از کجا آمدهام؟ آمدنم بهر چه بود؟ به کجا خواهم رفت؟
بهشت مکان نیست، زمان است. زمانی که اندیشههای مثبت تا میل به نیکی و عشقورزی در وجودمان جاری باشد. جسم مکان نیست، زمان است. زمانی که اندیشههای منفی، کینهورزی و نفرت را از وجودمان میآلاید!
یک شغل خوب چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
اولین و مهمترین اصل برای یک شغل خوب آن است که باید عاشقش باشید! در غیر این صورت میتوان گفت که در تمام عمر خود حتی یک روز هم کار و زندگی نکردیم. چراکه با داشتن چنین شغلی، ما از انجام آن انرژی میگیریم و خسته نمیشویم.
اما نباید فراموش کرد که مهمترین بخش روابط ما گفتگو است و این گفتگو در همهی جوانب زندگی ما جریان دارد و باید مستحکم باشد.
نحوهی ایجاد ارتباط مؤثر در کار چگونه است؟
ارتباط مؤثر، طی جریان بسیار کوتاهی انجام میشود؛ یعنی پیامی که منتقل میکنیم با برداشت و فهمِ شخص مقابل باید یکی باشد. این مسئله در ظاهر ساده است و در باطن خیر. چراکه که اگر دادوستد معنایی درست اتفاق نیافتد تبدیل به سوءبرداشت میشود. پس باید مهارت و دقت کلامی را بهبود بخشید تا به نتیجهی مطلوب برسد.
چندراه ساده که به ما برای نهادینه کردنِ این مسئله کمک میکنند، عبارتاند از:
شنونده خوبی باشیم، یعنی آنچه به ما میگویند با دقت گوش کنیم و هیچ پیشداوری نداشته باشیم. قبل از اتمام صحبت دیگران، نظر خود را اعلام نکنیم.
بعد از شنیدن صحبتها، برای تأیید کلام طرف مقابل با این جمله که «برداشتم از صحبتهای شما را برایتان تکرار میکنم» و بیان مفاد آنچه گفته بود، به او نشان خواهید داد که صحبتهایش را کاملاً متوجه شدید.
توجه به اینکه نسبت به صحبتهای مخاطب چه اقدامی باید انجام بدهیم و پسازآن در لحظه از طرف مقابل خود بازخورد دریافت خواهیم کرد.
این سه مرحلهای است که ما میتوانیم بدون کمترین اختلافنظر در گفتگوی خود با مخاطبهایمان (بدون محدودیت سنی)، تجربه کنیم. سپس این گفتگوهای درونی را برای خود تکرار کنیم تا سرشار از بار مثبت شود. درنهایت، این گفتگوها را به افراد دیگر باهمان انرژی انتقال بدهیم تا نتیجهی مطلوب دریافت شود.
این مراحل را میتوان بامطالعه و به همراه داشتن یک دفترچهی یادداشت کوچک و ثبت گفتگوهای درونی خودمان بهصورت روزانه انجام دهیم تا همواره حالمان خوب باشد.
اما در حال حاضر تقریباً مشکل اصلی مدیران و سازمانها، منابع انسانی است؛ اغلب مدیران از بیانگیزه بودن کارکنان خود ناراضی و همه دنبال نیروی توانمند باانگیزه هستند. در جامعهی شغلی فعلی علاوه بر تحصیلات، مهارتهای زیادی باید داشته باشید. بیانگیزه بودن در کارکنان تقریباً ناشی از چهاراصل است: گزینش غلط، هدفهای مهم و نامشخص، نظام و ارزیابی عملکرد و در آخر، قدردانی و پاداش سازمانی.
وظیفهی ما آن است که با درک درست از شغل و مهارت در برقراری ارتباط کاری گروهی و سالم، سوءتفاهم میان کارمندان و مدیران را برطرف سازیم.
سه نشانه اصلی دلبستگی کارکنان:
از سازمانشان دفاع میکنند. در مورد سازمانشان تعریف و تمجید میکنند. مبلغ و مروج سازمان هستند.
سازمانشان را به هر بهانهای ترک نمیکنند، ماندگار و وفادارند.
