در این نمایشگاه که عنوان «از چین تا ایران؛ ارتباط فرهنگی و گفتوگوی هنرهای دستی دو کشور» برای آن انتخاب شده، در قالب تبادلات فرهنگی جاده ابریشم میان ایران و چین روز شنبه در «موزه میراث ناملموس» شهر پکن برپا شده است.
دست اندرکاران بخش فرهنگ و هنر چین به دلیل ارتباطات مناسب دو کشور در حوزه فرهنگی، در این دوره از نمایشگاه فضایی کاملا مناسب را در چهار بخش به منظور معرفی آثار هنری و فرهنگ اصیل ایران؛ به هنرمندان کشورمان اختصاص داده اند که جلوه ویژه ای به فضای نمایشگاه داده است.
بخش اول شامل فرش ایرانی، به عنوان مهمترین و شناخته شده ترین سمبل هنر و صنایع دستی ایران اختصاص یافته است که در آن تعدادی از نفیس ترین فرشهای هنرمندان و اساتید کشورمان از شهرهای اصفهان، تبریز و قم به نمایش در آمده است.
صنایع دستی فلزی شامل هنرهای قلمزنی، مشبک کاری و میناکاری بخش دیگری از نمایشگاه را به خود اختصاص داده که در این بخش نیز آثاری ارزشمند از قلمزنی استاد بهزاد ساعی، آثار مشبک استاد جواد سقایی و آثار مینای مرحوم استاد حسین اسماعیلی به نمایش درآمدهاند.
زیورآلات دست ساز هنرمندان جوان ایرانی نیز که فضایی از این نمایشگاه به این هنر اصیل ایرانی اختصاص داده شده، نشان دهنده جلوه دیگری از هنر هنرمندان کشورمان در نمایشگاه «از چین تا ایران؛ ارتباط فرهنگی و گفتوگوی هنرهای دستی دو کشور» است که توانسته به خوبی توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب نماید.
معرفی صنایع دستی غیر فلزی، شامل هنرهای خاتم، معرق چوب، ساز سازی و همچنین مینیاتور ایرانی از جمله دیگر بخش های این نمایشگاه است.
در این بخش همچنین آثار مینیاتور استاد محمود لاهیجانیان که از هنرمندان برجسته نگارگری و از شاگردان مرحوم استاد امامی و استاد فرشچیان است، زینت بخش دیوارهای نمایشگاه هستند.
تعدادی از محصولات نفیس خاتم از استادان ترکان و ناطق، تابلوهای معرق چوب از آثار استاد کاوه، و سه عدد از سازهای بسیار نفیس استاد محمدی، از دیگر محصولات ارائه شده در این فضا میباشند.
آخرین بخش در نظر گرفته شده برای معرفی میراث فرهنگی ناملموس ایرانی در این نمایشگاه، شامل ادبیات و اسطوره ها، آداب و رسوم، غذاها و نوشیدنیها است که در قالب کتابهای نفیس و نمایش عکس و فیلمهای کوتاه برای بازدیدکنندگان به نمایش در می آید.
نمایشگاه «از چین تا ایران؛ ارتباط فرهنگی و گفتوگوی هنرهای دستی دو کشور» به مدت یک ماه در «موزه میراث ناملموس» شهر پکن میزبان علاقمندان به فرهنگ و هنر اصیل ایرانی است.
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…