Categories: اخبار نساجی

هشدار بانک مرکزی به سپرده‌گذاران / اتمام حجت با موسسات مالی بدون مجوز

 

    معاون نظارتی بانک مرکزی از ارائه ۵۰ درخواست جدید برای تاسیس بانک خصوصی خبر داد و نسبت به عواقب سپرده‌گذاری مردم در موسسات مالی بدون مجور هشدار داد وگفت: بانک مرکزی از این پس مسئولیتی در قبال سپرده گذاری در موسسات غیرمجاز ندارد.

به گزارش مهر، حمید تهرانفر در جمع خبرنگاران در مورد فعالیت موسسات مالی و اعتباری بدون مجوز گفت: بانک مرکزی ساماندهی موسسات مالی و اعتباری را با شدت پیگیری می کند و در حال حاضر با همکاری مسئولان کشوری، مقامات امنیتی، دادستانی و قوه قضائیه هماهنگی بیشتری برای افزایش نظارت ها انجام شده است.

معاون نظارتی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه در آینده هیچ موسسه پولی در کشور نباید بدون مجوز فعالیت کند و این موضوع تصمیم مقامات کشور است و از آن حتی یک قدم هم عقب نشینی نخواهیم کرد، در مورد نحوه برخودر با موسسات متخلف گفت: بانک مرکزی با صلابت و با پیش آگهی به این موسسات اخطار می دهد و در آینده اگر مشکلی هم ایجاد شود هیچ کمکی نمی کند.

وی به سپرده گذاران بانکی هشدار دارد که اگر موسسه غیر مجازی را برای سپرده گذاری انتخاب و وجوه خود را نزد آنها قرار دهند، مسئولیت کار با خود آنها است و قطعا بانک مرکزی کمکی به آنها نخواهد کرد؛ زیرا در گذشته که بانک مرکزی برای کمک به موسسات وارد عمل می شد، شاید آن زمان این توجیه بود که هنوز مردم مطلع نیستند و به حد کفایت اطلاع‌رسانی نشده است، ولی هم‌اکنون دیگر شرایط تغییر کرده است.

به گفته تهرانفر دیدگاه مقامات کشوری و بانک مرکزی هدایت و ساماندهی موسسات پولی است، بانک مرکزی باید مطلع باشد که نقدینگی در اقتصاد چگونه جابه جا می شود و تردیدی نیست که تک تک موسسات که تحت هر شکلی که وجوه مردم را جمع‌آوری می‌کنند، باید در دامنه نظارت بانک مرکزی قرار گیرند و این حرف آخر بانک مرکزی است.

معاون نظارتی بانک مرکزی با اشاره به اخطارهای داده شده به موسسات فاقد مجوز گفت: این اخطارها از گذشته تا به امروز بوده و از ارگان‌های مختلف کشوری هم این اخطارها داده شده و به همین دلیل حجت تمام است و مسئولیت با خود مردم است.

وی در پاسخ به مطلبی مبنی بر اینکه چرا بانک مرکزی اسامی موسسات فاقد مجوز را اعلام نمی کند، گفت: بانک مرکزی اسامی موسسات مجاز را در سایت خود قرار داده است و حداقل انتظار می‌رود کسی که می‌خواهد دست‌رنج خود را سپرده‌گذاری کند، نسبت به مجوز موسسه اطلاعاتی را کسب نماید. در حال حاضر ۲۰ درصد از نقدینگی ۵۳۰ هزار میلیارد تومانی در اختیار موسسات مالی و اعتباری است.

این مقام مسئول در بانک مرکزی در مورد موسساتی که عنوان ” تحت نظارت بانک مرکزی” را درج می کنند و این موضوع صحت ندارد، اظهارداشت: این ترفند فریب است، مردم نباید به جمله “تحت نظارت بانک مرکزی” درج شده روی تابلو موسسات اکتفاء کنند بلکه نام موسسات دارای مجوز در سایت بانک مرکزی درج شده است.

