و انبار داری کارگاههای آموزشی برگزار شد.
سرپرست مرکزملی فرش ایران یادآور شد: نباید تمام فعالیتهای تجاری خود را معطوف به زمان رفع تحریم ها کرد که در راستای شکسته شدن تحریم فرش دستباف ایرانی از سوی آمریکا در این نمایشگاه از پژوهشگران آمریکایی دعوت به عمل آمد.
وی با اشاره به این که هر کشوری دارای یک شاخص است گفت: فرش دستباف ایرانی این قابلیت را دارد تا به عنوان نماد و شاخص ایران معرفی شود از این رو همایش فرش دستباف برند ملی برگزار شد.
کارگر بیان کرد: در این نمایشگاه ۱۲۰ تاجر بین المللی حضور داشتند که نسبت به سال گذشته همراه با رشد بوده و در راستای رشد و رونق تجارت فرش، نشستی با حضور رییس سازمان توسعه تجارت برگزار شد.
وی در پایان گفت: جشنواره فرش برتر در سالجاری با هدف معرفی بهترین دستبافه های ایرانی ، الگوسازی برای تولیدات فرش ایرانی و معرفی تولیدات بدون ایراد و عیب که حفظ کننده اصالت و هویت دستبافه های ایرانی است برگزار شد.
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…