پایگاه اینترنتی فیسکال تایمز نوشت: بهای نفت از یک سو به دلیل نگرانی از اختلال در عرضه نفت ایران و از سوی دیگر به دلیل بهبود نسبی وضعیت اقتصادی جهانی افزایش قابل توجهی یافته است.
به گزارش ایسنا، با توجه به تداوم تقاضا از سوی بازارهایی نظیر چین و هند، تهران میتواند از منابع عظیم انرژی خود برای مقابله با تحریمهای غرب استفاده کند و تلاشها برای ضربه زدن به اقتصاد ایران و پایان دادن به برنامه هستهای این کشور را با مشکل مواجه کند.
اما مساله نگران کننده تر برای غرب، همکاری ایران و روسیه برای تنظیم قیمت نفت یا کاهش عرضه است که تاثیر آن روی بازار جهانی انرژی شدید و فوری خواهد بود. این دو کشور میتوانند باعث کمبود شدید گاز طبیعی شوند، بهطوریکه این کمبود در سرتاسر جهان احساس شود، اما با توجه به تشدید تحریمهای غرب علیه ایران، ایجاد چنین کمبودی میتواند، یکی از گزینههای تهران باشد.
در حال حاضر به نظر میرسد که بن بست بین ایران و غرب در حال رسیدن به یک نقطه بحرانی است و این امر میتواند به اعمال فشار ایران از طریق افزایش قیمت نفت منجر شود.
فشار آمریکا و غرب بر ایران در شرایطی است که ایران نیز برای خود دوستانی دارد. روسیه، به ویژه تمایل خود را برای مناسبات با ایران نشان داده و تلاشهای قبلی برای تحریم ایران در سازمان ملل را جلوگیری کرده است.
* * بازار ایران در شرق آسیا
با توجه به اینکه ایران شرکای تجاری مهمی در شرق آسیا دارد، درباره تاثیرگذاری تحریمهای غرب در آینده تردید وجود دارد.
تیم بوئرسما یکی از محققان آکادمی آتلانتیک در صندوق مارشال آلمان، گفت: این تحریم صرفا فرصتی برای مذاکرات بیشتر با ایران است. من نمیفهمم که چرا اروپا اساسا این تحریم را اعمال میکند. این تحریم برای اروپا هزینه دارد و مطمئن نیستم، دستاورد آن چیست، زیرا چین و هند در حال خرید نفت ایران هستند.
* * روسیه غیرقابل پیشبینی
ولادیمیر پوتین روز گذشته برای سومین بار به عنوان رئیس جمهور روسیه انتخاب شد. پوتین به عنوان قدرتمندترین سیاستمدار روسیه از سال ۱۹۹۹ مخالف تحریمهای غرب علیه ایران است. روسیه در پاییز گذشته تحریمهای سازمان ملل علیه ایران را وتو کرد و آنها را بی تاثیر دانست.
روسیه و ایران همچنین منافع مشترکی در زمینه انرژی دارند. ایران و روسیه بزرگترین ذخایر گاز طبیعی جهان را در اختیار دارند.
روسیه همچنین یک همکاری استراتژیک با ایران دارد که موفقیت شرکت گازپروم روسیه را با موفقیت صنعت انرژی ایران مرتبط میکند.
آلکسی میلر رئیس شرکت گازپروم و علی آقامحمدی معاون امور اقتصادی رئیس جمهور ایران آوریل گذشته در مسکو برای مذاکره درباره مناسبات بین بخشهای انرژی دو کشور دیدار کردند.
همزمان با افزایش فشارها بر ایران، همکاری تهران و مسکو میتواند یکی از گزینه های تهران برای مقابله به مثل باشد. اگر تهران تصمیم به این کار بگیرد، عواقب آن برای بازار انرژی و بهبود اقتصاد آمریکا سخت خواهد بود.
رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…
مقدمه فرش ایرانی، نمادی از هنر و فرهنگ ایران زمین، همواره جایگاهی ویژه در زندگی…
تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…
آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…