تهران – رییس مرکز ملی فرش، سهم فرش دستباف از مجموع یک میلیارد دلار هدفگذاری صادرات در حوزه صنایع دستی و فرش در سال جاری را ۶۰۰ میلیون دلار اعلام کرد.
به گزارش ایرنا، ’فیصل مرداسی’ روز سه شنبه در نشستی با خبرنگاران اظهار داشت: رقم صادرات فرش دستباف در سال گذشته با وجود کاهش آن در سال های قبل به ۵۵۷ میلیون دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن رشد ۱۲.۲۷ درصدی را نشان میدهد.
رییس مرکز ملی فرش سپس به توضیح سهم بازارهای مختلف از فرش ایران پرداخت و افزود: بخش عمده صادرات به کشورهای آلمان ،امارات، آمریکا، لبنان، ایتالیا و ژاپن بود که به ترتیب سهم ۱۹،۱۶،۱۴، شش، پنج و چهار درصد را دربر می گیرد.
مرداسی تصریح کرد: قطر، کانادا ،سوئیس ،انگلستان و سوئد دیگر کشورهای وارد کننده فرش دستباف ایران هستند.
وی ادامه داد : سهم بازارهای جدید صادراتی فرش ایران نظیر برزیل، آفریقای جنوبی، قزاقستان و چین از کل صادرات سال گذشته حدود ۷۲ میلیون دلار است.
مرداسی، به تحریم اعمال شده از سوی دولت آمریکا درسال گذشته نیز اشاره ای داشت و گفت : با این وجود از نظر صادرات فرش به این کشور با مشکلی مواجه نشدیم.
رییس مرکز ملی فرش درباره اقدامات صورت گرفته در خصوص بیمه قالیبافان و بیمه تکمیلی نیز گفت: از مجموع حدود ۸۰ هزار نفر قالیباف معرفی شده ، ۴۹ هزار نفر بیمه شدند ضمن اینکه فراهم کردن بیمه ۲۰۰ هزارنفر قالیباف از برنامه های امسال است.
مرداسی همچنین با بیان اینکه سند راهبردی فرش دستباف طراحی شده است از رونمایی جلد نخست و دوم دایره المعارف فرش دستباف در قالب چهار جلد در نمایشگاه کتاب خبرداد.
برگزاری طرح ویژه فروش فرش درسال جاری، امضای تفاهمنامه با بخش تعاون، آموزش قالیبافان و برگزاری کارگاههای آموزشی از جمله برنامههایی بود که مرداسی از برگزاری آنها در سال جاری خبرداد.
همچنین در ادامه این نشست، معاون امور تولید مرکز ملی فرش نیز به تشریح بخشی از اقدامات صورت گرفته در سال گذشته پرداخت.
‘محسن حسن زاده’ گفت: استقرار ایزو در واحدهای تولیدی فرش یکی از اقدامات مثبتی بود که در سال گذشته اتفاق افتاد. بر این اساس سال ۸۹ حدود هفت شرکت تولیدی فرش موفق به دریافت ایزو ۲۰۰۱ شدند و هم اکنون ۴۱ شرکت نیز در مرحله اخذ گواهینامه ایزو هستند.
وی در خصوص واردات مواد اولیه و تمهیدات صورت گرفته نیز گفت: درسال گذشته رایزنی هایی برای کاهش تعرفه واردات مواد اولیه به کشور داشتیم که با موفقیت همراه بود.
حسن زاده، توانمندسازی طراحان را یکی دیگر از رویکردهای این مرکز در سال گذشته عنوان کرد.
وی افزود: در سال قبل به منظور توانمندسازی طراحان حدود ۵۰ نفر را به نرم افزار طراحی مجهز شدند و در این سال نیز جهت شناخت طراحان از سلایق بازار، ۳۰ نفر به نمایشگاه آلمان اعزام شدند.
معاون امور تولید مرکز ملی فرش یادآور شد: طی هفته آتی جشنواره طرح و نقش با هدف ایجاد انگیزه طراحان فرش دستباف برگزار می شود.
نمایشگاه بینالمللی نخ استانبول بار دیگر در تاریخ ۸ تا ۱۰ اسفند در مرکز همایشها…
در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…