سالهاست مزارع و مراتع شرق گلستان با هجوم ملخها مراکشی مواجه است بطوریکه این ملخ دیگر در این مناطق صاحبخانه شده و هزاران تن علوفه را می بلعد.
جولان ملخ در مزارع مناطق مختلف گلستان موجب شد که براساس برآورد کارشناسان سال گذشته حدود ۸۰ درصد محصولات زراعی این مناطق غیر قابل برداشت شد.
ملخ مراکشی اولین بار ۸۰ سال قبل در ایران شناسایی شد و این حشره مراتع شرق استان را برای سکنی برگزید و سالهاست که اسباب زحمت کشاورزان آن مناطق شد.
طبق اعلام کارشناسان، یک ملخ می تواند روزانه به اندازه وزن خود تغذیه داشته باشد و اگر هر ملخ دو گرم وزن داشته باشد و با احتساب حدود چهار میلیون ملخ در هکتار، روزانه هزاران تن علوفه آذوقه ملخ می شود.
در استان گلستان تاکنون حدود ۱۰۰گونه ملخ شناسایی شده است که از این تعداد بین ۴۵تا ۵۰گونه از ملخها در نوار مرزی شمال گنبدکاووس زندگی میکنند.
فرماندار مراوه تپه از شناسایی ۹ کانون ملخ مراکشی در مزارع شهرستان خبر داد.
علی اصغر کرمانی گفت: برای مبارزه با ملخ مراکشی پنج اکیپ کار خود را در این شهرستان آغاز کردند.
فرماندار مراوه تپه افزود: در این شهرستان ۹ کانون ملخ مراکشی شناسایی شده که ملخهای این کانونها ۹ هزار هکتار از مزارع و مراتع شهرستان را تهدید می کنند.
وی با اشاره به برگزاری همایش مبارزه با ملخ در شهرستان مراوه تپه افزود : این همایش جهت بهره برداری علمی از کارشناسان در مبارزه با این آفت انجام گرفت.
فرماندار مراوه تپه همچنین اعلام کرد : امسال در نظر است با بهره گیری از تجربیات تخصصی کارشناسان از همیاری مردم نیز استفاده شود.
جهادکشاورزی گلستان نیز اعلام کرد: سال گذشته ۲۵۰ میلیون تومان برای مبارزه شیمیایی با ملخ در سطحی معادل ۳۴ هزار هکتار هزینه شد و تاکنون نیز در ۳۶۰ هزار هکتار از مزارع شرق استان این طرح انجام شد.
سید حمزه موسوی مدیرجهادکشاورزی کلاله نیز گفت: پنج اکیپ کار مبارزه شیمیایی در مراتعی که مورد حمله ملخ مرکشی قرار گرفته اند، فعال شدند.
وی افزود: کار مبارزه با ملخ مراکشی باید بصورت متمرکز و استانی انجام شود و از اجرای طرح به صورت مجاز و شهرستانی جلوگیری شود.
اکنون مزارع و مراتع شمال گلستان میزبان و جولانگاه مهمان ناخوانده ای به نام ملخ مراکشی است که تاکنون خسارتهای زیادی به کشاورزان این مناطق وارد کرده است.
مناطق نوارمرزی گنبدکاووس از جمله مکانهایی است که همه ساله مورد هجوم ملخ مراکشی قرار میگیرد و طی سالهای گذشته برای نابودی آن تلاشهایی صورت گرفته است.
مراتع زیستگاه اصلی ملخها هستند که به دلیل خشکسالی و تخریب مراتع یا تبدیل آن به مزارع و نبود علف برای تغذیه، ملخها باعث تخریب درختان، محصولات کشاورزی و زراعی میشوند.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…