واکنش مرادی به تغییرات بودجه
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری با اشاره به این که تغییراتی که در کمیسیون تلفیق و صحن علنی مجلس در باره بودجه ۹۲ می بینیم یک تغییرات اساسی است و به اعتقاد دولت این تغییرات یک تغییرات ساختاری است، تصریح کرد: آنچه تا امروز در جریان تصویب لایحه بودجه دولت در مجلس گذشته است این لایحه را به طرح مجلس تبدیل میکند سوال ما در دولت این است که چرا؟
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، بهروز مرادی با بیان اینکه شاکله بودجه پیشنهادی دولت در مجلس تغییر کرده است، اظهار کرد: مطابق اصل ۵۲ قانون اساسی مسوول تنظیم و تدوین بودجه دولت است و به همین خاطر در قالب لایحه بودجه را به مجلس ارائه میکند. دهد.
وی ادامه داد: دولت در صحنه اجرا است، مشکلات را میبیند و بودجه ای را در قالب لایحه تنظیم میکند تا بیاید در مجلس یک مقدار کارشناسانه تر با آن برخورد بشود و موارد مد نظر مجلس را هم ببینیم و بعد به دولت ابلاغ شود.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری خاطرنشان کرد: آنچه تا امروز در جریان تصویب لایحه بودجه دولت در مجلس گذشته است این لایحه را به طرح مجلس تبدیل میکند سوال ما در دولت این است که چرا؟
وی گفت: ما لایحه را با ۹۸ بند تنظیم و به مجلس تقدیم کردیم اما ۲۶ بند از این لایحه حذف شد، ۳۵ بند دچار تغییرات اساسی و ۶۸ بند نیز به آن اضافه شده است.
مرادی اضافه کرد: درباره آنچه مربوط به درآمدهای لایحه به مجلس شورای اسلامی دادیم یک سری از درآمدهای ما درآمدهای مالیاتی، گمرک و حقوق ورودی است.
وی افزود: ما این درآمدها را تخمین میزنیم و پیش بینی میکنیم اما یک پیشبینی قریب به یقین یعنی با ۱۰ درصد اختلاف ممکن است اجرا شود.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری گفت: این اعداد و ارقام دقیقاً محاسبه شده است و هیچ رقمی نیست که مبنای آن محاسبه نشده باشد به طور مثال در خصوص حقوق ورودی که در گمرک می گیریم میزان واردات ارزی ما چقدر است نرخ تعرفه موثر ما چقدر است نرخ هر دلار برای واردات چقدر است می آیند در چارچوب مشخصی یک عدد به ما می دهند.
کاهش ۱۲ درصدی وابستگی به درآمدهای نفتی
وی در ادامه با بیان این که در این مورد هرچند تغییراتی در مجلس داده شده اما چندان نگران کننده نیست، گفت: خوشبختانه در زمینه میزان فروش روزانه نفت، میزان قیمت نفت را براساس چه عددی محاسبه کنیم نگاه مجلس و دولت به هم نزدیک بود که جای خوشوقتی دارد.
مرادی افزود: براساس آنچه در قالب بودجه پیشنهادی سال ۹۲ به مجلس دادیم میزان وابستگی هزینههای جاری و اعتبارات هزینهای بودجه به درآمد حاصل از صادرات نفت نسبت به سال ۹۱ ، ۱۲ درصد کمتر شده است.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری گفت: در سال ۹۱ ، ۶۴ درصد از درآمدهای واقعی و هزینههای جاری خود را پوشش میدادیم و در بودجه پیشنهادی سال ۹۲ ، ۷۶ درصد از اعتبارات هزینهای ما توسط منابع درآمدی مطمئن ما که از نفت و عایدات نفت جدا است تامین میشود.
وی تاکید کرد: این که این بودجه یک قدم به اقتصاد غیر متکی به نفت نزدیکتر میشود یک قدم به جلو و اساسی ترین شاخصه اقتصاد مقاومتی است.
