نمایشگاه نساجی تونس در تاریخ ۴ لغایت ۶ اوریل ۲۰۱۹ در شهر سوسه در تونس برگزار میشود.
این شهر که در کنار شهر موناستیر از مهمترین مراکز تولید و صادرات نساجی تونس می باشد در عین حال یکی از مهمترین مراکز تفریحی و ساحلی تونس را در اختیار دارد که هر ساله میزبان هزاران توریست اروپایی می باشد. تونس دارای تولید پوشاک نسبتا خوبی است و اغلب تولیدات نساجی این کشور به جنوب اروپا و کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا صادر می شود. در اروپا از هر ۵ لباس زیر زنانه یکی ساخت کشور تونس است. به همین دلیل ورود به بازار تونس علاوه بر اینکه می تواند به عنوان دروازه ای برای ورود به بازار آفریقا محسوب شود می تواند یک فرصت جدی برای راهیابی به بازار بسیار خوب جنوب اروپا نیز باشد. تونس به لحاط جغرافیایی به جنوب اروپا بسیار نزدیک است و روزانه مراودات تجاری بسیار زیادی از طریق قایق های تجاری بین تونس و اروپا انجام میگیرد. زبان اصلی در تونس فرانسوی است و به همین جهت روابط تجاری بسیار خوبی بین فرانسه و تونس نیز وجود دارد.
نمایشگاه نساجی تونس توسط شرکت ترکیه ای بریج اکسپو برای دومین سال متوالی برگزار می گردد و دارای چهار زیر مجموعه در بخش های ماشین آلات نساجی، منسوجات خانگی و فرش ماشینی و موکت، محصولات نساجی و مواد اولیه نساجی و البته چرم و کفش می باشد.
پیش بینی می شود امسال بیش از ۱۶۰ شرکت در این نمایشگاه حضور یابند و بیش از ۴۳۰۰ نفر بازدید کننده حرفه ای نساجی به نمایشگاه بیایند. همچنین شرکت بریج اکسپو با همکاری اتاق تجارت و صادرات تونس یک هیات ۲۰۰ نفره از خریداران کالاهای نساجی را به نمایشگاه دعوت کرده است که می تواند برای غرفه گذاران در این رویداد بسیار حائز اهمیت باشد.
تونس و فرش ماشینی
در کشور تونس بافت فرش قدمت طولانی دارد و در اوایل قرن نوزدهم یعنی سال ۱۸۳۰ برای اولین بار بافت فرش هایی از جنس پشم در این کشور توسط یکی از دختران پادشاه عثمانی آغاز شده است. فرهنگ استفاده از فرش و فرش بافی در این کشو وجود دارد. بنابراین با توجه به فرهنگ استفاده از فرش در این کشور و نزدیکی فرهنگی با کشورهای خاورمیانه و افریقا بازار تضمین شده ای را برای کفپوش های نساجی و در راس آن فرش ماشینی و موکت فراهم آورده است.
در نمایشگاه امسال کشورهای متعددی غرفه گذار خواهند بود که از مهمترین آنها می توان به ترکیه (با ۷۰۰ متر غرفه) چین (با ۴۰۰ متر غرفه) تونس (با ۴۵۰ متر غرفه ) هند و پاکستان اشاره کرد. همچنین کشورهای ایتالیا، اسپانیا، فرانسه، آلمان، پرتغال، لهستان، مراکش و ایران نیز در این نمایشگاه غرفه گذار هستند.
شرکت های علاقمند ایرانی می توانند با توجه به روابط تجاری خوب ایران و تونس و سهل بودن اخذ روادید و رفت و آمد به تونس در این نمایشگاه حضور یابند و با یافتن شرکاری تجاری و توزیع کنندگان مهم در این کشور بازار های صادراتی خود را در افریقا و جنوب اروپا گسترش دهند.
موقعیت جغرافیایی تونس
تونس شمالی ترین کشور قاره آفریقا است که در حاشیه دریای مدیترانه واقع شده و با کشورهای الجزایر و لیبی مرز مشترک دارد.
