Categories: اخبار نساجی

هدف‌گذاری ۶۰۰ میلیون دلار صادرات فرش دستباف درسال ۹۰

تهران – رییس مرکز ملی فرش، سهم فرش دستباف از مجموع یک میلیارد دلار هدفگذاری صادرات در حوزه صنایع دستی و فرش در سال جاری را ۶۰۰ میلیون دلار اعلام کرد.

به گزارش ایرنا، ‌’فیصل مرداسی’ روز سه شنبه در نشستی با خبرنگاران اظهار داشت: رقم صادرات فرش دستباف در سال گذشته با وجود کاهش آن در سال های قبل به ۵۵۷ میلیون دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن رشد ۱۲.۲۷ درصدی را نشان می‌دهد.

رییس مرکز ملی فرش سپس به توضیح سهم بازارهای مختلف از فرش ایران پرداخت و افزود‌: بخش عمده صادرات به کشورهای آلمان ،‌امارات، ‌آمریکا، لبنان، ‌ایتالیا و ژاپن بود که به ترتیب سهم ۱۹،‌۱۶،‌۱۴،‌ شش، ‌پنج و چهار درصد را دربر می گیرد.

مرداسی تصریح کرد: ‌قطر، ‌کانادا ،‌سوئیس ،‌انگلستان و سوئد دیگر کشورهای وارد کننده فرش دستباف ایران هستند.
وی ادامه داد : سهم بازارهای جدید صادراتی فرش ایران نظیر برزیل، آفریقای جنوبی، قزاقستان و چین از کل صادرات سال گذشته حدود ۷۲ میلیون دلار است.
مرداسی، ‌به تحریم اعمال شده از سوی دولت آمریکا درسال گذشته نیز اشاره ای داشت و گفت :‌ با این وجود از نظر صادرات فرش به این کشور با مشکلی مواجه نشدیم.
رییس مرکز ملی فرش درباره اقدامات صورت گرفته در خصوص بیمه قالیبافان و بیمه تکمیلی نیز گفت: ‌از مجموع حدود ۸۰ هزار نفر قالیباف معرفی شده ،‌ ۴۹ هزار نفر بیمه شدند ضمن اینکه ‌فراهم کردن بیمه ۲۰۰ هزارنفر قالیباف از برنامه های امسال است.

مرداسی همچنین با بیان اینکه سند راهبردی فرش دستباف طراحی شده است از رونمایی جلد نخست و دوم دایره المعارف فرش دستباف در قالب چهار جلد در نمایشگاه کتاب خبرداد.
برگزاری طرح ویژه فروش فرش درسال جاری، ‌امضای تفاهمنامه با بخش تعاون، آموزش قالیبافان و برگزاری کارگاه‌های آموزشی از جمله برنامه‌هایی بود که مرداسی از برگزاری آنها در سال جاری خبرداد.
همچنین در ادامه این نشست، معاون امور تولید مرکز ملی فرش نیز به تشریح بخشی از اقدامات صورت گرفته در سال گذشته پرداخت.

‘محسن حسن زاده’ ‌گفت: استقرار ایزو در واحدهای تولیدی فرش یکی از اقدامات مثبتی بود که در سال گذشته اتفاق افتاد. بر این اساس سال ۸۹ حدود هفت شرکت تولیدی فرش موفق به دریافت ایزو ۲۰۰۱ شدند و هم اکنون ۴۱ شرکت نیز در مرحله اخذ گواهینامه ایزو هستند.
وی در خصوص واردات مواد اولیه و تمهیدات صورت گرفته نیز گفت: درسال گذشته رایزنی هایی برای کاهش تعرفه واردات مواد اولیه به کشور داشتیم که با موفقیت همراه بود.
حسن زاده، توانمندسازی طراحان را یکی دیگر از رویکردهای این مرکز در سال گذشته عنوان کرد.
وی افزود: در سال قبل به منظور توانمندسازی طراحان حدود ۵۰ نفر را به نرم افزار طراحی مجهز شدند و در این سال نیز جهت شناخت طراحان از سلایق بازار، ۳۰ نفر به نمایشگاه آلمان اعزام شدند.
معاون امور تولید مرکز ملی فرش یادآور شد: طی هفته آتی جشنواره طرح و نقش با هدف ایجاد انگیزه طراحان فرش دستباف برگزار می شود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

موفقیت نمایشگاه دموتکس خاورمیانه: ارزیابی مثبت خانم آذلبار (ویدیو)

خانم آذلبار نماینده شرکت نمایشگاهی دموتکس در ایران نمایشگاه دموتکس خاورمیانه (دموتکس دبی) که در…

12 ساعت ago

دموتکس دبی بهترین موقعیت برای پیشرفت شرکت های ایرانی

آقای محمد شیفع رجالی مدیر عامل فرش کلاسیک در مصاحبه با مجله کهن فرمودند: نمایشگاه…

1 روز ago

سازماندهی نمایشگاه دموتکس دبی در چهارماه یک موفقیت بزرگ بود (ویدیو)

خانم سونیا ودا کاستلانو مدیر جهانی نمایشگاه های دموتکس در گفتگویی با مجله نساجی کهن…

1 روز ago

نمایشگاه دموتکس راهی برای صادرات فرش به اقصی نقاط جهان (ویدیو)

گفتگو با آقای حاج محمد داوود مدیرعامل فرش و گلیم بهارستان: آقای حاج محمد داوود…

1 روز ago

رکورد جدید فرش عظیم زاده در نمایشگاه دموتکس دبی ۲۰۲۴ (ویدیو)

شرکت فرش عظیم‌زاده یکی از شرکت‌های معروف و معتبر در زمینه تولید و فروش فرش…

2 روز ago

محصولی جدید از فرش اکباتان

فرش اکباتان در راستای هدف خود که همگام بودن با تکنولوژی روز دنیا می‌باشد ؛…

4 روز ago