عضو کمیسیون انرژی دیروز در اظهاراتی در صحن علنی مجلس گفته است «وزیر نفت عربستان تصمیم دارد با افزایش تولید، هر بشکه نفت را به ۶۰دلار برساند که در این صورت هیچ راهحلی برای ما نمیگذارد جز اینکه تولیدات را افزایش دهیم.»
در همین حال تحلیلگران بازار جهانی نفت با اشاره به افزایش شدید میزان عرضه نفت در بازارهای جهانی هشدار دادهاند: این موضوع سبب میشود قیمت نفت طی ماههای آینده به ۵۰دلار برای هر بشکه برسد.
شواهد میگوید، افزایش شدید عرضه نفت در بازارهای جهانی توسط برخی کشورهای عضو اوپک بویژه عربستان، فرارسیدن فصل گرما و افزایش ذخایر استراتژیک جهانی از جمله عواملی هستند که احتمالاً طی ماههای آینده قیمت نفت را به ۵۰دلار میرساند.
کارشناسان افزایش نگرانیها درباره بحران منطقه یورو که باعث کاهش توان اقتصادی این کشورها و در نهایت کاهش تقاضای نفت از سوی آنها شده است را دیگر عامل تأثیرگذار بر کاهش قیمت نفت در ماههای آتی ارزیابی کردهاند.
بهای نفت طی چند ماه گذشته تاکنون با ۲۵درصد کاهش مواجه بوده است. این سطح از قیمت، آخرین بار در سه ماهه پایانی سال ۲۰۱۰میلادی رخ داده بود، یعنی پیش از تحولات لیبی و حذف نفت لیبی از بازار نفت. اکنون بخش عمدهای از نفت لیبی دوباره روانه بازار شده و افزون بر این بحران حوزه یورو عمیقتر شده و رشد اقتصادی چین نیز کندتر شده است.
بنابراین میتوان پیشبینی کرد، بهای نفت بیش از این نیز کاهش یابد، اما پرسش اینجاست که این کاهش قیمت تا چه میزان خواهد بود؟
براساس برآوردهای آژانس بینالمللی انرژی میزان تولید نفت مورد انتظار از اوپک در سه ماهه حاضر، حدود ۴/۲۹میلیون بشکه در روز است. این در حالی است که اوپک به دلیل افزایش قابل توجه تولید عربستان، در حال حاضر حدود ۸/۳۱میلیون بشکه نفت در روز تولید میکند.
اگرچه مسؤولان نفتی عربستان تأکید میکنند افزایش تولید این کشور به دلیل کاهش قیمت نفت خام برنت در بازارهای جهانی است، اما به نظر میرسد این سیاست پشت پردهای جدی تر از این مسایل دارد، زیرا تولید نفت خام عربستان باز هم رکوردی دیگر به ثبت رسانده، تا جاییکه این کشور با افزایش ۸۰هزار بشکهای، تولید خود را به ۹/۹میلیون بشکه در روز رسانده است.
بنابراین به نظر میرسد این کشور بیشتر از آنکه به فکر کاهش قیمت نفت خام برنت باشد، به فکر قدرتنمایی و ثابت کردن توان تولید خود به آنانی است که پیشتر تأکید میکردند عربستان از ظرفیت تولیدی میگوید که توان اجرای آن را ندارد.
در چنین شرایطی به نظر میرسد تنها سازمانی که میتواند جلوی چنین اتفاقی را بگیرد، اوپک است، اما سکوت مسؤولان ارشد این سازمان در مقابل عربستان، خود پرسشی است که تاکنون بیپاسخ مانده است.
از اینرو به نظر میرسد در چنین شرایطی برگزاری یک نشست اضطراری در اوپک الزامی است تا شاید از این طریق بتوان عربستان را به پیروی از سهمیهها وادار کرد.
نباید فراموش شود که در حال حاضر قیمت نفت خام به ۷۹دلار در هر بشکه رسیده و ادامه روند کنونی میتواند تاریخ نفت ۵۰دلاری را دوباره تکرار کند.
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…
رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…