تعادل و تراز بودجه به هم ریخته است
مردای گفت: در واگذاری و فروش سهام و اوراق مشارکت که با اخذ مجوز از مجلس انجام میشود اتفاقی که در مصوبات مجلس رخ داده و شاکله بودجه را به هم ریخته است این است که براساس لایحه پیشنهادی دولت در یکی از بندهای درآمدی شش هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در ازای فروش سهام به دست میآید که کمیسیون تلفیق این میزان را به ۴۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش جهشی داده است که تعادل و تراز بودجه را به طور کامل به هم زده است.
وی با اشاره به اینکه ما در تخمین درآمدها باید بسیار دقت کنیم که آیا این تخمین قریب به یقین هست یا نه؟ گفت: از این شش هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان که برای واگذاریهای مالی در بودجه پیشنهاد دادیم، پنج هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان برگشت اقساط واگذاریهای گذشته است یعنی عملاً فقط ۳۰۰ میلیارد تومان ناشی از فروش نقدی است.
افزایش بودجه عمومی دولت توسط مجلس
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری افزود: یعنی مجلس افزایش درآمد عمومی کشور را ۳۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بالاتر از لایحه بودجه دولت برده است و یعنی بودجه عمومی کشور از ۱۶۷ هزار میلیارد تومان در لایحه پیشنهادی دولت تبدیل شده است به ۲۰۳ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه که این عمل شدنی نیست گفت: عملکرد فروش اوراق مالی سال گذشته فقط ۵۱۵ میلیارد تومان بوده است.
مرادی گفت: این دیگر یک درآمد محتمل نیست بلکه یک حدس بسیار ضعیف با ۹۵ درصد عدم احتمال وقوع است.
وی در برنامه گفتوگوی ویژه خبری گفت: علاوه بر این پنج هزار میلیارد تومان در قالب واگذاری پروژههای نیمه تمامی که انتفاعی است و مشتری هم دارد آورده بودیم که البته انتظار هم نداشتیم اجرای این بند تماماً به پول نقد منجر شود اما این رقم را به ۳۰ هزار تومان قبلی اضافه کرده اند.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری افزود: یک مجوز دیگر از مجلس گرفتیم برای فروش پنج هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت با تضمین دولت برای اینکه در بودجه عمومی قرار بگیرد.
وی گفت: همین پارسال پنج هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت با تضمین دولت ارائه کردیم اما فقط ۱۲۶۶ میلیارد تومان از سوی مردم خریداری شد که نشان دهنده این است که همیشه انتظار ما برای خرید اوراق مشارکت از سوی مردم به طور کامل برآورده نمی شود.
مرادی گفت: هم اکنون با درنظر گرفتن شرایط سال ۹۱ برای سال ۹۲، مجلس ۳۸ هزار میلیارد تومان منابع درآمدی را دیده است که وجود خارجی ندارد و با احتمال بالای ۹۵ درصد محقق نمی شود.
وی افزود: نکته دوم این است که برای این ۳۸ هزار میلیارد تومان که یقین داریم محقق نمی شود، آمدهاند ۳۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه دیدهاند و از درآمدی که وجود ندارد ایجاد تعهد شده است.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری افزود: اگر مصوب شد و تعهد مالی ایجاد شد و خلق انتظار شد که قسمت عمده آن در پرداخت پاداش پایان خدمت آموزش و پرورش نیروهای مسلح و ایثارگران است این امر منجر به بی انضباطی مالی و نگرانی مجریان دستگاههای اجرایی و کسری بودجه خودساخته می شود.
وی گفت: چند راه جلوی پای ما هست یا اینکه محل درآمد این ۳۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان را که ۲۳ درصد بودجه عمومی کشور است به طور دقیق مشخص کنیم یا بیاییم پروژه ها را تعطیل کنیم که هیچ کس این را نمی پسندد و راه حل سوم این است که قانون را اجرا نکنیم که این هم نشدنی است.