وی ادامه داد: این بانک نمی‌تواند در تمام کشور افرادی را موظف کند و با موسسات بدون مجوزی که جمله تحت نظارت بانک مرکزی را درج کرده‌اند برخورد کند. همچنین موسساتی که ادغام شده‌اند اما همچنان با تابلو قبلی فعالیت می‌کنند، باید تابلو‌های خود را تغییر دهند.

تهرانفر در مورد بهبود نظارت های استانی بانک مرکزی عنوان کرد: نگرش‌ها در این زمینه متفاوت است، عده‌ای معتقدند نظارت بانک مرکزی نظارت عالیه است و در همه موارد نباید دخالت کند زیرا بانک‌ها خود بازرس دارند، بنابراین اینکه بانکی خوب اداره شود و بانک مرکزی نسبت به سلامت آن اطمینان حاصل کند، کافی است.

وی ادامه داد: نظارت استانی به دلیل شکل گیری موسسات فاقد مجوز مورد توجه قرار گرفته و بانک مرکزی از طریق نمایندگی‌های استانی اقدامات لازم را انجام می‌دهد اما به شیوه سابق که در همه کشور نظارت کنیم، در دستور کارمان نیست. بانک مرکزی ضابط قضایی و یا نیروی انتظامی نیست که با موسسات متخلف برخورد نماید و هر دستگاهی وظیفه‌ای دارد. با نهادهای مربوطه برای فعالیت بر این موسسات هماهنگی های لازم به عمل آمده است.

معاون نظارتی بانک مرکزی در مورد اعطای مجوز به بانک‌ها برای ایجاد شعبه صرافی گفت: در ابتدا به بانک موافقت اصولی داده می‌شود و سپس براساس این مجوز، بانک شعب خود را تجهیز می‌کند و پس از این اقدام با استفاده از اهرم‌های نظارتی بررسی می‌کنیم که آیا این شعبه آمادگی ارائه خدمت به مردم را دارد یا خیر؛ در صورت آمادگی شعبه، مجوز نهایی ارائه می‌شود.

وی از بازنگری در آئین نامه تاسیس صرافی ها و تغییر رقم سرمایه آنها خبرداد و گفت: در حال اصلاح فرایند صدور مجوز برای موسساتی که موافقت اصولی ارائه و شعبه تجهیز شده است، هستیم و فعلا سیاست کلی صدور مجوز در حال ارزیابی است. مجوز جدیدی به بانک‌ها برای ایجاد شعبه صرافی نداده‌ایم بلکه تنها پس از بررسی شرایط، به موافقت اصولی‌های صادر شده، مجوز نهایی فعالیت داده می‌شود.

تهرانفر در مورد دستورالعمل افزایش سرمایه اولیه صرافی‌ها، گفت: آن دستورالعمل دارای برخی اشکالاتی است که مورد توجه مقامات ارشد کشور هم بوده است؛ آن دستورالعمل در حال بازنگری است و مجدد به شورای پول و اعتبار ارائه خواهد شد. در آئین نامه جدید ۵ میلیارد و ۲۰ میلیارد تومان برای افزایش سرمایه صرافی ها وجود دارد که احتمالا این ارقام با تغییراتی همراه خواهد شد.

وی در مورد تعداد درخواست برای تاسیس بانکهای خصوصی جدید در کشور گفت: بررسی ها در این زمینه با دقت انجام می شود و هم اکنون حدود ۵۰ درخواست برای تاسیس بانک جدید به بانک مرکزی ارائه شده است و صدور مجوز برای بخش‌های مختلف بازار پول هیچگاه متوقف نخواهد شد.

وی درباره صندوق ضمانت سپرده و اصلاح دستورالعمل آن گفت: دستورالعمل صندوق ضمانت سپرده اشکالی دارد مبنی بر اینکه آنچه که در ابتدا توسط بانک مرکزی ابلاغ شده با آن دستورالعملی که تدوین شده تفاوت‌هایی دارد و به همین دلیل بر کلیت دستورالعمل خدشه وارد شده، به همین دلیل باید یک بار از ابتدا همه دستورالعمل بررسی شود و هم‌اکنون در حال اصلاح این دستورالعمل هستیم.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 هفته ago