مساحت این کشور ۱۶۳،۶۱۰ کیلومتر مربع بوده و دارای ۹۶۵ کیلومتر مرز مشترک با الجزایر و ۴۵۹ کیلومتر مرز مشترک با لیبی است. همچنین طول سواحل آن در دریای مدیترانه، ۱۱۴۸ کیلومتر است. این کشور در ۳۰ درجه طول و ۳۷ درجه عرض شمالی واقع شده است.
جغرافیای انسانی
تونس قریب به ۱۶ میلیون جمعیت دارد. از این تعداد سن ۴۰ درصد از آنها زیر ۲۴ سال است و قریب به ۵۰ درصد نیز بین ۲۵ تا ۵۴ سال سن دارد. بدین ترتیب ملاحظه می شود که تونس دارای جمعیتی جوان است. نرخ رشد جمعیت در تونس کمتر از یک درصد است. بالغ بر ۴۲ درصد از جمعیت کشور بیکار هستند. زبان مردم تونس، عربی و فرانسوی است. البته به ترتیب، زبان های فرانسه، انگلیسی و تا حدی ایتالیایی نیز در امور اقتصادی مورد استفاده قرار می گیرد. بررسیهای ژنتیکی نشان میدهد که این مردم از دیدگاه نژادی همگن نیستند و آمیزهای از تیرههای گوناگوناند که در طول تاریخ پر فراز و نشیب این کشور، از آسیا و اروپا به شمال آفریقا کوچ کردهاند. مردمان کرانههای شمالی تونس به سبب مهاجرپذیر بودن این سامان، آمیزهای از بربرها، فنیقیها و کارتاژیها، رومیان و عربها هستند. این در حالی است که مردمان بخشهای مرکزی و جنوبی تونس بیشتر تبار بربر دارند. در تونس اقلیتی بربرزبان نیز میزیَند.
تقسیمات اداری:
تونس دارای ۲۴ استان شامل: آریانه، باجه، بن عروس، بنزرت، قابص، قفسه، جندوبه، قیروان، قصرین، قبلی، کاف، مهدیه، منوبه، مدنین، مونستیر، نابل، صفاقس، سیدی بوزید، سیلیانه، سوسه، تطاوین، توزر، تونس و زغوان می باشد. سیدی بوزید زادگاه محمد بوعزیزی، جوان خودسوخته ای است که آتش انقلاب های عربی را شعله ور ساخت. تونس (العاصمه)، صفاقس، سوسه، نابل، مهدیه، باجه، قیروان، قفصه، و بنزرت از جمله مهمترین شهرهای جمهوری تونس هستند.
اقتصاد:
امروزه اقتصاد تونس تا حد زیادی بر کشاورزی، معادن، گردشگری و صادرات کالاهای نساجی و صنعتی استوار است. تونس دارای اقتصادی متنوع و در حال رشد است. صنایع اصلی این کشور شامل صنایع نفت، فرآوری مشتقات فسفات و سنگ آهن، منسوجات، کفش و فرآوری محصولات کشاورزی، ساخت قطعات ماشین آلات صنعتی و تولید انواع نوشیدنی ها می باشد. از آنجا که گردشگری در تونس پیشرفت چشمگیری داشته، بخش خدمات نیز از رونق فراوانی برخوردار شده است.
عمده محصولات کشاورزی تونس شامل زیتون و روغن زیتون، غلات، گوجه فرنگی، مرکبات، چغندر قند، خرما، بادام، گوشت گاو و فرآورده های لبنی می گردند.
ادیان و مذاهب:
دین رسمی تونس، اسلام و مذهب تونسی ها عمدتاً (سنی) مالکی است. در این کشور۹۸ درصد مسلمان، کمتر از یک در صد مسیحی و کمتر از یک درصد یهودی و بقیه معتقدین به ادیان دیگر می باشند.
[instagram-feed]
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…