هدفمندی اجرا نشود،۱۲.۴ میلیارد دلار درآمد از بین میرود
مرادی گفت: هدفمندی یارانه که اجرا شد کاهش معنا داری در مصرف حاملهای انرژی اتفاق افتاد و بنزین از ۶۵ میلیون لیتر مصرف روزانه به ۵۹ میلیون لیتر بعد از هدف مندی کاهش یافت.
وی افزود: اما در ۱۰ ماه سال ۹۱ دوباره به ۶۴ میلیون لیتر رسیده است که حتماً امسال رشد مصرف خواهیم داشت.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری گفت: الان وزیر نفت میگوید برای یک نیاز ۸.۵ میلیارد دلاری ایجاد منبع کنید تا این روند رشد مصرف را پاسخ گو باشیم، سوال ما از مجلس این است که این ۸.۵ میلیارد دلار کجاست؟ نمی توان صورت مسئله را پاک کرد و باید جواب داد.
بنا بر اعلام واحد مرکزی خبر ، وی گفت: اگر فاز دوم هدفمندی اجرا نشود ۱۲.۴ میلیارد دلار درآمد ناشی از صرف جویی حاملهای انرژی از بین میرود، یعنی نه فقط صرفه جویی ۱۲.۴ میلیارد دلاری اتفاق نمیافتد بلکه باید ۸.۵ میلیارد دلار هم خلق کنیم تا فرآوردههای جدید را برای بازار مصرف بیاوریم.
کاهش سهم تسهیلات ریالی صندوق توسعه
مرادی با بیان اینکه هم اکنون صندوق توسعه ملی ۵۰ میلیارد دلار منابع دارد گفت: ما امسال گفتیم جهت تحرک جدی در صنعت و معدن و کشاورزی و خدمات و مسکن از منابع ریالی صندوق توسعه استفاده کنند.
وی گفت: در لایحه پیشنهادی ما ۱۵ درصد برای بخش صنعت، ۱۰ درصد برای کشاورزی و ۱۰ درصد برای بخش خدمات و دفاع از منابع این صندوق درنظر گرفته بودیم اما در مجلس سهم صنعت به ۱۰ درصد کاهش یافت، بخش مسکن حذف شد و ۱۰ درصد برای بخش کشاورزی در نظر گرفته شد.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری گفت: پیش بینی ما تحقق هشت میلیارد دلار برای بخش صنعت و معدن بود که در مرکز مبادله بفروشیم و صرف تحرک اقتصادی کنیم و پنج میلیارد دلار هم برای کشاورزی اما مجلس سهم صنعت را به ۱.۱ میلیارد دلار رساند و سهم کشاورزی هم فقط یک میلیارد دلار شد.
وی گفت: درحالی که صندوق توسعه باید ۱۳ میلیارد دلار برای رونق تولید آن هم در شرایط تحریم کمک میکرد اما مجلس این رقم را به ۲.۱ میلیارد دلار رساند که قطعاً بخش تولید را به یک چالش جدی دچار می کند.
مخالفت مجلس با بودجه پیشنهادی هدفمندی
مرادی با اشاره به اینکه ما هدفمندی را در لایحه بودجه ۹۲، ۱۲۰ هزار میلیارد تومان دیدهایم گفت: ۹۰ هزار میلیارد تومان از این رقم برای مردم ، ۱۵ هزار میلیارد تومان برای تولید و ۱۵ هزار میلیارد تومان برای هزینههای دولت بوده است.
وی افزود: ما برای اینکه میخواستیم قیمت حاملهای انرژی را آن هم در حد کف، افزایش دهیم دریافتی مردم را دو برابر کردیم به گونهای که ۷۰ درصد مردم زندگی شان بهتر شود اما مجلس با آن موافقت نکرده است که تبعات مخربی بر اقتصاد دارد.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…