آمارهای صادرات درست است، درست نیست، درست است و… به دنبال اظهارنظرهای مطرح شده مبنی بر واقعی نبودن آمار صادرات، معاون کل سازمان توسعه تجارت در واکنش به این اظهارات، اعلام کرد: هر کالایی که از کشور صادر میشود، نرخ پایه صادراتی آن در کمیته ارزشگذاری صادرات بر اساس کار کارشناسی تعیین میشود.
کیومرث کرمانشاهی افزود: آمارهای منتشر شده از سوی سازمان توسعه تجارت مبنا و ریشه مشخصی دارد؛ به طوری که آمار صادرات از روی اظهارنامههای صادراتی و آمار واردات از روی برگههای سبز واردات استخراج میشود.
وی با اشاره به اینکه از سال جاری کمیته تعیین نرخ پایه صادراتی یا همان کمیته ارزشگذاری صادرات از سازمان توسعه تجارت به گمرک منتقل شد، گفت: در این کمیته نمایندگانی از گمرک، سازمان توسعه تجارت، وزارت صنعت، معدن و تجارت و نماینده بخش خصوصی حضور دارند و درباره تعیین نرخ پایه صادرات کالاهای مختلف تصمیمگیری میکنند. وی افزود: در این کمیته نرخ پایه صادراتی کالاهای مختلف براساس قیمتهای واقعی در دنیا، وضعیت بازارهای هدف و وضعیت رقبای ایران در این بازارها تعیین میشود. کمیته ارزشگذاری صادرات تا سال گذشته در سازمان توسعه تجارت تشکیل میشد، اما براساس قانون جدید امور گمرکی این کمیته به گمرک منتقل شد.
وی با بیان اینکه بیش از ۳هزار قلم کالای صادراتی ایران به ۱۵۰ کشور دنیا ارسال میشوند، اظهار کرد: در زمانی به دلیل وضعیت ارزی پیش آمده در کشور صادرکنندگان تمایل داشتند تا قیمت پایه محصول صادراتی آنها پایین در نظر گرفته شود و در زمان دیگری نیز به دلیل اعطای جوایز صادراتی تمایل داشتند که این قیمت بالا در نظر گرفته شود. کرمانشاهی افزود: البته در زمینه چگونگی عملکرد کمیته ارزشگذاری صادرات، گمرک باید پاسخگو باشد. باید بگویم که حتی نیم دلار صادرات کشور نیز حساب و کتاب دارد و در کمیته ارزشگذاری صادرات قیمتها به صورت منطقی و بر پایه استدلالهای علمی تعیین میشوند.
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…
مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی پلیمر، نساجی و پوشاک زنجان افزود: امروز که…
نساجی بروجرد؛ توسعه ۱۶۶ درصدی و نیاز به حمایت بیشتر برای حفظ برند ملی فاطمه…