کارشناس ارشد گروه جنگلداری دانشگاه گیلان گفت: جنگلها نقش مهمی در توسعه اقتصادی دارند.
به گزارش بی باک به نقل از خبرگزاری فارس از رشت، مصطفی ادیبنژاد عصر امروز در جمع دانشجویان دانشگاه گیلان با اشاره به نقش و اهمیت جنگلها در توسعه اقتصادی کشور اظهار داشت: جنگلداری مانند دیگر بخشها میتواند در ایجاد شغل و افزایش درآمد ناخالص ملی موثر واقع شود.
وی با بیان اینکه دانستن اینکه جنگلها چگونه میتوانند در رشد اقتصادی کشور تاثیر داشته باشند اهمیت زیادی دارد، افزود: اگر توسعه اقتصادی تنها بر مبنای تولید چوب باشد در مدت زمان کوتاه این ذخیره حیاتی روی کره زمین نابود میشود.
ادیبنژاد تقسیمبندی و شناسایی ارزشها و خدمات جنگل در برنامهریزیهای توسعه اقتصادی را مهم دانست و خاطرنشان کرد: با استفاده از این تقسیمبندیها دید جامعتری نسبت به جنگل و ارزشهای آن حاصل میشود.
وی با اشاره به ارزشها و استفادههای جنگل در دو دسته استفادههای مستقیم و غیر مستقیم اذعان داشت: مطالعه تاثیر جنگل در توسعه اقتصادی دیگر کشورها میتواند راهنمای کلی در تدوین و تهیه راهکارهای توسعه اقتصادی بر مبنای بخش جنگلداری باشد.
این کارشناس، کشورهایی مانند آمریکا، انگلستان، برزیل و فنلاند را از جمله کشورهایی دانست که در آنها بخش جنگلداری نقش مهمی در توسعه اقتصادی و تولید ناخالص ملی ایفا کرده است.
وی تصریح کرد: باید توجه داشت که در استفاده از تجارب دیگر کشورها، از برنامههایی استفاده شود که شرایط مشابهی با کشور ما دارند تا این شباهتها بتواند از نظر نوع جنگل، ساختار اجرایی بخش جنگلداری، نوع اقتصاد، نوع محصولات چوبی و غیره موثر شود.
ادیبنژاد افزود: نکته مهمی که در تمام برنامهریزیهای اقتصادی در باره جنگل باید به آن توجه شود این است که حفظ دیگر کارکردهای جنگل نظیر تنوع زیستی، حفاظت آب و خاک و غیره نیز بسیار مهم است.
وی با بیان اینکه حدود یک سوم خشکیهای کره زمین از جنگل پوشیده شده است، اذعان داشت: این امر شامل ۴۲۲ میلیارد تن بیوماس و ۳۸۶ میلیارد تن چوب است. کارشناس ارشد گروه جنگلداری دانشگاه گیلان، ابراز داشت: جنگلها بزرگترین منبع آلی کره زمین هستند زیرا آنها موجب جلوگیری از آلودگی هوا و فرسایش در چرخه تولید مواد غذایی، چرخه آبهای زیر زمینی و غیره میشوند.
وی، با بیان اینکه جنگلها بزرگترین منابع ژنتیکی و ارگانیسمها هستند تصریح کرد: یک هشتم جمعیت کره زمین یا در جنگلها زندگی میکنند و یا اینکه حیاتشان به طریقی به جنگلها وابسته است.
ادیبزاده متذکر شد: طبق مطالعات انجام شده در سال ۱۹۹۱ ارزش کل محصولات جنگلی در اقتصاد جهان بیش از ۴۰ میلیارد دلار بود که حدود یک چهارم آن به سوخت و بقیه به محصولات جنگلی اختصاص داشت.
وی یادآور شد: در بررسی تحول جامعه و گسترش ظرفیتهای تولیدی آن شاهد دو واژه رشد اقتصادی و توسعه اقتصادی که رابطه نزدیکی با یکدیگر دارند هستیم که باید بین این دو مفهوم تمایز قایل شد.
این کارشناس، رشد اقتصادی را یک مفهوم کمی دانست و افزود: این در حالی است که توسعه اقتصادی یک مفهوم کیفی محسوب میشود.
وی، تصریح کرد: تولید چوب، هیزم و زغال چوب، شکار حیوانات و فروش آنها در مقیاسهای تجارت محلی یا بینالمللی، استفاده از گل، میوه و پوست و دیگر قسمتهای دارویی گیاهان جنگلی و تنوع زیستی و اطلاعات ژنتیکی میتواند از مهمترین منابع استفادههای مستقیم از جنگل باشد.
ادیبنژاد، حفاظت از آبخیزها را نوعی استفاده غیر مستقیم از جنگل دانست و اذعان داشت: حفاظت از خاک، کنترل رسوبات و فرسایش خاک، تنظیم جریان آب، تامین آب، تنظیم کیفیت آب از جمله این کارکردهاست.
تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…
آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…