گفتگو با مدیران شرکت نقش نگاران پندار
چند سالی است که شرکت های طراحی پارچه و فرش ایرانی این جرات و جسارت را به خود داده اند که پا را از مرزها فراتر گذاشته و آنچه در حرف همیشه شنیده ایم که طراحی و هنر نزد ایرانیان است و بس … را در صحنه جهانی و به صورت عملی نشان دهند که اتفاق بسیار فرخنده ای برای صنعت نساجی ایران است. البته وقتی در سالن ۳ نمایشگاه هیم تکستایل فرانکفورت که مخصوص شرکت های طراحی و چاپ بود قدم میزدم به این فکر میکردم که چقدر فاصله است بین آنچه ما ایرانی ها بر زبان جاری می کنیم و آنچه در واقعیت وجود دارد، خود را با فرهنگترین ملت دنیا می دانیم اما رفتار ما در جامعه خودمان و عرصه های بین المللی بسیار تاسف آور است، اینکه هنر را نزد ایرانیان می دانیم و بس هم از همین دسته است. آیا سهم کشوری با ۸۰ میلیون جمعیت و چندین و چند دانشگاه طراحی پارچه و نساجی در بزرگترین رویداد نساجی جهان فقط یک شرکت است؟ پس کجا هستند این طراحان استثنایی و خلاق ما که به آنها افتخار می کنیم!
برخی می گویند هزینه های شرکت در نمایشگاه بالاست که به نظر نویسنده برای یک شرکت طراحی که واقعا حرفه ای و به روز باشد هزینه زیادی نیست و می تواند با یافتن مشتریان بین المللی چند برابر آنرا بدست آورد و بیشتر شبیه یک توجیه است.
در نمایشگاه هیم تکستایل ۲۰۱۹ به عنوان مهمترین و بزرگترین نمایشگاه صنعت منسوجات خانگی جهان نیز شرکت نقش نگاران پندار برای چهارمین سال متوالی حضور داشت و به عرضه طرح های خود برای انواع پارچه، پرده، کاغذ دیواری، کالای خواب و کفپوش ها پرداخت. خانم بهبهانی (مدیر روابط عمومی شرکت) که نقش نگاران را اولین و تنها شرکت طراحی چاپ پارچه در ایران معرفی می کند اعتقاد دارد حضور در هیم تکستایل برای همه طراحان و شرکت های طراحی ضروری است. ایشان در مورد نمایشگاه به خبرنگار مجله کهن گفت : نمایشگاه هیم تکستایل یک رویداد بی نظیر است و من به همه همکاران خود در بخش طراحی پارچه توصیه می کنم که در این رویداد شرکت کنند. اینجا محلی عالی برای به روز بودن، ملاقات مشتریان در بالاترین کلاس جهانی و تبادل نظر با دریایی از صاحب نظران و لیدرهای اصلی این صنعت است. علیرغم هزینه های زیادی که حضور در این نمایشگاه دارد ما نتایج بسیار خوبی از آن گرفته ایم و همین بزرگترین انگیزه برای حضور مداوم ما در این رویداد است. حتی اگر طراحان توان حضور به عنوان غرفه گذار را ندارند می توانند تنها برای بازدید به نمایشگاه بیایند و قطعا شگفت زده خواهند شد.
الهام از طبیعت ترند اصلی امسال
خانم بخشی مدیر عامل شرکت در جواب به این سوال که بیشتر چه طرح ها و نقشه هایی در بازار مد است گفت : به طور کلی آنچه در نمایشگاه امسال دیده می شود طرح های الهام گرفته از طبیعت و رنگ های موجود در طبیعت با زمینه های روشن و رنگ پریده بیشتر مورد سلیقه بازار است، به طور کلی مشتریان ما دو دسته اند یک دسته تقریبا هرسال به سراغ طرح های مشابهی می آیند و مثلا اگر به دنبال بته جقه هستند هرسال همان طرح با ترکیب های جدید می خواهند و دسته دوم همواره مطابق با ترند بازار حرکت می کنند . مشتریان اروپایی به ویژه آلمانی با توجه به شناختی که از فرهنگ ایرانی، فرش ایرانی، کاشی کاری ایرانی و … دارند از کار طراحان ایرانی نیز استقبال می کنند و خلاقیت را یک عامل مهم و برجسته در کارهای ایران می دانند. همچنین بسیاری از موتیف ها و نقوش ایرانی متعلق به قبل از اسلام با اروپایی ها مشابهت دارد.
طراحان ایرانی با دنیا تعامل ندارند
متاسفانه طراحان ما با دنیا تعامل ندارند و به همین دلیل نمی توانند ایده های خود را بسط دهند و تجاری نمایند. حضور در این رویداد می تواند ایده های بسیار زیادی که در بازار ایران قابل اجراست و یا موتیف ها و نقش های ایرانی که در بازار اروپا پرفروش خواهد شد را به طراحان ما نشان بدهد. به روز بودن یکی از نیازهای رشد هر طراح و یا استودیو طراحی است.
شرکت نقش نگاران پندار از ۲۴ طراح جوان فارغ التحصیل دانشگاه های معتبر در رشته طراحی پارچه هستند. در واقع فارغ التحصیلان رشته طراحی پارچه بسیار با استعداد هستند اما نمی دانند چطور با بازار و کارخانجات کار کنند. یک شرکت طراحی پارچه در واقع فاصله بین دانشگاه و بازار کار را پر میکند. امیدوارم روزی برسد که تعداد شرکت های طراحی پارچه در ایران به قدری زیاد شود که محصولات و طرح های ما از تکرار و کپی درآمده و به سمت خلاقیت و نوآوری حرکت کند. آنگاه قطعا مردم از محصولات کارخانجات استقبال بیشتری کرده و وقتی چرخه نساجی بچرخد منافع همه فعالان این صنعت را در بر خواهد گرفت.
[instagram-feed]شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…
سید شجاعالدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشتماهه نخست…
دكتر محمد ميرجليلي: مدير نمایشگاه نساجی و پوشاک استان یزد و مدیرعامل شركت مهندسي تحقيقاتي…
سامانه دعوت آنلاین نمایشگاه Garment Tech استانبول که به نمایش جدیدترین فناوریها در صنعت پوشاک…