Categories: اخبار نساجی

نیم دلار صادرات حساب و کتاب دارد

 

 

آمارهای صادرات درست است، درست نیست، درست است و… به دنبال اظهارنظرهای مطرح شده مبنی بر واقعی نبودن آمار صادرات، معاون کل سازمان توسعه تجارت در واکنش به این اظهارات، اعلام کرد: هر کالایی که از کشور صادر می‌شود، نرخ پایه صادراتی آن در کمیته ارزشگذاری صادرات بر اساس کار کارشناسی تعیین می‌شود.

کیومرث کرمانشاهی افزود: آمارهای منتشر شده از سوی سازمان توسعه تجارت مبنا و ریشه مشخصی دارد؛ به طوری که آمار صادرات از روی اظهارنامه‌های صادراتی و آمار واردات از روی برگه‌های سبز واردات استخراج می‌شود.

وی با اشاره به اینکه از سال جاری کمیته تعیین نرخ پایه صادراتی یا همان کمیته ارزشگذاری صادرات از سازمان توسعه تجارت به گمرک منتقل شد، گفت: در این کمیته نمایندگانی از گمرک، سازمان توسعه تجارت، وزارت صنعت، معدن و تجارت و نماینده بخش خصوصی حضور دارند و درباره تعیین نرخ پایه صادرات کالاهای مختلف تصمیم‌گیری می‌کنند. وی افزود: در این کمیته نرخ پایه صادراتی کالاهای مختلف براساس قیمت‌های واقعی در دنیا، وضعیت بازارهای هدف و وضعیت رقبای ایران در این بازارها تعیین می‌شود. کمیته ارزشگذاری صادرات تا سال گذشته در سازمان توسعه تجارت تشکیل می‌شد، اما براساس قانون جدید امور گمرکی این کمیته به گمرک منتقل شد.

وی با بیان اینکه بیش از ۳هزار قلم کالای صادراتی ایران به ۱۵۰ کشور دنیا ارسال می‌شوند، اظهار کرد: در زمانی به دلیل وضعیت ارزی پیش آمده در کشور صادرکنندگان تمایل داشتند تا قیمت پایه محصول صادراتی آنها پایین در نظر گرفته شود و در زمان دیگری نیز به دلیل اعطای جوایز صادراتی تمایل داشتند که این قیمت بالا در نظر گرفته شود. کرمانشاهی افزود: البته در زمینه چگونگی عملکرد کمیته ارزشگذاری صادرات، گمرک باید پاسخگو باشد. باید بگویم که حتی نیم دلار صادرات کشور نیز حساب و کتاب دارد و در کمیته ارزشگذاری صادرات قیمت‌ها به صورت منطقی و بر پایه استدلال‌های علمی تعیین می‌شوند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

3 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

3 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

6 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

7 روز ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

1 هفته ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

2 هفته ago