اخبار نساجی

نمایشگاه نساجی اصفهان: پیشرفت چشمگیر و حضور گسترده (ویدیو)

آقای محمدعلی مشک فروش مدیر بازرگانی شرکت گل انداز

در حاشیه نمایشگاه نساجی اصفهان، فرصتی پیش آمد تا با آقای محمدعلی مشک فروش، مدیر بازرگانی شرکت گل انداز، گفت‌وگویی داشته باشیم. ایشان با تجربه‌ای طولانی در صنعت نساجی، دیدگاه‌های خود را در مورد وضعیت کنونی نمایشگاه، نقاط قوت و چالش‌های پیش روی صنعت نساجی ایران با ما در میان گذاشتند. آقای مشک فروش تاکید داشتند که نمایشگاه اصفهان پس از تهران، بهترین نمایشگاه نساجی کشور است و به نقش کلیدی آن در رونق و پیشرفت این صنعت اشاره کردند. در ادامه، متن کامل مصاحبه را می‌خوانید.

شرکت ما در حوزه ریسندگی نخ الیاف کوتاه با دو سیستم رینگ و اوپن‌ات فعال هست و حدود ۳۰ سال است که در این حوزه فعالیت می‌کنیم. توانایی ما در تولید نخ‌های اسلاب و کر به خصوص در نمرات ضخیم، ما را از دیگر همکاران متمایز می‌کند.

نمایشگاه اصفهان: پتانسیل رونق صنعت نساجی

نمایشگاه امسال بسیار خوب بود و نسبت به سال‌های قبل که در اصفهان برگزار می‌شد، تعداد شرکت‌کنندگان بیشتری حضور داشتند. تقریباً می‌توانم بگویم که سالن نمایشگاه پر بود و این موضوع به نفع همه شرکت‌کنندگان است. امیدوارم که هر سال بهتر از سال قبل شود. طبق تجربه‌ای که ما داشتیم، نمایشگاه اصفهان همیشه بعد از تهران بهترین نمایشگاه نساجی در کشور است. در شهرهای دیگر نیز شرکت داشته‌ایم، اما اصفهان بعد از تهران بهترین بوده است.

امسال نمایشگاه اصفهان خیلی بهتر از سال‌های پیش بود. از همه بخش‌ها از جمله الیاف، ماشین‌سازی‌ها، قطعات ریسندگی و بافندگی شرکت‌کننده داشتیم. نسبت به هر سالی که ما می‌آمدیم، امسال اکثر غرفه‌ها قوی شرکت کردند و شرکت‌های بزرگ حضور داشتند. این اتفاق هر سال قطعاً به پیشرفت کل صنعت کمک می‌کند. نقطه قوت این نمایشگاه، تجربه طولانی این شهر در صنعت نساجی است که از قبل انقلاب وجود داشته است.

نقطه ضعف صنعت نساجی ایران

یکی از نقاط ضعف اصلی این صنعت، نبود نگاه کلان به کل زنجیره تولید از مزارع پنبه یا پتروشیمی‌ها تا تولید پوشاک است. تصمیمات جزیره‌ای که هر بار گرفته می‌شود، یکی از زنجیره‌های تولید را متضرر می‌کند.

از دیگر مشکلات این صنعت که در واقع مشکل اصلی همه صنایع است، مشکل برق و قطعی‌های برق است که به شدت به ما ضرر می‌زند. این مسئله باعث کاهش راندمان و خسارت‌های مالی به دلیل خراب شدن قطعات الکترونیک می‌شود. مشکل دیگری که همه صنایع با آن روبرو هستند، مشکل نبود نیروی انسانی متخصص است. در صنعت نساجی نیز، نبود نگاه کلی به کل سیستم مشکل‌ساز است.

مشکل دیگر ممنوعیت در واردات است که اگر قرار است ممنوعیتی در واردات وجود داشته باشد، باید در کل زنجیره اعمال شود تا همه بتوانند با هم و در کنار هم رقابت کنیم.

 

الهام حبیبی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

3 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

4 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

5 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

5 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 هفته ago