فراتر از وظایف مقرر کار میکنند. کمیت و کیفیت کارشان بالاتر از استاندارها و انتظارات رایج و متعارف است.
ما برای استخدام کارکنان علاوه بر آنکه باید به توانمندیها، تخصصها و تجربیات افراد توجه کنیم و باید این مهم را به کارکنان جوان آموزش داد که پست و مقام بالا، تلاش، همت، پشتکار و صبوری میخواهد.
۱۰عادت روزانه که بیشتر افراد موفق آنها را انجام میدهند:
۱– برنامهریزی داشته باشید. ۲– کارهای چالشی را قبل از ظهر انجام دهید.
۳– بیشتر به خود اهمیت بدهید و ورزش و مدیتیشن انجام دهید. ۴– انرژی خود را برای کارهای فردا حفظ کنید. ۵– زمانی را برای بررسی فعالیت خود آزاد کنید. ۶– پیشرفت خود را ارزیابی کنید. ۷– زمانی را برای استراحت و خانواده اختصاص دهید. ۸– گروه خود را به ارائهی راهحل (بهجای بیان مشکلات) تشویق کنید. ۹– چند کار را باهم انجام ندهید و ۱۰– مدام بیاموزید.
شما در کدام دسته قرار دارید؟!
انسانها دودسته هستند؛ پیشروها و پیروها. افراد پیشرو دنیا را آنگونه که میخواهند میسازند و پیروها همواره تلاش میکنند در دنیایی که پیشروها طراحی کردند زندگی کنند. پیروها ممکن است گاهی تلاش هم کنند یا شاید آرزویی هم داشته باشند اما این تلاش از جنس خواستن واقعی و به دست آوردن حقیقی نیست.
عزم خود را جزم کنید تا به هدفتان برسید با عزم و اراده جاده موفقیت را صاف کنید، بااراده باشید تا بهترین موفقیتها نصیبتان شود.
موفقیت منابع انسانی درگرو عواملی چون استخدام، توسعه سازمان، ایمنی، سلامت، انگیزه در کارکنان، ارتباطات، حقوق و دستمزد است که از مهمترین این موارد، آموزش را باید نام برد.
کارکنان سازمان ممکن است تماسهای محدودی با مدیران ارشدشان داشته باشند اما تماسها و اثرپذیری آنها از سرپرستان مستقیم، در طول روز و پرتعدادتر است. سبک و رفتار مدیریتی سرپرستانِ مستقیم، تأثیر زیادی بر رفتار و کردار کارکنان دارد.
در مجموعهی سرای ابریشم فرم ارزیابی عملکرد کارکنان بر اساس آخرینمدل جهانی دانش منابع انسانی است و با نظر مدیران ارشد، امتیازدهی و عملکرد کارکنان بررسی و بهصورت نمودار در پرونده کارکنان ثبت و بایگانی میشود و نحوه عملکردشان در طول سال بررسی میشود.
در این مجموعه برای کارکنان، چهارفصل آموزش در نظر گرفتهایم که در این فصول با دعوت از بهترین اساتید انگیزشی و آموزشی بازاریابی، کلاسهای مؤثر برای کارکنان تشکیل میشود. علاوه بر آن دورههای روانشناسی با حضور کارشناسان مطرح و صاحب نام، برای کارکنان متأهل و مجرد برگزار میشود که تأثیر بسیار زیادی در زندگی شخصیشان داشته است و به لطف خداوند اثرات مطلوب آن را شاهد بودهایم.
ما علاوه بر آنچه گفته شد، ما برای اولین بار در این صنعت یک دوره اردوی آموزشی و بازدید کارخانههای تولید فرش ماشینی شهر کاشان برگزار کردیم که با هماهنگی دانشگاه کاشان و تحویل گواهینامه پایان دوره از طرف دانشگاه به کارکنان همراه بود؛ که همین موضوع تأثیر زیادی در موفقیت فروشندگان مجموعه داشته است.
رضوان رضاسلطانی-مدیر منابع انسانی سرای ابریشم
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…
سید شجاعالدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشتماهه نخست…
دكتر محمد ميرجليلي: مدير نمایشگاه نساجی و پوشاک استان یزد و مدیرعامل شركت مهندسي تحقيقاتي…