نخستین نمایشگاه اختصاصی صنایع نساجی ترکمنستان بر اساس فرمان رئیس جمهور این کشور در شهر «دوشنبه» پایتخت کشور تاجیکستان برگزار میشود.
خبرگزاری رسمی ترکمنستان با اعلام این خبر تصریح کرد که نمایشگاه اختصاصی صنایع نساجی ترکمنستان در روزهای ۱۰ الی ۱۵ آوریل سال جاری میلادی به منظور توسعه و گسترش روابط تجاری و اقتصادی ترکمنستان و تاجیکستان در شهر دوشنبه برگزار میشود.
وزارت صنایع نساجی و اتاق صنایع و بازرگانی ترکمنستان از مجریان و برگزار کنندگان نمایشگاه صنایع نساجی ترکمنستان در تاجیکستان تعیین شدهاند.
نگاهی به صنعت نساجی ترکمنستان
صنعت نساجی ترکمنستان که از سال ۱۹۹۵میلادی در این کشور راهاندازی شده، روند رو به رشدی دارد به طوری که تولیدات این صنعت هم اکنون بیش از ۳۰ برابر در مقایسه با ابتدای استقلال این کشور افزایش یافته است.
این صنعت صنعتی نوپا پس از کسب استقلال کشور ترکمنستان است و طی ۲۱ سال گذشته دهها کارخانه و مجتمع مدرن نساجی در این کشور راهاندازی شده و دهها طرح نیز در حال ساخت و اجرا هستند.
شرکتهای ترکیهای، چینی، اروپایی و ژاپنی بیشترین سرمایهگذاری را در بخش صنعت نساجی ترکمنستان انجام دادهاند که میزان سرمایهگذاری آنها تنها در ۳ سال اخیر بیش از ۵/۱ میلیارد دلار بوده است.
پیشرفت صنعت نساجی ترکمنستان در حالی است که هر هفته رسانههای گروهی ترکمنستان خبر از خرید حجم انبوهی از فرآوردههای نساجی توسط کشورهای خارجی در بازار بورس این کشور میدهند و این موضوع نشاندهنده گسترش صنعت نساجی در این کشور شش میلیون نفری است.
دراین راستا همچنین هر سال به مناسبتهای مختلف خبر از گشایش واحدهای صنعت نساجی در سرزمین پنبه خیز ترکمنستان اعلام میشود.
رئیسجمهور ترکمنستان بارها تأکید کرده که پس از کسب استقلال این کشور، سرمایهگذاری زیاد در بخش صنایع نساجی صورت گرفته است و تا سال ۲۰۳۰ میلادی نیز در هر بخش پنبهخیز کشور یک مجتمع نساجی احداث خواهد شد.
«بردیمحمداف» در پیام اخیر خود به کارمندان وزارت صنایع نساجی ترکمنستان نیز تصریح کرد که امکانات زیادی در اختیار این وزارت خانه برای توسعه صنعت نساجی قرار خواهد گرفت.
رئیس جمهور ترکمنستان گفته است که محصولات کارخانجات نساجی این کشور هماکنون به بیش از ۳۰ کشور جهان از جمله جمهوری اسلامی ایران، آمریکا، کانادا، انگلیس، فرانسه، آلمان و سوئد صادر میشود.
براساس گزارش رسانههای ترکمنستان، میزان استفاده این کشور از الیاف پنبه جهت تولید فرآوردههای نساجی در سالهای قبل از استقلال تنها ۳ درصد بوده و این رقم هم اکنون به بیش از ۵۰درصد رسیده است.
تعداد کارخانجات نساجی ترکمنستان بیش از ۵۰ کارخانه اعلام میشود که تولیدات سالانه آنها بیش از بیش از ۲۵۰ میلیون متر مربع محصولات پارچهای است که از مصرف بیش از ۱۰۰ هزار تن الیاف پنبه حاصل میشود.
نخ و پارچههای نخ پنبه، پارچههای مخملی، پنبه بهداشتی، پشم و پوست از مهمترین اقلام صادراتی محصولات صنایع نساجی ترکمنستان محسوب میشوند.
ترکمنستان برای توسعه صنعت نساجی خود تاکنون بیش از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری کرده و دولت جدید ترکمنستان اعلام کرده که این رقم را در آینده افزایش خواهد داد.
در هر حال صنعت نساجی یکی از صنایع مهم ترکمنستان محسوب میشود که دولت این کشور قصد دارد تا ۱۰سال آینده تعداد شاغلان در این صنعت را به ۱۰۰ هزار نفر افزایش دهد.
رسانههای گروهی ترکمنستان تعداد شاغلین صنعت نساجی این کشور را هماکنون بیش از ۵۰ هزار نفر اعلام میکنند.
اهمیت این صنعت در ترکمنستان بهحدی است که برای آن وزارتخانه جداگانهای درسال ۱۹۹۵میلادی تشکیل شده و از ابتدای تأسیس این وزارتخانه تاکنون، نیز چندین وزیر بهدلایل کمکاری، فساد مالی و حتی قبول رشوه برخی مقامات از سوی شرکتهای ترکیهای از کار برکنار شدهاند.
ترکمنهای زیادی به جز اشتغال در صنعت نساجی، مشغول کشاورزی و تولید پنبه به عنوان دومین محصول استراتژیک کشاورزی ترکمنستان هستند.
بر پایه برنامه توسعه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی ترکمنستان تا سال ۲۰۲۰ میلادی، دولت این کشور با ادامه سرمایهگذاری خود در بخش نساجی، ظرفیت تولید نخ پنبه خود را به بیش از ۵۰۰ هزار تن خواهد رساند که این میزان بیش از ۶۰ درصد تولید کنونی این کشور است.
هم اکنون حدود ۵۰ درصد از کل تولید پنبه این کشور در کارخانجات نساجی این کشور مورد بازپردازی قرار میگیرد.
ترکمنستان سالانه بیش از یک میلیون تن پنبه تولید میکند ولی بر پایه برنامه ملی، قصد دارد این میزان را به بیش از ۲ میلیون تن افزایش دهد
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…