Categories: اخبار نساجی

هدفمندی یارانه ها نیمی از واحدهای کوچک اقتصادی را به تعطیلی کشاند

 

یک فعال بازار کار گفت: اجرای نادرست قانون هدفمندی یارانه ها در دولت دهم نیمی از واحدهای کوچک و متوسط اقتصادی که سهم بالایی در اشتغال کشور دارند را به تعطیلی کشاند به طوری که برخی از واحدهایی که باقی ماندند اکنون با حداقل ظرفیت به کار خود ادامه می دهند.

حمید حاج اسماعیلی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: هم اکنون بسیاری از واحدهای کوچک اقتصادی در انتظار دریافت تسهیلات ارزان قیمت هستند زیرا قرار بود با هدفمند شدن یارانه ها بخشی از درآمد حاصله به بخش تولید اختصاص یابد که متاسفانه این مهم در دولت دهم تحقق نیافت و در دولت یازدهم نیز تنها بخش کمی از این منابع به بخش تولید اختصاص یافت.

وی توضیح داد: انرژی گران هزینه تولید را افزایش داد و در نتیجه واحدهای کوچک و متوسط یا تعطیل شدند و یا توان تولید آنها بشدت کاهش یافت.

وی با اشاره به واحدهای بزرگ اقتصادی بیان داشت: در این واحدها که به طور عام از سوی دولت مورد حمایت هستند با افزایش هزینه های انرژی اتفاق خاصی نیفتاد زیرا حمایت دولت همچنان از این بنگاهها باقی مانده است.

وی معتقد است: واحدهای بزرگ اقتصادی به طور معمول تولیدکننده تک گزینه نظیر پتروشیمی، فولاد، خودرو و این گونه کالاها هستند که رقیبی ندارند و به همین دلیل افزایش قیمت انرژی تاثیر زیادی بر هزینه تولید این کالاها نداشته است.

وی افزود: به طور مثال خودرو همیشه خریدار دارد و با اینکه طی این سالها قیمت این کالا چندین برابر شده باز هم مشتری خود را در بازار دارد.

وی با اشاره به شهرک های صنعتی، گفت: بسیاری از این شهرک ها طی هشت سال گذشته یا تعطیل شده اند و یا با حداقل نیروی کار سرپا مانده اند.

وی تعداد بنگاههای خرد و متوسط را در کشور ۲.۲ میلیون واحد ذکر کرد و گفت: براساس اعلام سازمان تامین اجتماعی تعداد ۱.۲ میلیون واحد خرد و متوسط در سال گذشته فعال بوده اند که این امر نشان می دهد نزدیک به یک میلیون واحد خرد تعطیل شده اند.

حاج اسماعیلی گفت: در این مدت ریزش نیروی کار در تعاونی ها را داشتیم در حالیکه بخش تعاون از جمله بخش های مهم اقتصادی است که به شکل خرد می تواند اشتغال بالایی را در کشور ایجاد کند.

این فعال حوزه کار معتقد است: برای راه اندازی واحدهای کوچک و متوسط، دولت باید تسهیلات ارزان برای آنها در نظر بگیرد تا بتوانند دوباره بر روی پاهای خود بایستند.

به گفته حاج اسماعیلی، تسهیلات ارزان قیمت به همراه مشاوره های فنی می تواند واحدهای کوچک اقتصادی را متحول و بخش مهمی از اشتغال کشور را ساماندهی کند.

وی درباره وضعیت بنگاههای بزرگ در کشور نیز گفت: این واحدها می توانند در گسترش و فعال شدن واحدهای کوچک و متوسط تاثیرگذار باشند زیرا بخشی از نیازهای آنها را واحدهای کوچک نظیر خودروسازی ها و تولیدکنندگان قطعات یدکی تامین می کنند.

وی وجود شرایط انقباضی برای اقتصاد را مفید ندانست و گفت: شرایط انقباضی باعث می شود گردش پول کاهش یابد و مشکلات واحدهای خرد همچنان ادامه یابد.

حاج اسماعیلی در پایان افزود: واحدهای کوچک و متوسط که بیش از ۹۵درصد اقتصاد حول محور آنها حرکت می کند باید دوباره فعال شوند زیرا همانگونه که وزیر کار هم بارها تاکید کرده اند این واحدها سهم بالایی در اقتصاد کشور دارند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

5 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago